Widok

fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych

najlepiej byloby aby bomi zlozylo pozew zbiorczy do fgśp, ale jezeli tego nie zrobi nalezy samemu zlozyc wniosek do funduszu na adres:ul.Podwale przedmiejskie 30,80-824 gdansk
wnioski do pobrania na stronie:http://www.fgsp.gov.pl w zakladce wykazy i wnioski-wnioski indywidualne( w dwoch egzemplarzach) i zalacznik do wniosku indywidualnego oraz nalezy dolaczyc poswiadczenie (wypelniaja kadry), umowa o prace, ostatni aneks, swiadectwo pracy i rozwiazanie umowy o prace wszystko w oryginalach lub z pieczatka ze jest zgodne z oryginalem. taki komplet do funduszu . czeas na rozpatrzenie to 30 dni z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 30 jezeli fundusz bedzie potrzebowal wiecej czasu na przeanalizowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy myślisz że panie w kadrach które pracują już i tak w okrojonym składzie będą miały czas na wypisywanie Twojego wniosku? Jak on nie mają w co nosa włożyć niektórzy nie mają jeszcze świadectw pracy a o wypłatach już nie wspomne więc co dopiero te wnioski. Każdy indywidualnie współczuje im już teraz jakby były listy robione sukcesywnie w kolejności zamykanych sklepów problemu by nie było. Przynajmniej ja tak sądze ale może się myle.
Grażyna Maria Ossowska-Mazurek Licencja numer 294 z dnia 2010-10-26
Heleny Lange 12A, 83-200 Starogard Gdański
Telefon 504 271 728; 58 562 47 41

to znalazlem na necie

jezeli chcesz dokladniejszych informacji czy wniosek bedzie skladany do fgsp to zadzwon i sie dowiedz a nie zastanawiasz sie czy ktos ma czas na wypisanie czy nie
twoja decyzja czy zlozysz wniosek indywidualny czy nie,
wniosek indywidualny nie wypisuje ci pani z kadr tylko sam to robisz
pracodawca już złożył wniosek do funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych tak że my pracownicy już nie musimy tego robić teraz fundusz sprawdza czy rzeczywiście pracodawca nie ma pieniędzy na wypłatę odpraweki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fgśp wyplaca tylko zaległości do 3 miesiecy a nam nalezy sie kasa za 4 lub 5 miesiecy zaleznie od stażu. Jesli pracowalem ponad 8 lat to 3miesieczna odprawa i 2 miesieczne odszkodowanie za skrócony okres wypowiedzenia.
A tego pewnie nie dostaniemy bez sądu. Najlepiej pozew zbiorowy
Marmar skąd ty wogóle masz takie informacje??dlaczego siejesz niepokój wśród pracowników zadzwoń do funduszu to się dowiesz jak to będzie!!!Na dniach już będą mieli odprawy osoby, które otrzymały wypowiedzenie 9.08
ale z tego co wiem to pierwsze wypowiedzenia były od 31.07. Bynajmniej Olsztyn tak dostał.
a skąd informacja, że odprawy mają być na dniach?
Jeszcze nie zlożyli wniosków do FGŚP za osoby zwolnione 31.08 dopiero zostały złozone wnioski osób za 11.08 i 25.08 a my se poczekamy. Bo dzisiaj dzwoniłam i dostałam takie informacje. Jeszcze pytanie czy dostał ktoś wykaz ile się komu kasy należy?
Tak. Ja dostałem/am wykaz....
A dali Ci wykaz sami czy o niego prosiłaś ?
Sami...
A skąd jesteś bo w Olsztynie nie chcą dać nam tych wykazów?
Uzyskałam dzisiaj informację z księgowości, że wniosek na osoby z 31.08 zostanie złożony w poniedziałek najpóźniej we wtorek!
Olka-Olek skąd masz takie wieści że odprawy będą na dniach? Napiszę Ci jedno bzdury wypisujesz żadnej kasy nie będzie.
dzwoniłam do funduszu gwarancyjnego powiedzieli ,że mają wnioski na osoby z 09.08 i 25.08 i że do końca wrzesnia mają wpłynąć wnioski na 800 osób.....w księgowości Pani JN poinformowała mnie ,że mają już kasę z funduszu dla osób z 09.08 i na dniach będą przesyłać!
domin a ty skąd masz takie info że kasy nie będzie, skąd uzyskałeś takie info?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
skoro dzwoniłaś to byłoby super gdyby dotrzymali słowa i zaczęli przelewać kasę ,a co z osobami które miały rozwiązanie umowy z dniem 31.08,?nie należy słuchać plotek tylko czekać !!!!! jestem już tego pewien.
wszystkie wnioski niby mają przesłać do końca września....jutro będę dzwoniła ponownie jak coś to dam znać co się dzieje!myślę ,że kobieta w funduszu by nie oszukała!!
super ,ze na forum znalazła się taka osoba jak ty :)będę czekał na wieści .
DZIĘKI.
tyle zamieszania się narobiło a tu niespodzianka odprawy wpływają:):):)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoś wie ,którego gorzów dostał wypowiedzenia ?
Gorzów dostał wypowiedzenia 27.07.2012
Ja już w tym wszystkim się pogubiłam skoro Gorzów dostał wypowiedzenia 27.07; a my 31.07; to dlaczego oni maja a my nie ? nie rozumiem od czego to zależy .
Okres wypowiedzenia 11.08 i jako pierwsi:)
VIKI masz już kasę?bo słyszałam ,że dla osób z 11.08 wpłynęła dzisiaj kasa z funduszu?!
Otrzymałam informację z księgowości, że dopiero dzisiaj zawieźli wnioski dla osób z 31.08 i kasy możemy się spodziewać za ok 1,5 miesiąca:(
Pewnie Olsztyn jeszcze później bo muszą przesłać wnioski do funduszu w Osztynie:(
no to lipa.........duzo czasu zanim nam kasa wpłynie około połowy listopada :( a my niby za co mamy żyć .Nie tego się spodziewałam ,mogli wcześniej o tym pomyśleć.
Który sklep już dostał odprawy ? i z którego dnia macie wypowiedzenia ?
z tego co piszą to Gorzów dostał ja jestem z Olsztyna i nie mam kasy :(
wypowiedzenie otrzymałam 31.07;ze skróconym okresem wypowiedzenia .Jeszcze sobie poczekam :(
Może w poniedziałek dostaniesz ,bo przelewy schodzą długo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie bardzo rozumiem dlaczego za 1,5 miesiaca skoro wnioski osob ktore dostaly pieniadze wplynely niedawno wiec dlaczego mamy czekac 1,5 miesiaca ....?Pisze o osobach ktore dostaly wypowiedzenia 31.07....Powinni juz dawno to zrobic łachudry i poskladac te wnioski ... oni nic na tym nie traca a ludzie czekaja na to co im sie nalezy
wątpię :( 31.07; kiedy dostałam wypowiedzenie do tego 2 miesiące odszkodowania za skrócony okres wypowiedzenia do tego 3 miesięczna odprawa do tego OLSZTYN gdzie wszystko długo trwa .Ale jestem dobrej myśli .
W Gdansku nic lepiej wiec miejscowosc nie ma znaczenia ...
zgadzam się z Tobą ŁACHUDRY nic innego o nich nie mozna napisać .
Każdy mówi co innego ,ja już 2 tygodnie temu słyszałam ,że wszystkie wnioski są wysłane do funduszu ,o co tu chodzi ? inni mają kasę a my nie ciekawe kto jeszcze otrzymał kasę ? SZCZĘŚCIARZE.
Dostali tylko osoby, które miały wypowiedzenie z dniem 11.08, w przyszłym tygodniu otrzymają osoby z 25.08 a osoby z 31.08 aż za 1,5 miesiąca(w dniu dzisiejszym dopiero poszły wnioski)
Najlepiej to zrobic im najazd na to z****ne Fikakowo z kamerami jakiejs telewizji i szybciutko wnioski by sie znalazly bo to co sie dzieje to smiechu warte i zalosne....ja chce swoje pieniadze i wiecej nie miec nic do czynienia z ta pozal sie Boze firma ktora i tak juz sie nie podniesie i tak...
