Widok
negatywne opinie o pracodawcach
witam
od pewnego czasu szukam pracy i jak wiadomo przed rozmową czy też dla własnej wiadomości chcę się jak najwięcej dowiedzieć o danej firmie. i tudzież w internecie 90% opinii o potencjalnych pracodawcach to negatywy i narzekanie osób tam pracujących. Czasem więc lepiej nie czytać forów. Powoduje to w takiej osobie zazwyczaj zniechęcenie i odechciewa się działania. takie jest moje zdanie. czekam na Wasze opinie
od pewnego czasu szukam pracy i jak wiadomo przed rozmową czy też dla własnej wiadomości chcę się jak najwięcej dowiedzieć o danej firmie. i tudzież w internecie 90% opinii o potencjalnych pracodawcach to negatywy i narzekanie osób tam pracujących. Czasem więc lepiej nie czytać forów. Powoduje to w takiej osobie zazwyczaj zniechęcenie i odechciewa się działania. takie jest moje zdanie. czekam na Wasze opinie
Opinie są często przesadzone, ale fakt jest taki, że polscy pracodawcy to w większosci chamy i przede wszystkim wyzyskiwacze. W Niemczech czy to w Anglii raczej pracodawca nie chcę Cię jak najmocniej wyzyskać, bo też jesteś dla niego człowiekiem. Dla polskich pracodawców jesteś tanią siłą roboczą i masz zapieprzać jak ruski samochodzik.
s****y taty. Pochodzę dość małego miasteczka 8tys mieszkańców i mamy tam jedną wielką, na prawdę dobrą restaruację i drogą. Właściciele co roku zmieniają sobie samochody. Dla syna wybudowali dom. Córka ma chatę w USA, więc mało raczej nie zarabiają, ale że to małe miasteczko to cwaniaczki wyzyskują ludzi jak się tylko da. Na kuchni w sezonie ludzie dostają najniższą krajową, a robią dziennie po około 12 godzin, a czasami i więcej jak jest dużo ludzi. Kelnerki to w ogóle po 4 zł na łapę i reszta z napiwków. Takiego wyzysku jak w Polsce nie ma nigdzie. Jak można być tak podłym żeby kazać ludziom zapieprzać po 12 godzin i płacić 1000 zł, a samemu miesięcznie wyciągać po 20 000- 30 000, albo i więcej.
Socjaliźmie wracaj.
Socjaliźmie wracaj.
Między innymi:
-w USA benzyna kosztuje grosze, u nas jest droga i to bardzo
-w USA masz lepsze wsparcie państwa jeśli otwierasz biznes
-w USA ludzie są bogatsi więc więcej jedzą
-w USA wynajem lokalu czy kupno jest nie porównywalnie tańsze niż w Polsce
Między innymi dlatego i nie bez powodu istnieje określenie American Dream. Ludzie w USA potrafią zacząć od Pizzeri czy budki z lodami a kończą jako milionerzy. Znasz takie przypadku w Polsce?
W Polsce jak jesteś bogaty to dlatego, że masz plecy, bogatych starych, wujków, albo dlatego, że skończyłeś mega prestiżowe studia i po 20 latach roboty zarabiasz 10k/msc.
-w USA benzyna kosztuje grosze, u nas jest droga i to bardzo
-w USA masz lepsze wsparcie państwa jeśli otwierasz biznes
-w USA ludzie są bogatsi więc więcej jedzą
-w USA wynajem lokalu czy kupno jest nie porównywalnie tańsze niż w Polsce
Między innymi dlatego i nie bez powodu istnieje określenie American Dream. Ludzie w USA potrafią zacząć od Pizzeri czy budki z lodami a kończą jako milionerzy. Znasz takie przypadku w Polsce?
W Polsce jak jesteś bogaty to dlatego, że masz plecy, bogatych starych, wujków, albo dlatego, że skończyłeś mega prestiżowe studia i po 20 latach roboty zarabiasz 10k/msc.
dziś ten Amercian Dream to już tylko jedna wielka propagandowa ściema. dorobić się tam zaczynając od zera bez koneksji, jeżeli nie jesteś geniuszem w jakieś dziedzinie i bez wykształcenia za które zapłacą rodzice jest tylko trochę łatwiej niż tu. Choć nie zaprzeczam że za dwie pensje oscylujące trochę powyżej najniższej żyje się tam o niebo lepiej niż tu.
to niech sobie zalozy firme jednoosobowa i nie bedzie mial problemu dla pracownikow z zusem z wyplata znam prace za komuny i poznalam prywaciarzy co by chcieli zeby jeden pracownik pracowal na 2-3 etatach i to jeszcze za symboliczna zlotowke szczegolnie ci co prowadza gastronomie sa wyzuci z cech ludzkich
pracując w pl należy wybierać tylko i wyłącznie duże lub średnie firmy najlepiej z kapitałem zagranicznym obecne na rynku od co najmniej 10 lat. żadne tam jednoosobowe fhu których właścicielami są najczęściej zadłużeni po uszy geszefciarze non stop balansujący na skraju bankructwa chcący zarobić milion na wczoraj.
Różne osoby wypisują na forach, czasem są to zawistni pracownicy, bądź konkurencja, dlatego fora mogą tyle samo pomóc co zaszkodzić.
A tak przy okazji to możecie się też wypowiedzieć w badaniu, które jest teraz prowadzone dotyczącym aktywności na rynku pracy oraz właśnie opinii o pracodawcach, po wypełnieniu ankiety i zostawieniu adresu email można wygrać fajne nagrody, m.in. lot szybowcem, czy zestaw 20 książek wydawnictwa ZNAK
Ankieta dostępna jest na stronie: https://4p.info.pl/8ed3779dc6eabd995f112f17078af24f.pg?s=77
A tak przy okazji to możecie się też wypowiedzieć w badaniu, które jest teraz prowadzone dotyczącym aktywności na rynku pracy oraz właśnie opinii o pracodawcach, po wypełnieniu ankiety i zostawieniu adresu email można wygrać fajne nagrody, m.in. lot szybowcem, czy zestaw 20 książek wydawnictwa ZNAK
Ankieta dostępna jest na stronie: https://4p.info.pl/8ed3779dc6eabd995f112f17078af24f.pg?s=77
Ja swojego byłego pracodawce obsmarowuje na forum, pisze prawdę o nim a mnie banują.Jest to chamstwo, że nie można pisać o ludziach tego co robią we własnych folwarkach. Zachowanie pracodawców także powinno być komentowane, szczególnie jeśli propagują dziwne zachowanie a tym bardziej mobbing. Tyle że dla Państwa pracodawca jest bogiem, może płacić mało ale byle płacił.
Wiele osób też korzysta z takich rozwiązań jak usuwanie negatywnych opinii w Google Maps. Mnie dużo osób polecało firmę https://socialarena.pl/ , ponieważ tutaj jednak usługi są świadczone na dosyć wysokim poziomie co jest bardzo ważne