Widok
na dziś najciekawsza oferta kulinarna w trojmieście
W sumie nie dziwię się, że osobom przyzwyczajonym do kuchni włoskiej robionej pod polskie podniebienie może tam być nie w smak. To kuchnie dla ludzi otwartych na nowe smaki, nowe doznania i generalnie przygodę. Tradycjonalistów nie zadowoli. Świat prawdziwej kuchni włoskiej "nieudawany". Nigdy nie zapomnę ręcznie robionego makaronu. Na początku różnica nie była tak czytelna ale długo pamiętałam jego smak. Po Chianinie poznałam co to znaczy zdrowe mięso. Proteiny w nim zawarte (zamiast wody, która stawi efekt podawania hormonów) wystarczyły mi do obiadu na drugi dzień :) Przystawki razem z dobrym winem mogą wystarczyć na znakomitą kolację z przyjaciółmi. Karczochy, bakłażany, cukinia... grilowane na dobrej oliwie... Owoce morza (z 10 gatunków w jednej zupie - chyba cały ekosystem :). Desery... Za każdym razem nastawiam się na przygodę. Za każdym razem jest wspaniale.
Moja ocena
Donna Marzia Cucina Toscana
kategoria: Restauracje
obsługa: 5
menu: 6
jakość potraw: 6
klimat i wystrój: 6
przystępność cen: 4
ocena ogólna: 5
5.3
* maksymalna ocena 6