Wytlumacz mi skad Ci sie te 1,5 miesiaca wzielo skoro osoby ktorych wnioski poszly niedawno maja miec albo juz maja pieniadze????Skoro wnioski poszly to urzad ma do 30 dni na wyplate pieniedzy
tak mi powiedziała księgowa w Gdyni....miejmy nadzieję, że faktycznie będzie to trochę wcześniej
Te ksiegowe to juz same chyba nie wiedza ... jak zwykle tylko zbywaja i kazdy wie co innego
a mi powiedziały że wszystkie wnioski były w tamtym tygodniu bez względu na to jaki był okres wypowiedzenia SZOK więc byłam zdziwiona,że inni mają kasę a ja nie :(
Ja tez nic nie mam dzis
może póżno przelały i będzie w poniedziałek :)
Heheh wierze bo musze :D
Wroce w poniedzialek z pracy i napisze NIE MA :D choc mogloby byc inaczej ;/
niestety już nic nam nie pozostaje tylko czekać .Ja chcę odzyskać moją kasę i zapomnieć ,że kiedykolwiek pracowałam w firmie BOMI.
a Ja będę czekała i myślę ,ze napiszesz HURA MAM KASĘ .
Mam tak samo teraz to wstyd sie przyznac gdzie sie pracowalo...RABAT tez pociagneli na DNO
Jak tak bedzie to zaspamuje cale to forum :P hehhe
JESTEM CAŁYM SERCEM Z TOBĄ .
Poki co jeszcze cos nas laczy...oczekiwanie...milej nocy :)
Dobranoc :) do jutra .
dlaczego zrobiła się cisza na temat odpraw czyżby wszyscy dostali KASĘ.?
ponieważ nie ważna jest data wręczenia wypowiedzenia tylko rozwiązania umowy wypowiedzenia dostaliście 31.07 do 31.08 czyli przestaliście pracować dla firmy 31.08 więc jesteście po 09.08 i 25.08 następni w kolejce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pracowałem w olsztynie współprace zakończyłem z Bomi 31.08,i teraz czekam na odprawe podobno mają być w pażdzierniku.Jak ktoś dostanie odprawe z Olsztyna niech pisze,pozdrawiam.
Ja tez jestem z Olsztyna dzwoniłam do funduszu pieniądze mają być do końca miesiąca.Oczywiście ,że jak dostane to się POCHWALE.
Ja jestem z Gdańska i tez jeszcze nie mam
Co taka cisza czyżby wszyscy dostali już odprawy u mnie nadal nie ma.
jest cisza bo kasa będzie prawdopodobnie pod koniec pażdziernika SZOK :( to jeszcze kawał czasu.
wkurza mnie to ,bo gdyby mędy złożyły wcześniej wnioski kasa już by była dobrze wiedzieli że są nie wypłacalni !!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale również są procedury których nikt nie zmieni to są polskie urzędy nic na to nie poradzimy
Ja dziś dzwoniłem do funduszu i Pani powiedziała mi,że te osoby,które zakończyły prace z dniem 31.08 dostaną pieniążki najpózniej do końca pazdziernika,że cały czas systematycznie są robione przelewy według kolejności(tzn.kto kiedy zakończył prace),bądzmy dobrej myśli ,odezwijcie się jak komuś wpłynął,pozdrawiam
No ciekawe oby tak było. Ciekawe rowniez czy wszystkie wnioski zostaly zlozone bo jesli tak to zostalo tylko chwilke poczekac
a co fundusz wypłaci odprawy i odszkodowania czy tylko odprawy??
Odprawy na pewno a czy odszkodowania to nie wiem
nie wiecie czy my normalnie dostaniemy wypłaty za wrzesień i pażdziernik 10 tego ? czy wszystko będzie wysłane przez fundusz?
fundusz wypłaca odprawy razem z odszkodowaniem
dzięki za info lipa:(
dlaczego lipa???????
dlatego ,ze jeszcze trzeba na kasę czekać 10 -ty za kilka dni a tu pustki w portfelu rozumiesz .....................
ha ha dobre:)mam ten sam problem:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Piła też nie otrzymała odpraw oni normalnie jakieś jaja sobie z nas robią ale cóż to jest polska.
Ja z kolei słyszałam od koleżanki z pracy że pani w funduszu powiedziała że do 15.10 mają być wypłacone pieniądze ile w tym prawdy, nie wiem.
Mam zwolnienie z dniem 31.07 i nie mam jeszcze odprawy i nikt nie poinformował nas o jakie pieniądze chodzi.
a kiedy kończy ci się okres wypowiedzenia ?
JAK MASZ NAPISANE NA ROZWIĄZANIU?
Jeżeli dostałaś wypowiedzenie 31 lipca to ważne jest kiedy był ostatni dzień pracy .
do góry