Widok
fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych
najlepiej byloby aby bomi zlozylo pozew zbiorczy do fgśp, ale jezeli tego nie zrobi nalezy samemu zlozyc wniosek do funduszu na adres:ul.Podwale przedmiejskie 30,80-824 gdansk
wnioski do pobrania na stronie:http://www.fgsp.gov.pl w zakladce wykazy i wnioski-wnioski indywidualne( w dwoch egzemplarzach) i zalacznik do wniosku indywidualnego oraz nalezy dolaczyc poswiadczenie (wypelniaja kadry), umowa o prace, ostatni aneks, swiadectwo pracy i rozwiazanie umowy o prace wszystko w oryginalach lub z pieczatka ze jest zgodne z oryginalem. taki komplet do funduszu . czeas na rozpatrzenie to 30 dni z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 30 jezeli fundusz bedzie potrzebowal wiecej czasu na przeanalizowanie.
wnioski do pobrania na stronie:http://www.fgsp.gov.pl w zakladce wykazy i wnioski-wnioski indywidualne( w dwoch egzemplarzach) i zalacznik do wniosku indywidualnego oraz nalezy dolaczyc poswiadczenie (wypelniaja kadry), umowa o prace, ostatni aneks, swiadectwo pracy i rozwiazanie umowy o prace wszystko w oryginalach lub z pieczatka ze jest zgodne z oryginalem. taki komplet do funduszu . czeas na rozpatrzenie to 30 dni z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 30 jezeli fundusz bedzie potrzebowal wiecej czasu na przeanalizowanie.
Czy myślisz że panie w kadrach które pracują już i tak w okrojonym składzie będą miały czas na wypisywanie Twojego wniosku? Jak on nie mają w co nosa włożyć niektórzy nie mają jeszcze świadectw pracy a o wypłatach już nie wspomne więc co dopiero te wnioski. Każdy indywidualnie współczuje im już teraz jakby były listy robione sukcesywnie w kolejności zamykanych sklepów problemu by nie było. Przynajmniej ja tak sądze ale może się myle.
Grażyna Maria Ossowska-Mazurek Licencja numer 294 z dnia 2010-10-26
Heleny Lange 12A, 83-200 Starogard Gdański
Telefon 504 271 728; 58 562 47 41
to znalazlem na necie
jezeli chcesz dokladniejszych informacji czy wniosek bedzie skladany do fgsp to zadzwon i sie dowiedz a nie zastanawiasz sie czy ktos ma czas na wypisanie czy nie
twoja decyzja czy zlozysz wniosek indywidualny czy nie,
wniosek indywidualny nie wypisuje ci pani z kadr tylko sam to robisz
Heleny Lange 12A, 83-200 Starogard Gdański
Telefon 504 271 728; 58 562 47 41
to znalazlem na necie
jezeli chcesz dokladniejszych informacji czy wniosek bedzie skladany do fgsp to zadzwon i sie dowiedz a nie zastanawiasz sie czy ktos ma czas na wypisanie czy nie
twoja decyzja czy zlozysz wniosek indywidualny czy nie,
wniosek indywidualny nie wypisuje ci pani z kadr tylko sam to robisz
dzwoniłam do funduszu gwarancyjnego powiedzieli ,że mają wnioski na osoby z 09.08 i 25.08 i że do końca wrzesnia mają wpłynąć wnioski na 800 osób.....w księgowości Pani JN poinformowała mnie ,że mają już kasę z funduszu dla osób z 09.08 i na dniach będą przesyłać!
domin a ty skąd masz takie info że kasy nie będzie, skąd uzyskałeś takie info?
domin a ty skąd masz takie info że kasy nie będzie, skąd uzyskałeś takie info?
Nie bardzo rozumiem dlaczego za 1,5 miesiaca skoro wnioski osob ktore dostaly pieniadze wplynely niedawno wiec dlaczego mamy czekac 1,5 miesiaca ....?Pisze o osobach ktore dostaly wypowiedzenia 31.07....Powinni juz dawno to zrobic łachudry i poskladac te wnioski ... oni nic na tym nie traca a ludzie czekaja na to co im sie nalezy
Ja dziś dzwoniłem do funduszu i Pani powiedziała mi,że te osoby,które zakończyły prace z dniem 31.08 dostaną pieniążki najpózniej do końca pazdziernika,że cały czas systematycznie są robione przelewy według kolejności(tzn.kto kiedy zakończył prace),bądzmy dobrej myśli ,odezwijcie się jak komuś wpłynął,pozdrawiam