Widok
na Łódzkiej budowa domków w lesie karczowanie drzew
Na Łódzkiej mtm karczuje las a wiecie dlaczego poniewaz chcą tam postawić bliżniaki .Miasto im dało ziemie i pozwolenie ,mieszkańcy obudżcie sie i walczcie o swoją dzielnice ,urzędy robią co chcą Adamowicz powinien za to odpowiedzieć .WALCZMY Z TYM DZIADOSTWEM TYLKO SZYBKO BO BĘDZIE ZA PUŻNO.Niszczą las by postawić klocki.
To była transakcja wiązana. Developer ucywilizował park i postawił wieżę widokową w zamian za możliwość postawienia osiedla domków. Zamiast się bezsensownie pienić zacznij od zagłębienia tematu.
Ależ mnie wkurzają tacy pieniacze - ten las to od dawna było zagłębie śmieci i menelstwa o zerowym potencjale rekreacyjnym. Z wizerunkiem i dobrem dzielnicy miał niewiele wspólnego. Najłatwiej jest krzyczeć i protestować na publicznym forum - jak się poczuwasz do roli społecznika to idź się do któregoś drzewa przywiąż i ogłoś strajk głodowy.
Poza tym prawo w Polsce jest takie, że każda wycinka drzew musi wiązać się z zalesieniem innego terenu, więc przyroda na tym nie cierpi.
Ależ mnie wkurzają tacy pieniacze - ten las to od dawna było zagłębie śmieci i menelstwa o zerowym potencjale rekreacyjnym. Z wizerunkiem i dobrem dzielnicy miał niewiele wspólnego. Najłatwiej jest krzyczeć i protestować na publicznym forum - jak się poczuwasz do roli społecznika to idź się do któregoś drzewa przywiąż i ogłoś strajk głodowy.
Poza tym prawo w Polsce jest takie, że każda wycinka drzew musi wiązać się z zalesieniem innego terenu, więc przyroda na tym nie cierpi.
jak to jest park to od dzisiaj jestem biskup...wybierzcie się do Paryża...tam są parki...ach szkoda gadać,a polskie prawo wiemy jakie jest.Największą głupotą jest stawianie domów w 60-cio letnim lesie.Wystarczyło trochę ....rozumu,a władzy tego brak.A tak właściwie co możesz wiedzieć o cierpieniu przyrody?A widziałeś /łaś ostatnio zalesione tereny?Bajka...
"Deweloper park ucywilizował". Ha, ha, ha.
To mi przypomina bajki, widać że rodzice dzieciom nie czytają.
Więziony w klatce ptak boi się z otwartej klatki wyfrunąć bo tam na wolności michy nie dają, trzeba samemu poszukać.
To mi przypomina argumentację niektórych "znawców" polityki w sprawie smoleńskiej:
"Ten Kaczor to sam sobie winien, bo po co leciał do tego Katynia".
Genialny sposób rozumowania.
A jak nie chcesz mieć gorączki, to stłucz termometr.
To mi przypomina bajki, widać że rodzice dzieciom nie czytają.
Więziony w klatce ptak boi się z otwartej klatki wyfrunąć bo tam na wolności michy nie dają, trzeba samemu poszukać.
To mi przypomina argumentację niektórych "znawców" polityki w sprawie smoleńskiej:
"Ten Kaczor to sam sobie winien, bo po co leciał do tego Katynia".
Genialny sposób rozumowania.
A jak nie chcesz mieć gorączki, to stłucz termometr.
Mieszkańcy już dawno w tej sprawie się wypowiedzieli na wielu spotkaniach, a w otaczających las dzielnicach zebrano kilka lat temu nieomal tysiąc podpisów w ramach protestu.
Ale ludzie wybrali sobie Platformę, to mamy taki efekt, że wytną nawet Puszczę Bialowieską. A platfusy powiedzą, że po co las w mieście. Jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera. Żenada.
Ale ludzie wybrali sobie Platformę, to mamy taki efekt, że wytną nawet Puszczę Bialowieską. A platfusy powiedzą, że po co las w mieście. Jak Bóg chce kogoś pokarać, to mu rozum odbiera. Żenada.