Widok

fundusz gwarantowanych świadczeń pracowniczych

najlepiej byloby aby bomi zlozylo pozew zbiorczy do fgśp, ale jezeli tego nie zrobi nalezy samemu zlozyc wniosek do funduszu na adres:ul.Podwale przedmiejskie 30,80-824 gdansk
wnioski do pobrania na stronie:http://www.fgsp.gov.pl w zakladce wykazy i wnioski-wnioski indywidualne( w dwoch egzemplarzach) i zalacznik do wniosku indywidualnego oraz nalezy dolaczyc poswiadczenie (wypelniaja kadry), umowa o prace, ostatni aneks, swiadectwo pracy i rozwiazanie umowy o prace wszystko w oryginalach lub z pieczatka ze jest zgodne z oryginalem. taki komplet do funduszu . czeas na rozpatrzenie to 30 dni z mozliwoscia przedluzenia o kolejne 30 jezeli fundusz bedzie potrzebowal wiecej czasu na przeanalizowanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może póżno przelały i będzie w poniedziałek :)
Heheh wierze bo musze :D
Wroce w poniedzialek z pracy i napisze NIE MA :D choc mogloby byc inaczej ;/
niestety już nic nam nie pozostaje tylko czekać .Ja chcę odzyskać moją kasę i zapomnieć ,że kiedykolwiek pracowałam w firmie BOMI.
a Ja będę czekała i myślę ,ze napiszesz HURA MAM KASĘ .
Mam tak samo teraz to wstyd sie przyznac gdzie sie pracowalo...RABAT tez pociagneli na DNO
Jak tak bedzie to zaspamuje cale to forum :P hehhe
JESTEM CAŁYM SERCEM Z TOBĄ .
Poki co jeszcze cos nas laczy...oczekiwanie...milej nocy :)
Dobranoc :) do jutra .
dlaczego zrobiła się cisza na temat odpraw czyżby wszyscy dostali KASĘ.?
ponieważ nie ważna jest data wręczenia wypowiedzenia tylko rozwiązania umowy wypowiedzenia dostaliście 31.07 do 31.08 czyli przestaliście pracować dla firmy 31.08 więc jesteście po 09.08 i 25.08 następni w kolejce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pracowałem w olsztynie współprace zakończyłem z Bomi 31.08,i teraz czekam na odprawe podobno mają być w pażdzierniku.Jak ktoś dostanie odprawe z Olsztyna niech pisze,pozdrawiam.
Ja tez jestem z Olsztyna dzwoniłam do funduszu pieniądze mają być do końca miesiąca.Oczywiście ,że jak dostane to się POCHWALE.
Ja jestem z Gdańska i tez jeszcze nie mam
Co taka cisza czyżby wszyscy dostali już odprawy u mnie nadal nie ma.
jest cisza bo kasa będzie prawdopodobnie pod koniec pażdziernika SZOK :( to jeszcze kawał czasu.
wkurza mnie to ,bo gdyby mędy złożyły wcześniej wnioski kasa już by była dobrze wiedzieli że są nie wypłacalni !!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale również są procedury których nikt nie zmieni to są polskie urzędy nic na to nie poradzimy
Ja dziś dzwoniłem do funduszu i Pani powiedziała mi,że te osoby,które zakończyły prace z dniem 31.08 dostaną pieniążki najpózniej do końca pazdziernika,że cały czas systematycznie są robione przelewy według kolejności(tzn.kto kiedy zakończył prace),bądzmy dobrej myśli ,odezwijcie się jak komuś wpłynął,pozdrawiam
do góry