Widok

no?

no...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

krabate

I co sie dzieje z kanalem ?? gdzie Twoje botki ?

plagiat

A ogladales ostatnie "Pod napieciem" w TVN? Krecili na Dlugiej (bylem tam chwile wczesniej) na temat UFO i innych prochow.

ATMA

Jako Ludziu (czy moze ludzik) dawno temu, a wczesniej...jak juz pisalem do Marsa Zielonego nie pamietam (juz nie te lata hihi), ale sprawdze, chyba mam jakies stare Gratki.
BTW tym razem sie mi chyba dobrze wydaje, ze wygralas bilety ? (tylko jedna Iza sie tak udzielala), gratulacje :)

no no

Bilety za grudzien juz wylosowane:) Ale, ale, imie i nazwisko zamiast xywki? Czyli ja wygrac nie moge, bo nie podaje?

Manson

Slowem moze byc, ale uczynkiem i zaniedbaniem, to jak niby ???

KATKA

Czesc Kasiu, zaczalem odwiedzac te strone po naszej rozmowie, no i czekam na
wiadomosci.Wiem, ze strone ERy jest kiepska(ostrzegalem), koles mi przekazal-dzisiaj.Dzieki
za pamiec.Widzisz Mialas mi wtedy dac numer-nie byloby problemu.Pozdrawiam
serdecznie.Sprobuj moze na mail

kris

wyobraż sobie Gdańsk bez linii tramwajowych
5 pasów ruchu na Grunwaldzkiej.....
5pasów ruchu na Hucisku..(w jedną stronę)
wyobraż sobie jeszcze sieć kładek (lekkich) nad tymi węzłami i, zupełnie teraz realną,
zieloną falę, ..żadnych korków...(przynajmniej parę lat)
i, , , uświadom sobie jeszcze , że samochód startując (pierwsze 70m wyrzuca z siebie tyle spalin , co na następnych 2000m...
i postaw się w roli kierowcy (chyba będziesz kiedyś miał samochód?)
lub w roli mieszkańca Wałów Jagiellońskich...
eeeeetam... tylko pomarzyć...

Ludziu

W Gratce byles jako kto ?

coś z życia

Sąd dyscyplinarny wydał orzeczenie w sprawie sędziego, który w 1986 r. skazał mieszkańca Trójmiasta na dwa i pół roku więzienia za wzywanie do bojkotu wyborów. Orzeczenie jest niejawne.

Proces dyscyplinarny dotyczył Andrzeja Węglowskiego, obecnie sędziego Sądu Rejonowego w Gdyni. Postępowanie zostało wszczęte na wniosek Józefa Raszewskiego, skazanego przezeń w 1986 r. na dwa i pół roku więzienia za nawoływanie do bojkotu wyborów i usiłowanie "wywołania niepokojów społecznych".
Raszewski z kolegami wiózł samochodem świnię z czerwonymi kokardkami i napisem "ja głosuję". Zwierzę miało zostać wypuszczone na ulicę w Gdyni. Auto zatrzymała milicja. Kierowca i pasażerowie zostali aresztowani. W mieszkaniu Raszewskiego znaleziono ulotki wzywające do bojkotu wyborów. Nawoływanie do bojkotu było w PRL traktowane jak przestępstwo - dyspozycyjne sądy podciągały je pod artykuł kodeksu karnego o karalności "publicznego nawoływania do nieposłuszeństwa ustawie". 64-letni dziś Raszewski odsiedział dziewięć miesięcy, wyszedł na wolność na mocy amnestii. W 1992 r. Sąd Najwyższy uchylił wyrok na trzech oskarżonych w tamtej sprawie, uznając, że popełniony przez nich czyn nie był przestępstwem w świetle ówczesnego prawa. (PAP)

Marzan

Nieformalne porozumienie miedzy nami - proponuje rozreklamowac nasze strony. Twoja juz jest znana. Gratkowa - jeszcze nie. Jest duzo miejsca dla Gratkowiczow, nie tylko poetow i wierszokletow. Zapraszam. Czekam na propozycje od wszystkich. Obecnie: jest forum, ksiega gosci, sonda, chat; mozna wyslac komentarz, maila, poczytac BLOG. Zaraz go uzupelnie. Dalej: mozna zamieszczac grafike, zdjecia (Agentka Jo! To dla Ciebie :-) ), inne rzeczy (tworczosc Gratkowiczow. Miejsca jest sporo - bedzie wiecej. Dzialow jest duzo, az za duzo moze, ale to nic. Jesli beda chetni do czytania, to czemu tam wszystkiego nie umiescic? To na razie. Czekam na odzew (najlepiej mailowy).

