Widok

metrohouse?

mozna zaufac?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
moze ktos korzystal z uslug tego posrednika??
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,
z uwagi na to, ze chce sprzedac M3 w Gdansku, mam ogloszenia prywatne w Necie. Oczywiscie biura nieruchomosci wyłapują takie oferty i dzwonią namawiając do podpisania z nimi umowy.
Między innymi zgłosił sie do mnie Pan z Metrohouse.
Przez telefon wszystko pięknie ładnie, umówiliśmy się na spotkanie w moim M. Pan przyjechał jak było ustalone, porozmawialiśmy, porobił zdjęcia, ale zaproponował mi - moim zdaniem - za dużą prowizję na co nie chcialam sie zgodzić. Powiedziałam, że musze przeczytac najpierw umowę i sie w takim razie jeszcze raz zastanowić.
Po pierwsze Pan nie chciał mi zostawić wzoru umowy do przeczytania, twierdząc ze poufna i nie może. Dziwne...
Zaczął namawiać usilnie na podpisanie, że On poświęcił mi swój czas przyjeżdżając do mnie, że po co ma jeździć drugi raz itd.
W ostateczności przesłał mi umowę pdf mailem, którą mogłam przeczytać. Zawierała kilka punktów na które się nie zgodziłam i umowy nie podpisałam. Potem dostałam jeszcze kilka maili od Pana - delikatnie mówiąc - nie profesjonalnych.
Tak więc moja współpraca z Metrohouse tak wyglądala za nim w zasadzie się zaczęła.
Oczywiscie, nie uogólniam tu całego biura, może miałam pecha i na takiego przedstawiciela trafiłam.

Ogólnie moja opinia o biurach nie jest pozytywna, jak chcą podpisać z klientem umowe - to dzwonią po kilka razy, namawiają, obiecują rzetelną współpracę, a po podpisaniu WIELKA CISZA!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie tez od miesiaca cisza........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od razu mogę powiedzieć, że nie nastawiajcie się zbyt mocno, że te biura Wam pomogą sprzedać. Ja sprzedawałam mieszkanie chyba 2 lata temu i oczywiście, jak tylko pojawiło się ogłoszenie, to tysiące telefonów. Podpisali umowy i później cisza, albo przyprowadzanie ludzi, jakby z łapanki, którzy i owszem chcieli mieszkanie w danej dzielnicy, ale nie takie duże, albo nie na tym piętrze. Także, temu pośrednikowi podziękowałam za marnowanie mojego czasu, bo niestety sprzedaż nie polega na tym, żeby przyprowadzić tysiąc klientów, z których połowa szuka zupełnie czegoś innego. Jak dla mnie brak profesjonalizmu, ale niestety są jeszcze gorsi pośrednicy na rynku. W razie czego mogę polecić małe biuro http://www.jm-nieruchomosci.gratka.pl/oferty/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
UMOWA TYLKO "BEZ PRAWA WYŁĄCZNOŚCI" INNEJ NIE PODPISUJCIE."METROHAUSE" TO FIRMA Z WARSZAWY KTÓRA ZRZESZA POŚREDNIKÓW Z CAŁEGO KRAJU.JEDYNY PLUS TO ŻE MAJĄ W SWOJEJ BAZIE DUŻO OFERT.TAKŻE POŚREDNIK Z POŁUDNIA POLSKI BĘDZIE ZACHWALAŁ MIESZKANIE Z PÓŁNOCY KRAJU NIE WIDZĄC GO I NIE ZNAJĄC SYTUACJI PRAWNEJ.POSZUKAJCIE POŚREDNIKÓW NIE ZRZESZONYCH-JESZCZE TACY SĄ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
przestrzegam przed METROHOUSE! odradzam, unikac jak ognia! nie kupowac za pośrednictwem METROHOUSE!! nie dość, ze na dzien dobry wprowadzają w błąd w rzekomej "pomocy przy załatwianiu kredytu - mają oferty wielu banków, ale jakies zanizone kalkulatory, duzo lepsze warunki i duzo szybciej mozna zaciagnać kredyt na własną rękę! Poza tym wymagają dokumentów, których banki wcale nie wymagają (np. wyciągi z konta)! no i czas zalatwiania kredytu ciagnie sie nawet miesiącami!

Poza tym,ze zamieszczają ogłoszenie w internecie za co pobieraja sporą prowizję nie robią nic co ułatwia transakcje! nie dbaja o klienta, tylko czekaja na zakonczenie transakcji i pobranie prowizji! Nie dbaja o dopelnienie zadnych formalnosci przy kupnie/sprzedazy.

Mam nadzieje,ze wkrotce znikna z rynku!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (42 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Gdynia Wzgórze Św. Maksymiliana kupię mieszkanie (3 odpowiedzi)

Cześć, kupię mieszkanie przy kortach tenisowych w Gdyni. Dzielnica to Wzgórze Św. Maksymiliana....

odstraszacz na krety - opinie? (52 odpowiedzi)

Witam, w moim ogrodku, gdzie dopiero posialam trawe zadomowil sie kret i buszuje po calym...

do góry