Widok
By jego waga była adekwatna do wagi aparatu... polecam markę Velbon serie Sherpa. Dobry stosunek cena/jakość.
Np ten: http://allegro.pl/item454631791_statyw_velbon_sherpa_600r_pokrowiec_gratis_kurier.html
W/w sklep ma siedzibę w Sopocie, wiec można odebrać osobiście.
Chyba, że ma to być super statyw to polecam firmę Manfrotto.
Np ten: http://allegro.pl/item454631791_statyw_velbon_sherpa_600r_pokrowiec_gratis_kurier.html
W/w sklep ma siedzibę w Sopocie, wiec można odebrać osobiście.
Chyba, że ma to być super statyw to polecam firmę Manfrotto.
wydaje mi sie ze do cyfrowki nie ma sensu kupowac statywu bo nie ma ona tylu ustawien co lustro. sama mialam aparat cyfr i z nim nie bylo co robic zdjecia na auto i tyle, czasami dluzszy czas naswietlania ale i tak beznadziejne wychodzily. teraz ma lustro i wiem ze ten aparat potrzebuje statyw i pilot.
smieszy mnie jak ludzie do zwyklych aparatow dokupuja rozne akcesoria ktore i tak nie polepsza jakosc zdjec.
a potem chodza dumni ze statywem w reku a w drugim cyfrowka
smieszy mnie jak ludzie do zwyklych aparatow dokupuja rozne akcesoria ktore i tak nie polepsza jakosc zdjec.
a potem chodza dumni ze statywem w reku a w drugim cyfrowka
anuleczka napisał(a):
> wydaje mi sie ze ...
słusznie zauwazyłaś, tylko się Tobie wydaje.
Spytam więc po co Tobie lustrzanka, skoro nie masz pojęcia o fotografii????
a tak własciwie to zawsze chodzisz taka wiecznie zdziwiona z rozdziawioną buzią ,zadając w kólko bezsensowne pytania po co to? po co tamto?
> wydaje mi sie ze ...
słusznie zauwazyłaś, tylko się Tobie wydaje.
Spytam więc po co Tobie lustrzanka, skoro nie masz pojęcia o fotografii????
a tak własciwie to zawsze chodzisz taka wiecznie zdziwiona z rozdziawioną buzią ,zadając w kólko bezsensowne pytania po co to? po co tamto?
statyw uzywa sie po to by ustawic dluzszy czas naswietlania przy mniejszej czulosci a to ma wplyw na jakosc zdjec takze przy kompaktach....
co do zdjec z kompaktow to swiadoma fotograficznie osoba czesto zrobi kompaktem lepsze zdjecia niz laik lustrzanka w trybie auto.....
ogolnie to wiekszosc lustrzanek ma kiepski tryb auto bo nie dla kompletnych laikow byly one projektowane....
co do zdjec z kompaktow to swiadoma fotograficznie osoba czesto zrobi kompaktem lepsze zdjecia niz laik lustrzanka w trybie auto.....
ogolnie to wiekszosc lustrzanek ma kiepski tryb auto bo nie dla kompletnych laikow byly one projektowane....
anuleczka napisał(a):
> wydaje mi sie ze do cyfrowki nie ma sensu kupowac statywu bo
> nie ma ona tylu ustawien co lustro. sama mialam aparat cyfr i z
> nim nie bylo co robic zdjecia na auto i tyle, czasami dluzszy
> czas naswietlania ale i tak beznadziejne wychodzily. teraz ma
> lustro i wiem ze ten aparat potrzebuje statyw i pilot.
> smieszy mnie jak ludzie do zwyklych aparatow dokupuja rozne
> akcesoria ktore i tak nie polepsza jakosc zdjec.
> a potem chodza dumni ze statywem w reku a w drugim cyfrowka
A mnie śmieszą ludzie co kupują lustrzankę bo myślą, że na auto z kitowym obiektywem będzie robiła ładniejsze zdjęcia niż kompakt.
A wracając do statywu... każda cyfrówka jak będzie miała ciemno i wyłączoną lampę nastawi długi czas... i wtedy statyw jak znalazł. Ale statyw jest nie tylko do zdjęć nocnych...
> wydaje mi sie ze do cyfrowki nie ma sensu kupowac statywu bo
> nie ma ona tylu ustawien co lustro. sama mialam aparat cyfr i z
> nim nie bylo co robic zdjecia na auto i tyle, czasami dluzszy
> czas naswietlania ale i tak beznadziejne wychodzily. teraz ma
> lustro i wiem ze ten aparat potrzebuje statyw i pilot.
> smieszy mnie jak ludzie do zwyklych aparatow dokupuja rozne
> akcesoria ktore i tak nie polepsza jakosc zdjec.
> a potem chodza dumni ze statywem w reku a w drugim cyfrowka
A mnie śmieszą ludzie co kupują lustrzankę bo myślą, że na auto z kitowym obiektywem będzie robiła ładniejsze zdjęcia niż kompakt.
A wracając do statywu... każda cyfrówka jak będzie miała ciemno i wyłączoną lampę nastawi długi czas... i wtedy statyw jak znalazł. Ale statyw jest nie tylko do zdjęć nocnych...
Zarówno początkujący, korzystający z lekkiego, niewymagającego sprzętu, jak i profesjonaliści zaopatrzeni w ciężkie aparaty z teleobiektywami powinni mieć profesjonalny statyw do aparatów np. taki: https://mitoya.pl/38-statywy-do-aparatow-fotograficznych .. . Niezależnie od tego, czy planujemy robić pamiątkowe zdjęcia na wakacjach, czy jesteśmy profesjonalistami od pejzaży lub packshotów porządny statyw to podstawa. Przy zakupie nie należy kierować się tylko i wyłącznie ceną lecz solidnością i uniwersalnością statywu