Widok

nauka niemieckiego on line. Gdzie?

Cześć. musze się dosyć szybko nauczyć języka naszych zachodnich sąsiadów i mam z tym mały problem, bo mam nieregularny grafik pracy i byłby problem na naukę w trybie stacjonarnym. w grę wchodzi tylko nauka przez internet, on line, platforma dydaktyczna, lub skyp. może ktoś się w ten sposób uczył i się podzieli opinią i namiarami? z góry dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejka. Może w Twoim przypadku najlepszą opcją nauki będzie system on line. ja się do matury trochę się dokształcałam w ten sposób u pana Tomasza Zalewskiego przez skyp. bardzo wtedy podciągnęłam język i maturę z tego język zdałam celująco.

Naj lepiej to jednak w szkole językowej.

Nie koniecznie Paweł. Opcja w domu też jest dobra, zwłaszcza jak ktoś potrzebuje większego skupienia i ogólnie lubi uczyć się sam. Mnie np przyjemność sprawia nauka samemu w domu, a lektora to też mam Pana Tomka

wklejam tu link jak to wygląda https://www.youtube.com/channel/UCH3lpsmL4hA03Zw4E3xbl4A

dla mnie nauka przez skyp jest najwygodniejsza i najlepsza. uczę się wszędzie, gdzie tylko mogę. Warunek - musze mieć tablet z mobilnym internetem i wtedy nauka z panem Tomkiem możliwa jest wszędzie. Ostatnio nawet w pociągu:).

a to ciekawe:)

System on linę jest super! Wszędzie można się uczyć. Według mnie najskuteczniejsza forma nauki!

Też korzystałem i potwierdzam. System on line jest bardzo ok.

A ja bym powiedziała, że system w domu przez net jest najlepszy! A teraz nawet przez net uczę się na wakacjach

Mnie najlepiej uczy się z Tomaszem Zalewskim. To jest lektor uczący przez skyp.

Spróbowałam tak jak Robert pisał i przyznaję, że faktycznie fajna opcja!

Sama wychowuję dwójkę dzieci. Nie mam czasu jeździć po szkołach jezykowych, a jezyków uczyć się lubię. Korzystam ze skypa z Tomaszem Zalewskim. Dla mnie to jedyna najlepsza opcja.

Ciekawie piszesz. Chyba spróbuję. Już przeglądałam filmiki pana Tomasza ma YT i podoba mi się ta opcja.

Mam nadzieję, że tobie nauka z Panem Tomaszem też tak jak mnie przpadnie do gustu.

Przypadła taka nauka bardzo!Dzięki za te wpisy!!

Ale fajna możliwość. Dzięki za ten wpis. Zbliża się lato i mam zamiar podszkolić niemiecki.

Taka nauka brzmi obiecująco! Już się kontaktowałam z Panem Tomaszem i będziemy działać:).

Czy wiecie jakie przedmioty szkolne najbardziej przydają się w życiu? Jeżeli jesteście zainteresowani tematem, to polecam Wam sprawdzić porady z artykułu na stronie - http://intbau.eu/szkolne-przedmioty-najbardziej-przydaja-sie-zyciu/ .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ciekawe, dzięki!

Równocześnie z nauką języka obcego warto ćwiczyć koncentrację i pamięć, ułatwi to przyswajanie nowych słówek. Polecam kurs pamięci oferowany przez Best Brain Boral bo daje świetny efekt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Nauka

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

Język angielski, szkoła policealna, jaki poziom? (9 odpowiedzi)

Muszę iść do jakiejś szkoły na język angielski. Na szkołę językową funduszy nie mam, dlatego...

Kurs komputerowy ( podstawowy) gdzie? (9 odpowiedzi)

Umiem wł i wył , pobuszuje w necie i tyle Dostałam propozycje pracy i musze szybko ogarnąć MS...

do góry