Widok
w kwestii pieszych rondo niewiele zmieni ,jezeli ludzie dalej beda chodzić gdzie chcą a nie gdzie sa wyznaczone miejsca .a twierdzenie ,ze lepiej ,ze coś robią niż nic jest kompletnie bez sensu .B to coś kosztuje i to sporą . kwotę. Wydawanie pieniędzy bez sensu byle na coś jes widac naszą specjalnością i głęboko tkwi w naszej mentalności .
to skrzyżowanie było jakieś nadwymiarowe, takie rozlazłe :-)
Pieszych, szczególnie tych młodszych kusiło pewnymi skrótami po przekątnych, sam to wiele razy widziałem.
Z uwagi na bliskość szkoły rondo poprawi zdecydowanie wg mnie bezpieczeństwo (a lepiej dmuchać na zimne).
Ale rozumiem Twe oczekiwania dotyczące jakości pozostałych dróg, sam korzystam z tych "dróg"
Pieszych, szczególnie tych młodszych kusiło pewnymi skrótami po przekątnych, sam to wiele razy widziałem.
Z uwagi na bliskość szkoły rondo poprawi zdecydowanie wg mnie bezpieczeństwo (a lepiej dmuchać na zimne).
Ale rozumiem Twe oczekiwania dotyczące jakości pozostałych dróg, sam korzystam z tych "dróg"
tylko ,ze szkole przenosza w przyszlym roku do nowej ,więc podpieranie bezsensownej decyzji budowy ronda szkoła i bezpieczeństwem dzieci jest bezzasadne .A samo rondo to chyba dla lalek i samochodzików tychże dzieci .Widac ,ze autobusy faktycznie będa dalej jeżdzic jak po skrzyzowaniu ( co z reszta podano w założeniach przed budową ,) a i inni kierowcy beda tak robić .Wedy to juz na pewno nie będzie bezpiecznie