Lenia

Czesc!
Jak tam egzaminy? Slyszalem, ze dzielnie sie uczysz :-).
Rzadko tu bywam, wiec raczej wysylaj maile.
Papa! Do zobaczenia - mam nadzieje, ze wkrotce.

Ludziu

Na Gratkowej stronie ich nie ma (Gratkowiczow) :-)). Nie wiem czemu... za mala reklama pewnie. Zapraszam wiec ponownie i do bolu! ;-)

7sk

No dokładnie masz rację.

Gratkowe pawie

HP zszedł do funkcji SMS-ów dla małoletnich analfabetów, tyle że jest tańszy.Można sobie pobełkotać w narkotycznym lub pijackim transie.Proponuję więc zmienić na stronie głównej zaproszenie do napisania w HP tego co nas poruszyło , na połączenie kibla ze spluwaczką.

Zycie

nasze zycie raczej przypomina pchanie wiatru pod gorke i uciekanie przed nim z gorki.

Narkotyki i stosunek do nich

Dziś w TV oglądałem program, który traktował o śmierci kilkorga młodch ludzi. Oczywiście przez narkotyki. Kiedyś uważałbym że to przez społeczeństwo, że winny jest dealer, szkoła, rodzina, otoczenie. Dziś jednak mój stosunek do tego typu śmierci jest inny. Może niektórym z Was wyda się to okrutne i bezwzględne, ale myślę że osoby które zginęły, ztruły się narkotykami, popełniły samobójstwo.
Przykro mi to stwierdzić, ale ze swojego doświadczenia i rozmów z osobami które "zabijają" siebie w ten sposób, wiem że moje rozumowanie jest trafne. Gdyby nie ich decyzja, nie było by bezsensownej śmierci. Niektórzy powiedzieliby: "ten ktoś nigdy nie miał z tym styczności". Ja natomiast znam ten problem dobrze. Moi znajomi którzy mieszkają w internacie biorą po prostu z nudów. Nie dlatego że brak im miłości, czy że nie mają dość pieniędzy. Owszem to się zdarza, ale częstszym przypadkiem nie jest branie ze strachu, z powodu problemów, ale z braku zabawy, oni po prostu tego chcą. Nic dziwnego że do takich lduzi nic nie trafia. Nie przemawia do nich żaden argument. Oni to lubią i nie mają zamiaru zrezygnować. Większości takich ludzi nie wróżę zbyt błyskotliwej kariery.
Chciałbym żeby ludzie brali poprawkę na to, że człowiek ma wolną wolę. Żeby nie winili tylko i wyłącznie obcych za swoją stratę. Pamiętajcie dzieci to tylko dzieci, popełniają błędy jak wszyscy, ale należy się nimi interesować. Nie pozostawiać samemu sobie.

życie

nasze życie przypomina walkę na śmierć i życie pantomimicznych koni z monty pythona

Kid Dziecie Obozu

Witam, witam serdecznie ! Po co tobie bron, dziecinko ? Chcesz jej uzyc na sobie, czy na Britney? Ja optuje za dluga agonia, konaniem w meczarniach- olow to tylko spospolici, uczyni trywialnym...Wiecej dramatyzmu, liczy sie wyczucie efektu - te wijace sie w mece rzesze, szalenstwo w eterze...*o* Gosh!

Ryouko

wyludz od Fiony jej duga ksywe, wiesz ta ktora ciagle ukrywa, tak poznajomosci(moge powiedziec innym ze jestesmy enoinwerkops)napisz na e-mail (odczytaj od tylu)

Nonko

Błagam nie! tylko nie lektora! nie teraz ! nie w gimnazjum!
ja niejestem masochistka!
A chodzi tu o britney spears, dgyby pojawila sie w polsce..dajcie mi pistolet...to..to...to jeszcze niewiem co
ale zaraz coś wymyśle!

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (160 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry