Widok

niemowlak wymiotuje po żółtku

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam rodziców jestem w trakcie rozszerzania diety mojego 8 miesięcznego maleństwa . Oprócz ulubionego cyca smakuje jej jabłko z marchewką nawet obiadek zje. Do pewnego czasu nie miałam większego problemu z dawaniem jej jedzonka stałego ale niestety po wprowadzeniu żółtka mała wypychała język i miała odruch wymiotny. Najwiekszą traumę miałam po ostanim razie kiedy malaej zaszkodziło żółtko ( chyba z 2 łyżeczki zjadła) wymiotowała - masakra. Staram się ją karmić według zaleceń ale nie da rady.

Acha kaszek błyskawicznych też nie toleruje , gluten dodaje do każdego posiłku ale gotuje jej kaszkę manną - tą klasyczną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na początek ugotowane żółtko wg mnie wystarczy połowa -mieszaj z obiadkiem zeby nie wyczuła ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ona jest taka cwana - dodawałam roztarte do obiadku .Śmiać już mi się chce, że wyczuwa na odległość. Zastanawiam się co w zamian przecież jajko zawiera dużo zdrowych i porzywnych skaldników i witamin.
Skoro dziecko wymituje po żółtku to go poprostu narazie nie podawaj,zrób przerwę ,może jest uczulone.Kaszki błyskawiczne to chyba żaden problem,że nie chce jeść- kasza manna zdrowsza przynajmniej bez chemi i konserwantów.
Otóż to. Nie martwiłabym się, że dziecko nie chce kaszek błyskawicznych. Po co w dziecko ładować cukier od małego? :)
Może to kwestia konsystencji? Ja do tej pory nie lubię samego żółtka i staje mi w gardle, a mam prawie 40 lat ;)
Rozcieraj dobrze żółtko (np przez sitko) i dodawaj do marchewki czy obiadku. I na początku daje się co drugi dzień po połowie ;)
Będzie dobrze ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

do góry