Widok
nnt Studium kosmetyczne
Czy któraś z was ukończyła pomaturalne / policealne studium kosmetyczne? Chodzi za mną od jakiegoś czasu taki pomysł, głównie dla własnej przyjemności, ale może i pieniążki jakieś z tego by można potem wyciągnąć.
Jak jest z pracą po takim studium? Czy któraś z was ma takie doświadczenia i zechce się podzielić? :)
Pozdrawiam.
Jak jest z pracą po takim studium? Czy któraś z was ma takie doświadczenia i zechce się podzielić? :)
Pozdrawiam.
ja i Szatynkaa jesteśmy po 2-letnich szkołach kosmetycznych :)
byłam w pierwszym roczniku kosmetyczek gdańskiego Żaka :)
szkoły jako szkoły - nie polecam :)
spędziłam u nich w sumie 4 lata i zawsze były jakieś "przeboje" :P
ogólnie kierunek - jeśli interesujesz się kosmetologią, wizażem itd. - to coś dla Ciebie :)
moim marzeniem było zostać kosmetyczką - ale jak zobaczyłam na czym dokładnie polega ta praca ;) to zmieniłam zdanie :P
makijaże, manicure, depilacje, henna - ok :) ale reszta zabiegów mi nie pasuje :)
dlatego nie pracuję w tym zawodzie :)
byłam w pierwszym roczniku kosmetyczek gdańskiego Żaka :)
szkoły jako szkoły - nie polecam :)
spędziłam u nich w sumie 4 lata i zawsze były jakieś "przeboje" :P
ogólnie kierunek - jeśli interesujesz się kosmetologią, wizażem itd. - to coś dla Ciebie :)
moim marzeniem było zostać kosmetyczką - ale jak zobaczyłam na czym dokładnie polega ta praca ;) to zmieniłam zdanie :P
makijaże, manicure, depilacje, henna - ok :) ale reszta zabiegów mi nie pasuje :)
dlatego nie pracuję w tym zawodzie :)
Hej! Ja skonczylam policealne studium kosmetyczne! Odrazu po szkole zaczelam pracowac jako kosmetyczka! W zawodzie pracuje od 3 lat. Szkola jest fajna, ale tak naprawde najwieksze umiejetnosci i doswiadczenie zdobywa sie w pracy, a to czego ucza w szkole to jest dopiero namiastka!
Kosmetyczki sa poszukiwane wiec z praca problemu nie ma, tylko zarobki sa uzaleznione od ilosci klientow, wiec po pierwsze trzeba klienta zdobyc i pracowac w salonie cieszacym sie dobra opinia i profesjonalizmem!
No i oczywiscie najwazniejsze, trzeba kochac to co sie robi i na odwrot, wtedy praca jest przyjemna i przynosi duze profity i satysfakcje. Pozdrawiam!
Kosmetyczki sa poszukiwane wiec z praca problemu nie ma, tylko zarobki sa uzaleznione od ilosci klientow, wiec po pierwsze trzeba klienta zdobyc i pracowac w salonie cieszacym sie dobra opinia i profesjonalizmem!
No i oczywiscie najwazniejsze, trzeba kochac to co sie robi i na odwrot, wtedy praca jest przyjemna i przynosi duze profity i satysfakcje. Pozdrawiam!