Widok

fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych

najlepiej byloby aby bomi zlozylo pozew zbiorczy do fgśp, ale jezeli tego nie zrobi nalezy samemu zlozyc wniosek do funduszu na adres:ul.Podwale przedmiejskie 30,80-824 gdansk
wnioski do pobrania na stronie:http://www.fgsp.gov.pl w zakladce wykazy i wnioski-wnioski indywidualne( w dwoch egzemplarzach) i zalacznik do wniosku indywidualnego oraz nalezy dolaczyc poswiadczenie (wypelniaja kadry), umowa o prace, ostatni aneks, swiadectwo pracy i rozwiazanie umowy o prace wszystko w oryginalach lub z pieczatka ze jest zgodne z oryginalem. taki komplet do funduszu . czeas na rozpatrzenie to 30 dni z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 30 jezeli fundusz bedzie potrzebowal wiecej czasu na przeanalizowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy myślisz że panie w kadrach które pracują już i tak w okrojonym składzie będą miały czas na wypisywanie Twojego wniosku? Jak on nie mają w co nosa włożyć niektórzy nie mają jeszcze świadectw pracy a o wypłatach już nie wspomne więc co dopiero te wnioski. Każdy indywidualnie współczuje im już teraz jakby były listy robione sukcesywnie w kolejności zamykanych sklepów problemu by nie było. Przynajmniej ja tak sądze ale może się myle.
Grażyna Maria Ossowska-Mazurek Licencja numer 294 z dnia 2010-10-26
Heleny Lange 12A, 83-200 Starogard Gdański
Telefon 504 271 728; 58 562 47 41

to znalazlem na necie

jezeli chcesz dokladniejszych informacji czy wniosek bedzie skladany do fgsp to zadzwon i sie dowiedz a nie zastanawiasz sie czy ktos ma czas na wypisanie czy nie
twoja decyzja czy zlozysz wniosek indywidualny czy nie,
wniosek indywidualny nie wypisuje ci pani z kadr tylko sam to robisz
pracodawca już złożył wniosek do funduszu gwarantowanych świadczeń pracowniczych tak że my pracownicy już nie musimy tego robić teraz fundusz sprawdza czy rzeczywiście pracodawca nie ma pieniędzy na wypłatę odpraweki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fgśp wyplaca tylko zaległości do 3 miesiecy a nam nalezy sie kasa za 4 lub 5 miesiecy zaleznie od stażu. Jesli pracowalem ponad 8 lat to 3miesieczna odprawa i 2 miesieczne odszkodowanie za skrócony okres wypowiedzenia.
A tego pewnie nie dostaniemy bez sądu. Najlepiej pozew zbiorowy
Marmar skąd ty wogóle masz takie informacje??dlaczego siejesz niepokój wśród pracowników zadzwoń do funduszu to się dowiesz jak to będzie!!!Na dniach już będą mieli odprawy osoby, które otrzymały wypowiedzenie 9.08
ale z tego co wiem to pierwsze wypowiedzenia były od 31.07. Bynajmniej Olsztyn tak dostał.
a skąd informacja, że odprawy mają być na dniach?
Jeszcze nie zlożyli wniosków do FGŚP za osoby zwolnione 31.08 dopiero zostały złozone wnioski osób za 11.08 i 25.08 a my se poczekamy. Bo dzisiaj dzwoniłam i dostałam takie informacje. Jeszcze pytanie czy dostał ktoś wykaz ile się komu kasy należy?
Tak. Ja dostałem/am wykaz....
A dali Ci wykaz sami czy o niego prosiłaś ?
Sami...
A skąd jesteś bo w Olsztynie nie chcą dać nam tych wykazów?
Uzyskałam dzisiaj informację z księgowości, że wniosek na osoby z 31.08 zostanie złożony w poniedziałek najpóźniej we wtorek!
Olka-Olek skąd masz takie wieści że odprawy będą na dniach? Napiszę Ci jedno bzdury wypisujesz żadnej kasy nie będzie.
dzwoniłam do funduszu gwarancyjnego powiedzieli ,że mają wnioski na osoby z 09.08 i 25.08 i że do końca wrzesnia mają wpłynąć wnioski na 800 osób.....w księgowości Pani JN poinformowała mnie ,że mają już kasę z funduszu dla osób z 09.08 i na dniach będą przesyłać!
domin a ty skąd masz takie info że kasy nie będzie, skąd uzyskałeś takie info?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
skoro dzwoniłaś to byłoby super gdyby dotrzymali słowa i zaczęli przelewać kasę ,a co z osobami które miały rozwiązanie umowy z dniem 31.08,?nie należy słuchać plotek tylko czekać !!!!! jestem już tego pewien.
wszystkie wnioski niby mają przesłać do końca września....jutro będę dzwoniła ponownie jak coś to dam znać co się dzieje!myślę ,że kobieta w funduszu by nie oszukała!!
super ,ze na forum znalazła się taka osoba jak ty :)będę czekał na wieści .
DZIĘKI.
tyle zamieszania się narobiło a tu niespodzianka odprawy wpływają:):):)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A czy ktoś wie ,którego gorzów dostał wypowiedzenia ?
do góry