Widok

nebulizator ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jaki najlepiej kupić nebulizator i gdzie , za ile jezeli wiecie ? zastanawiam sie nad kupnem bo Hania znowu zalapala katarek a to jej pomaga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Będzie od poniedziałku w Lidlu za 111zł
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_21478.htm

Ja mam Philipsa kupowany na allegro z odbiorem osobistym w Gdańsku zapłaciłam coś ok 150 zł
image
image

image
Zamawiałam od nich :)
http://allegro.pl/inhalator-philips-family-maska-dla-niemowlat-i1821120074.html
image
image

image
no wlaśnie myślę o zakupieniu tego http://www.aptekagemini.com.pl/p/pl/03099/inhalator+nebulizator+tlokowy+philips+respironics+medel+family+soft+touch.html ten z lidla jakoś mnie nie przekonuje , jakaś nieznana firma i nie wiadomo czy dobrze działa , wolałabym jakiś sprawdzony
No to taki polecam bo mam :) Tylko nie jestem pewna czy w tym co podałaś jest maseczka dla niemowląt i małych dzieci.
image
image

image
no tak tam jest napisane ze maseczka dla niemowlat ( opcja ) czyli pewnie nie ma , dla dzieci jakas jest , dzieki za uwage bede zwracala na to uwage
a maska dla niemowlat jest inna jak dla dzieci ? bo wlasciwie sama nie wiem , moze warto dolozyc te kilka zlotych i juz lepszy kupić
Asienkaj jest przede wszystkim mniejsza dopasowana do małej buźki dziecka. Dla mojej Kornelii ta dziecięca jest sporo za duża
image
image

image
Agusia, a w tym Twoim maseczka jest przyczepiona do inhalatora? Czy ma jakąś rurkę dłuższą? :)
imageimage
image
ok mam niedaleko do nich moze tam faktycznie podjade ii kupie , przynajmniej nie bedzie problemu rowniez z gwarancja bo blisko ,
ja kupilam ponizszy

czemu zdecydowałam sie na drozszy model medel bo:
1. skuteczniej "rozdrabnia lek" przez ci moje niecierpliwe dziecko więcej go przyjmnie do pluc zanim sie znudzi inhalacją i zacznie walczyć
3. moze dłużej pracowac - po inhalacji zdemuje lejek i zostawiam włączony zeby rurka wyschła ...

http://www.google.pl/imgres?q=nebulizator+medel&um=1&hl=pl&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbnid=GbHTo-3VTEpqjM:&imgrefurl=http://www.esenior.com.pl/produkt/362/7/Dobre_zdrowie/Inhalatory/Inhalator_MEDEL_PRO_Soft_Touch.html&docid=aA5oIa6tOyyUrM&w=500&h=359&ei=PE98TsT1D5P64QTq69zpDg&zoom=1&iact=rc&dur=417&page=1&tbnh=149&tbnw=193&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=46&ty=46&biw=1280&bih=850

kupilam w superPharm

Ja mam identyczny jak Dejwi - używany niemal bez przerwy od roku, bardzo fajny.
jednak ten Philipsa jest dla mnie przystępniejszy jeżeli chodzi o cenę , niestety muszę się też liczyć z kosztami
Asienkaj ten Philips to dawny Medel tylko, że tańszy i (wcale nie gorszy) model :) Tak jak napisałam wyżej jeśli dziecko nie potrzebuje używać go niemal non stop to spokojnie wystarczy :)
image
image

image
Jest długa rurka ok 1,5 m jak nie więcej :)

Nebulizator jest na prawdę super, bardzo cicho pracuje i doskonale rozpyla lek :) Myślę, że jeśli dziecko nie choruje przewlekle ten w zupełności wystarczy :)
image
image

image
My mamy taki http://allegro.pl/inhalator-philips-pro-soft-touch-dawny-medel-i1821120076.html
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
bo philips kupil medel

Hania od urodzenia używała moze ze 3 razy nebulizatora takze nie używamy go bez przerwy i myśle ze tamten tez wystarczy , takze chyba na ten sie zdecyduje tanszy za 155 zl z ta maseczka dla niemowlat , szczegolnie ze myslimy o drugim w przyszlosci i moze wytrzyma dluzej ten inhalator :)
ale inhalacjami leczy sie nie tylko dzieci :) mozna i samemu walczyć z katarem

Dejwi uwierz mi, że ten tańszy spokojnie starczy i dla dorosłych a cena sporo niższa :)
image
image

image
kupilam taki jak Agusia:) dokładnie z tej samej firmy , podjechalam i odebralam na miejscu , bardzo jestem zadowolona , juz uzywalam bo Hania ma katarek i dlatego zdecydowalismy sie kupic szybko
dziewczyny a czy wasze inhalatory głośno pracują?
To zależy z czym porównujesz. Wiadomo, że je słychać ale miałam okazję usłyszeć inny w sklepie medycznym i różnica była spora na plus Philipsa.
image
image

image
no właśnie bo ja mam taki niefirmowy i głośno buczy. koniecznie muszę kupić philipsa,dzięki
ja mialam wcześniej pożyczony od znajomego i dużo glosniej buczał, ten uwazam ze jest dosyc cichy , moze i sa jeszcze bardziej ciche ale i droższe napewno , jak narazie jestem z niego zadowolona , i ta maseczka dla niemowlakow jest fajna , chociaz na moją Hanie chyba za mala ale tylko dlatego ze ona lubi przy inhalacji miec buzie otwarta szeroko i jezykiem majtac smakując chyba ta mgiełke :)
czy w inhalatorach trzeba wymieniać jakieś części? jeśli tak, to gdzie je kupujecie?
tez mam taki jak dziewczyny wyzej tylko ze jeszcze jako medel.i jestem zadowolona
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url
na allegro ten philips family jest trochę tańszy, ale w superpharmie z kartą lifestyle jest po 149zł
ja właśnie głównie zwracałam uwagę na głośność i dlatego zdecydowałam się na droższy mede/philips ,bo jest cichszy niż ten tańszy i wiele tych które oglądałam
image

www.ans-photo.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
faktycznie poziom hałasu jest ważny, ale ja chyba zdecyduję się na ten tańszy. ale gdyby moje dziecko musiało inhalować się często, to zdecydowałabym się dołożyć jeszcze 100zł i mieć lepszy. na szczęście nie ma przewlekłych chorób!
w aptekach gemini jest po 139zł.
My mamy taki:

http://www.doz.pl/apteka/p7855-Inhalator_pneumatyczny_Silvestro_1_szt

Juz 3 lub 4 lata. Chodzi codziennie i nic sie z nim nie dzieje. Na wałowej go kupowałam.
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
w Gemini jest po 139 ale bez maseczki dla niemowlat
Nie przesadzajcie z tą głośnością. Jeden i drugi Medel aż tak się mocno nie różnią poziomem hałasu :D Inne no name faktycznie są sporo głośniejsze.
image
image

image
jesli chodzi o glosnosc to tez sie tym nie sugerowalam
dla mnie najwazniejsze bylo ze ta droższa medela jest "szybsza/wydajniejsza" - co przy małym dziecku dosyć istotne

w krótszym czasie wiecej leku trafia gdzie trzeba

i tylko to bylomoim wyznacznikem- reszta olac ... jak dla mnie

wolałam tańsze np ciuchy a wydajniejszy sprzęt

Agusia dla mnie się różnią...
image

www.ans-photo.pl
Ciascioo dla mnie te szczegóły były mało istotne bo na szczęście używamy tego sprzętu rzadko :)

A na kilka razy jest dla mnie bezsensem wydawanie prawie drugie tyle jeśli sprzęt działa tak samo tzn jego działanie ma na celu zniszczyć chorobę lub nawilżyć śluzówkę nosa. Inne bajery są dla mnie zbędne. Ale jeśli ktoś chce taki kupić niech kupuje ale nie mówmy, że jeśli coś jest tańsze to jest do przysłowiowej d**y
image
image

image
Dziewczyny kupiła inhalator philips family i mam pytanko. Jak wlałam 5 ml soli fizjologicznej i 1 ml mucosolvanu to starczyło mi dosłownie na 5 minut i pojemnik był pusty. Wcześniej miałam pożyczony jakiś inny nieznanej firmy (pewnie gorszy) i taka sama ilość starczała na około 20 minut.
Nie wiem co jest lepsze, czy jak szybciej się kończy to znaczy że jest bardziej wydajny czy może mam coś ustawić?
podbijam pytanie- czy to normalne, że 6 ml płynu starcza mi na 5 minut inhalacji?
Dziwne u nas lekarstwa wlanego na maxa starcza na 25min.
image
image

image
Mi 5ml soli starcza na około 10 minut pracy, mam philipsa famlily, ale jeszcze dziś spojrzę na czas pracy przy wlaniu 5ml bo to tak na oko podane
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
mi 5 ml starcza na 15 minut pracy

https://wiadomoto.pl/nebulizator-kiedy-i-jak-uzywac/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry