Widok

nadzerka w ciazy, 15 tc ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam, "dorobila" sie ktoras z was nadzerki w ciazy?? dwoch niezaleznych lekarzy powiedzialo mi ze nic nie brac (typu luteina, duphaston ) ale mam lekkie plamienia brazowo-jasne co kilka dni, tak jednorazowo:/ martwie sie ... juz na pogotowiu bylam jak pierwszy raz sie to zdazylo i wszystko jest niby ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam już przed ciążą, w ciąży się objawiała właśnie plamieniami. Chwilami wyglądało to dość groźnie, ale też nic nie musiałam brać. Z dzidzią wszystko w porządku a nadżerka po porodzie nie zniknęła i lekarka mówi, że mam usunąć chyba, że planuję szybko kolejne dziecko, to się wstrzymać. Ale oczywiście przy jakiś większych krwawieniach lepiej podjechać i sprawdzić czy oby na pewno to tylko nadżerka daje o sobie znać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja od 13 tygodnia i nic ie robilismy z lekarzem tak jak sama sie pojawiła tak samo zniknela:0
ja mialam nadzerke w obu ciazach, w obu ciazach plamilam wlasnie przez nadzerke, najadlam sie troche strachu przez to, ale nic na nie nie bralam, bo nie bylo potrzeby.
image
image
ja mam nadzereke, mialam w poprzedniej ciazy i mam w tej. likwidowac ja bede po tej ciazy, bo to zawsze jest jakas ingerencja w konsystencje szyjki. przez cala poprzednia ciaze bralam m.in. duphaston i nie mialam zadnych plamien ani z powodu nadzerki, ani dupohastonu (on brany jest doustnie, luteina dopochwowo lub doustnie, pod jezyk). jesli plamienia sa z powodu nadzerki, to znaczy ze jest spora-ale to, czy krwawienie jest z niej moze stwierdzic tylko lekarz po badaniu. moze byc spwodowane czyms innym i wtedy branie duphastonu czy luteiny jest obowiazkowe.
image

image
ja też miałam w ciazy nadzerkę w okolicy 18-20 tygodnia ona poprostu znikła (bez brania zadnych leków)
image[/url]
W 7 tc wylądowałam też na pogotowiu ( bałam się że to wczesne poronienie ) lekarz stwierdził plamienie z nadżerki. Nic nie zapisał, a plamiłam jeszcze pare dni, dziś mam 24 tc i jest ok.

Dbaj o siebie i życzę spokojnej ciąży.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Dobry ortodonta (30 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry