Widok

mononukleoza w przedszkolu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
Właśnie dowiedziałam się , że w przedszkolu, w grupie mojego dziecka zanotowano przypadek mononukleozy. Dziecko od dwóch tygodni jest w domu. Dzisiaj miał wrócić do przedszkola, jednak po tej informacji zatrzymałam go jeszcze w domu. Nie wiem czy to na dłuższą metę jest to dobre rozwiązanie, przecież nie może przez okres 4-7 tygodni siedzieć w domu ( tyle trwa okres wylęgania choroby).
Czy ktoś miał styczność z ta chorobą i czy ma ona wysoki stopień zakażalności?
Jak się przed nią uchronić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie ma sensu trzymać dziecka w domu - jak się miał zarazić to się zaraził . pocztaj o tej chorobie wcale nie musiał sie zarazić i może tez nie złapać będąc w przedszkolu nadal
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
moje dziecko miało miesiąc temu stwierdzoną mononukleozę. W tej chwili OB ma 45 lekarka nie chce puścić jej do przedszkola jeszcze przez jakiś czas może nawet parę miesięcy, Jestem tym faktem załamana ponieważ dziecko w domu się nudzi. Czy wasze dzieci też tak długo wracała do "normalności"?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
???? my po dwóch tygodniach i kontroli na smoluchowskiego wrocilicmy do przedszkola Ob nie jest zadnym wytycznym przu MONO jedynie aspat alat i usg watroby
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas Pani doktor mówi że przez te OB mała do przedszkola wrócić nie może- następna kontrola za 2tygodnie a dziecko się zanudza w domu- jakiś czeski film (szkoda mi córki)-w szpitalu doktorki mówiły, że może dosyć szybko wrócić do przedszkola dlatego mnie ta postawa też dziwi i w sumie jestem w kropce-czekać na następne wyniki OB miała już robione i widać że spada czy iść na konsultacje gdzieś indziej ale gdzie?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
A czy dziecko może korzystać z tych samych kredek w przedszkolu co inne dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry