Widok

fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych

najlepiej byloby aby bomi zlozylo pozew zbiorczy do fgśp, ale jezeli tego nie zrobi nalezy samemu zlozyc wniosek do funduszu na adres:ul.Podwale przedmiejskie 30,80-824 gdansk
wnioski do pobrania na stronie:http://www.fgsp.gov.pl w zakladce wykazy i wnioski-wnioski indywidualne( w dwoch egzemplarzach) i zalacznik do wniosku indywidualnego oraz nalezy dolaczyc poswiadczenie (wypelniaja kadry), umowa o prace, ostatni aneks, swiadectwo pracy i rozwiazanie umowy o prace wszystko w oryginalach lub z pieczatka ze jest zgodne z oryginalem. taki komplet do funduszu . czeas na rozpatrzenie to 30 dni z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 30 jezeli fundusz bedzie potrzebowal wiecej czasu na przeanalizowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gorzów dostał wypowiedzenia 27.07.2012
Ja już w tym wszystkim się pogubiłam skoro Gorzów dostał wypowiedzenia 27.07; a my 31.07; to dlaczego oni maja a my nie ? nie rozumiem od czego to zależy .
Okres wypowiedzenia 11.08 i jako pierwsi:)
VIKI masz już kasę?bo słyszałam ,że dla osób z 11.08 wpłynęła dzisiaj kasa z funduszu?!
Otrzymałam informację z księgowości, że dopiero dzisiaj zawieźli wnioski dla osób z 31.08 i kasy możemy się spodziewać za ok 1,5 miesiąca:(
Pewnie Olsztyn jeszcze później bo muszą przesłać wnioski do funduszu w Osztynie:(
no to lipa.........duzo czasu zanim nam kasa wpłynie około połowy listopada :( a my niby za co mamy żyć .Nie tego się spodziewałam ,mogli wcześniej o tym pomyśleć.
Który sklep już dostał odprawy ? i z którego dnia macie wypowiedzenia ?
z tego co piszą to Gorzów dostał ja jestem z Olsztyna i nie mam kasy :(
wypowiedzenie otrzymałam 31.07;ze skróconym okresem wypowiedzenia .Jeszcze sobie poczekam :(
Może w poniedziałek dostaniesz ,bo przelewy schodzą długo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie bardzo rozumiem dlaczego za 1,5 miesiaca skoro wnioski osob ktore dostaly pieniadze wplynely niedawno wiec dlaczego mamy czekac 1,5 miesiaca ....?Pisze o osobach ktore dostaly wypowiedzenia 31.07....Powinni juz dawno to zrobic łachudry i poskladac te wnioski ... oni nic na tym nie traca a ludzie czekaja na to co im sie nalezy
wątpię :( 31.07; kiedy dostałam wypowiedzenie do tego 2 miesiące odszkodowania za skrócony okres wypowiedzenia do tego 3 miesięczna odprawa do tego OLSZTYN gdzie wszystko długo trwa .Ale jestem dobrej myśli .
W Gdansku nic lepiej wiec miejscowosc nie ma znaczenia ...
zgadzam się z Tobą ŁACHUDRY nic innego o nich nie mozna napisać .
Każdy mówi co innego ,ja już 2 tygodnie temu słyszałam ,że wszystkie wnioski są wysłane do funduszu ,o co tu chodzi ? inni mają kasę a my nie ciekawe kto jeszcze otrzymał kasę ? SZCZĘŚCIARZE.
Dostali tylko osoby, które miały wypowiedzenie z dniem 11.08, w przyszłym tygodniu otrzymają osoby z 25.08 a osoby z 31.08 aż za 1,5 miesiąca(w dniu dzisiejszym dopiero poszły wnioski)
Najlepiej to zrobic im najazd na to z****ne Fikakowo z kamerami jakiejs telewizji i szybciutko wnioski by sie znalazly bo to co sie dzieje to smiechu warte i zalosne....ja chce swoje pieniadze i wiecej nie miec nic do czynienia z ta pozal sie Boze firma ktora i tak juz sie nie podniesie i tak...
Wytlumacz mi skad Ci sie te 1,5 miesiaca wzielo skoro osoby ktorych wnioski poszly niedawno maja miec albo juz maja pieniadze????Skoro wnioski poszly to urzad ma do 30 dni na wyplate pieniedzy
tak mi powiedziała księgowa w Gdyni....miejmy nadzieję, że faktycznie będzie to trochę wcześniej
Te ksiegowe to juz same chyba nie wiedza ... jak zwykle tylko zbywaja i kazdy wie co innego
a mi powiedziały że wszystkie wnioski były w tamtym tygodniu bez względu na to jaki był okres wypowiedzenia SZOK więc byłam zdziwiona,że inni mają kasę a ja nie :(
Ja tez nic nie mam dzis
do góry