Widok

niemowlak wymiotuje po żółtku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam rodziców jestem w trakcie rozszerzania diety mojego 8 miesięcznego maleństwa . Oprócz ulubionego cyca smakuje jej jabłko z marchewką nawet obiadek zje. Do pewnego czasu nie miałam większego problemu z dawaniem jej jedzonka stałego ale niestety po wprowadzeniu żółtka mała wypychała język i miała odruch wymiotny. Najwiekszą traumę miałam po ostanim razie kiedy malaej zaszkodziło żółtko ( chyba z 2 łyżeczki zjadła) wymiotowała - masakra. Staram się ją karmić według zaleceń ale nie da rady.

Acha kaszek błyskawicznych też nie toleruje , gluten dodaje do każdego posiłku ale gotuje jej kaszkę manną - tą klasyczną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na początek ugotowane żółtko wg mnie wystarczy połowa -mieszaj z obiadkiem zeby nie wyczuła ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ona jest taka cwana - dodawałam roztarte do obiadku .Śmiać już mi się chce, że wyczuwa na odległość. Zastanawiam się co w zamian przecież jajko zawiera dużo zdrowych i porzywnych skaldników i witamin.
Skoro dziecko wymituje po żółtku to go poprostu narazie nie podawaj,zrób przerwę ,może jest uczulone.Kaszki błyskawiczne to chyba żaden problem,że nie chce jeść- kasza manna zdrowsza przynajmniej bez chemi i konserwantów.
Otóż to. Nie martwiłabym się, że dziecko nie chce kaszek błyskawicznych. Po co w dziecko ładować cukier od małego? :)
Może to kwestia konsystencji? Ja do tej pory nie lubię samego żółtka i staje mi w gardle, a mam prawie 40 lat ;)
Rozcieraj dobrze żółtko (np przez sitko) i dodawaj do marchewki czy obiadku. I na początku daje się co drugi dzień po połowie ;)
Będzie dobrze ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry