Widok

monotematyczna kobieta

Jak myślicie czy na miejscu jest powiedzieć żonie, że jest monotematyczna?

Miałam właśnie okazję wczoraj usłyszeć to od męża. Jesteśmy po ślubie 4 lata, myślałam, że się kochamy i rozumiemy. Aż tu nagle wczoraj takie słowa! Może mężczyzna twierdzi tak w momencie, gdy jest zauroczony inną kobietą? Mąż akurat pracuję w biurze z kilkoma młodymi dziewczynami.
Nie odpowiedziałam mu nic na jego słowa, jednak myślę o tym nadal :(
Proszę o obiektywne opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co w tym złego widzisz?
Może ma rację? Twoją głowę zadręczają ciągle te same myśli, osiadłaś i unikasz nowych wyzwań.
Zależy także w jakim kontekście to stwierdzenie padło.
I nie przemilczaj tematu. Dopytaj, porozmawiaj, upewnij się.
Nie wmawiaj mu od razu zdrady.

Związek. Zaobrączkowany czy nie należy pielęgnować przez lata.
Ilu ludzi będąc mężem czy żoną z dumą ogłaszają, że dawno nie byli na randce. To czy już na randkę nie można wybrać się z własną żoną/ mężem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Magdallena
No, właśnie, nie wiedziałam, czy mam widzieć w tym coś złego... po prostu zastanowiło mnie to. Może faktycznie nie pielęgnuję zbyt dobrze związku.
Jestem stała we wszystkim, w przyzwyczajeniach, zwyczajach, uczuciach. Więc jeśli było mi dobrze, to po co coś zmieniać?

Jednak jak usłyszałam, że jestem monotematyczna - to nie wiedziałam, czy to dobrze czy źle. Jednak zrobiło mi się przykro.

Nie wiem czy dam radę wypytać męża o co mu chodziło, bo boję się, że jeszcze doda , że jestem nudna :) to dopiero by było!

Chciałam po prostu znać zdanie innych kobiet co o tym sądzą. Czy powinnam może zając się wspinaczką, czymś nowym..? Zaskoczyć czymś mężą, żeby powiedział, że jestem ciekawą kobietą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niczym Bridget Jones? ;)
Nikt tu nie wysyła Cię od razu na wspinaczkę chyba, że ciągnie Cię w tą stronę.
Pielęgnować związek powinny dwie strony. Choć może Ty zacznij i mile go zaskocz.
Zmiany czasem są potrzebne i rozpalają ogień na nowo.
Czasem spacer za rękę i masaż karku wystarczy innym razem weekend poza miastem.

I głowa do góry. Na pewno nie chciał sprawić Ci tym przykrości. Może zwyczajnie chciał naprowadzić Cię na dobrą drogę.

Dla większości książka bywa nudna, a ja z niej nosa nie wychylam gdy jadę ZKM. Nie to żeby ilość ludzi zerkających mnie przerażała ;)

Nie zamartwiaj się tak tym. Wiosna idzie to i piknik zrobić można.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bridget Jones :) Tę książkę wspominam bardzo miło. Posiadam obie części i za każdym razem, gdy powracam do tej lektury - to się śmieje. Ta książka zawsze wprawiała mnie w dobry humor - jest super.

Dziękuję Ci za słowa otuchy. Spróbuję coś wymyślić i zaproszę go gdzieś - to jest bardziej w moim stylu niż wspinaczka hi hi . Spróbuję być mniej przewidywalna, ponoć mężczyzn własnie to pociąga...

A wiosna jest piękna :)
Cóż, wiele jest kobiet, które nie znajdują w życiu miejsca na zainteresowania. Cały świat to praca/kuchnia/tv. Nie wiem jaką jesteś kobietą, ale z mojej strony mogę powiedzieć tyle - dziewiąty rok jestem z moim mężem jako jego druga partnerka. Jego pierwszy związek rozpadł się właśnie dlatego, że jego żona była właśnie taką monotematyczną kobietą - dom, telenowela, ew. Harlequin. Nie wiem jakim była oprócz tego człowiekiem, wiem, że nie mieli o czym rozmawiać... A ja... ja mam wciąż nowe zainteresowania... Mam nadzieję, że go nie znudzę. Staram się.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Być w szczęśliwym związku i potrafić nie zatracić siebie, swoich pasji, zainteresowań.
A obiad to i czasem na mieście można zjeść ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie:P Czasem można zjeść nawet chińską zupkę, o!:P
@żona - czasem facet coś powie, zupełnie mają nic na myśli...a kobieta analizuje, wiwisekcję robi, zastanawia się, duma, rozmyśla, spać nie może...a facetowi o nic nie chodziło:))))) Ot tak rzucił: monotematyczna jesteś. Nie rób z igły widły - on nawet nie pamięta, że coś takiego w ogóle powiedział^^
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
widze ze pan H to zna twojego meza na wylot :) , moze to on sam :) hehe,
Ja mam w swoim zyciu jedna z takich zasad, skoro robi ci to cos to jest to dla ciebie wazne, i wtedy zaczynam dociekac co to cos mi robi. I jeszcze jedno jak sie czegos boje (- np. ze uslyszysz ze jestes nudna.)to to uczucie jest dla mnie drogowskazem , znakiem (np. dlaczego tak o sobie mysle, gdyz wkoncu to ty tak sie okreslilas "nudna" a nie twoj moz)
I jeszcze jedno, czego ucze sie od siebie samego kiedy bylem dzieckiem.
Dorosli sie wkurzaja na dzieciaka ktory ciagle pyta - dlaczego? Uwazam ze to najmadrzejsze pytanie ktorego my dorosli powinnismy uczyc sie od naszych dzieci. Poprostu zapytaj dlaczego?
Pozdrawiam i zycze duzo odwagi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.youtube.com/watch?v=rgoAUxMaLtU&feature=fvst

@m_tucha
świetne to :) pośmiałam się :D
Halewicz - miałeś rację.
Wrócił mój mąż, ale ja podczas kolacji nie odzywałam się za bardzo, bo obrażona byłam. Mąż zapytał czy coś się stało? Więc mu przypomniałam całą wczorajszą sytuację. A on na to: No co ty, ja nic bym takiego nie powiedział. Zakręcona jesteś! I jak gdyby nic przyniósł nam po piwku :)

W tej samej chwili poczułam ogromną ulgę. Zamiast księżyca ujrzałam na niebie słońce. Żyć mi się zachciało.
Jak to niewiele człowiekowi trzeba :)

P.S. Jednak pomyślę nad rozwijaniem zainteresowań
a nie mówiłem? ^^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To się cieszę :) mój kolega mi to wysłał bo powiedział, że mało kumamy tzn. My kobiety mężczyzn

@see
ach, dziękuję za miłe słowa. Teraz to wszystko rozumiem, kiedy wszystko się wyjaśniło. Tzn. nic się nie wyjaśniło, ale wiem , że on nic nie miał na myśli...
Dobrze, że jednak powróciłam do tematu i nawiązałam tę wieczorną rozmowę z mężem.
I pomyśleć, że tyle czasu straciłam na zamartwianie się. W myślach już rozważałam, jak to będzie jak trzeba będzie się rozwodzić...

Teraz jestem szczęśliwa, czego i Wam - wszyscy Forumowicze życzę!
pozdrów męża ode mnie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo my często nie mamy nic na myśli... szczególnie jak nie myślimy... ;)

Ostatnio powiedziałem żonie, że kocham Ją najmocniej ze wszystkich moich dziewczyn... obiadu nie było (chciałem być romantyczny... wydawało mi się, że dokładnie określiłem iż "moje dziewczyny" to Ona i nasza córeczka... myliłem się... )

No ale się wyprostowało ;)
że co?
pomyślałaś o rozwodzie??
eh
kobieto bierzesz coś czy coś z tobą nie tak?
normalnie gorzej porozumieć się z wami niz z kosmitami
Dlatego nie zalecam rozmawiać z kobietami (bo od tego mają przyjaciólki) tylko uprawiać z nimi seks:)
A jak któraś uważa, że powinno być inaczej to jest w błędzie?
Wiecie kiedy zaczynają się problemy jak kobieta zaczyna zadazwać pytania?
Typu: podobało Ci się?
a czy z poprzednimi dziewczynami podobało Ci się bardziej czy mniej?
myślisz, że jestem gruba?
czy uwazasz, że powinnam pójść na fitness?
O której będziesz? I dlaczego tak późno?
A twoje koleżanki w pracy są fajne?
o boszeeeeeee
pomocy.... ;)
Zmieńcie dealera albo najzwyczajniej w świecie milczcie:)
Od rozmowy do kłótni bliziutko!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hehe, każda kobieta, która chce kłótni może zacząć od takich pytań ;)

To największa wada kobiet - brak dystansu.

Wyłapią w zdaniu każdy postawiony przecineczek, złe zaakcentowanie zdania, wahanie się w odpowiedzi.

Potem to wykorzystają i zatrują życie.

A my, faceci, przecież nie mieliśmy niczego złego na myśli.

Ostatnio moja "miła" strzeliła focha z powodu rozmowy o pracy według kalendarza innego kraju (nie w każdym kraju europejskim obchodzi się 3 Króli) i jak to jest regulowane w naszym kraju.

Akurat Żona ma etap zajmowania się takimi sprawami więc z ciekawości (tylko i wyłącznie ciekawości, jestem otwartym i ciekawym świata człekiem) zagadałem. Żona chyba chętna do rozmowy nie była, zatem skończyło się na tym, że męczę, że jestem nie miły (tak tak...) i ogólnie czego ja od niej chcę.....a zdążyłem powiedzieć z 3 zdania na ten temat!

Monotematyczność - tak, jest męcząca. Dla przykładu w pracy większość pracowników to panie. Jest przerwa, z myślą o "integracji" z resztą zespołu idę z nimi także. Tam - główny temat dzieci, dzieci, dzieci, ciągle o bachorach...i jeszcze jaką kupkę dziecko strzeliło. A, czasami jeszcze o chorobach gadają i co kupiły sobie w galerii handlowej.

Szlag człowieka trafia - jak można paplać o tym bez przerwy? Potem się dziwić, że ktoś na imprezie rzuca hasło typu "r******z się czy trzeba z tobą chodzić"?

Cieszę się jednak, że sprawa z mężem się rozwiązała pozytywnie :) W sumie nie musiało do niej w ogóle dochodzić gdyby kobieta zachowała trochę tego zdrowego dystansu :)
Wiadomo,że faceci są z innej planety ... więc nie analizuj, nie myśl, zadręczaj się tylko z mężem porozmawiaj. Przecież facetom trzeba prosto z mostu zadać pytanie a nie czekać aż sam się domyśli i zakończy wątek, który rozpoczął. I nie rób histerii, nie bądź humorzasta, bo on i tak nie domyśli się powodu, dla którego tak się zachowujesz.
Mój ostatni mężczyzna (obecnie mąż) nauczył mnie czegoś....Wiele lat jestesmy razem, mamy juz 2 dzieci. Slyszałam z jego ust różne rzeczy, po których byś dostała załamania nerwowego. Jednak sprawdza się to, co mi wiele razy tłumaczył : o miłości nie świadczą słowa, a czyny. Dba o nas od zawsze, jak tylko potrafi, zawsze moge na niego liczyć, nigdy nie dał mi powodu, żebym zwątpiła w jego miłość....a słowa? to tylko słowa. Jeśli kiedykolwiek mnie skrytykował, twierdząc, że jestem taka czy owaka, początkowo się przejmowałam, ale zwykle miał rację i z każdym rokiem uczyłam się wyciągać wnioski. Wiem, że warto słuchać nawet najgorszej prawdy, bo to droga do lepszego "ja" i pomyślności związku. Ja nadal się uczę przyjmowac krytykę, ale już mi to dobrze wychodzi. Trzeba być ze sobą szczerym.
Popieram... moja, żona też czasem powie mi coś w stylu "nie dłub w nosie, zrób pranie, znowu zupkę przesoliłeś... teraz nie sole :p jest zdrowiej :D

A serio to każda krytyka jest dobra... jeśli nie jest bezapelacyjnie złośliwa :>

Hmm... co zrobić, żeby komuś obrzydzić palenie ??
Żeby obrzydzić palenie to najlepiej wypalić całą paczkę na raz jeden za drugim. to ponoć dobry sposób. chociaż osobiście bym się cieszyła i najarała na kilka dni :)
kazać wylizać popielniczkę ??? :P
Powiedzieć mu, że śmierdzi - tak prosto z mostu. Że Cię zatyka jak się zbliża, że wytrzymać nie możesz (jeśli to partner to, że całować go nie chcesz, że jak go /ją przytulasz to zamiast przyjemnie wtulać się w jego/jej pachnące włosy to Cię odrzuca bo śmierdzą fajami). Mi pomogło. To już 10 lat jak nie palę :-)
P.S: ale przyznaję, że mój ówczesny mężczyzna był bardziej delikatny i powiedział mi to okrężną drogą, tyle, że niektórym "owijanie w bawełne" nie pomaga. Sukcesów życzę

Inne tematy z forum Towarzyskie

Szukam ladnej i inteligentnej dziewczyny 17-19lat (9 odpowiedzi)

Jestem chlopakiem ktory jest bardzo otwarty i poszukuje dziewczyny sam mam 18,5lat i jestem z...

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Gay Gdańsk (105 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

do góry