Widok
nie polecam
Bazar smaków to restauracja, która mnie mocno rozczarowała. Korzystając z Weekendu za pół ceny w Gdańsku skusiłem się na jedno z czterech dań, którymi właściciele postanowili się reklamować: KURCZAKA TIKKA MASALA, czyli kawałki kurczaka w marynacie pieczone w piecu Tandoor przyrządzone w kremowym sosie pomidorowym masala z ryżem. Porcja - jak na standardową cenę 18zł za danie - bardzo duża. Naprawdę da się najeść. Jednak wielkość dania nie idzie niestety w parze z jakością. Potrawa była podawana w formie dania barowego, czyli składniki były już przygotowane na ladzie barowej i tylko nakładane w momencie składania zamówienia. W efekcie danie było lekko chłodnawe. Samo mięso kruche i smaczne, sos smakował bardziej jak curry a nie pomidorowy. Ryż był niedogotowany i twarde ziarenka strzelały podczas gryzienia...
Kolejne danie, to pizza 50/50: połowa z pieczarkami i szynką a połowa z tuńczykiem i oliwkami. Tu kolejna wpadka lokalu: w potrawie zabrakło zarówno oliwek jak i pieczarek. Na nasze zastrzeżenie zgłoszone do pracownika lokalu usłyszeliśmy odpowiedź: "nie ja to przygotowywałam, więc nie wiem, a szefa kuchni już nie ma". Pozostawiam to bez komentarza.
Kolejne danie, to pizza 50/50: połowa z pieczarkami i szynką a połowa z tuńczykiem i oliwkami. Tu kolejna wpadka lokalu: w potrawie zabrakło zarówno oliwek jak i pieczarek. Na nasze zastrzeżenie zgłoszone do pracownika lokalu usłyszeliśmy odpowiedź: "nie ja to przygotowywałam, więc nie wiem, a szefa kuchni już nie ma". Pozostawiam to bez komentarza.
Moja ocena
Bazar Smaków Bistro
kategoria: Restauracje
obsługa: 4
menu: 6
jakość potraw: 2
klimat i wystrój: 6
przystępność cen: 5
ocena ogólna: 2
4.2
* maksymalna ocena 6