Widok
notoryczny brak terminowości dostarczania przesyłek do adresata
brak dotrzymywania terminów dostarczanych, przez listonosza, listów, rachunków, przesyłek powoduje ,że ja jako klientka innych instytucji takich jak np bank, elektrownia czy gazownia jestem niewiarygodna , bo płacę z opóźnieniem rachunki,najczęściej z odsetkami karnymi, Ten stan rzeczy nie wynika z mojej winy, ale konsekwencje funkcjonowania tej poczty ponoszę tylko ja, bo instytucja jest bezkarna. Na przykład nie otrzymałam rachunku za gaz w październiku 08, jak również rzekomego awizo na monit z gazowni,które niby listonosz zostawił i, co skończyło się odłączeniem licznika i ponownymi procedurami podłączenia i opłaceniem jego zainstalowania na nowo .Na karty bankomatowe wysłane z Gdańska( !)na początku roku 2008 nie doczekałam się w ogóle, tak jak i moja córka ,która na kartę czekała od września 2008 i również się jej nie doczekała Nie wspomnę o notorycznie przeterminowanych kuponach rabatowych, niedochodzących przesyłkach opłaconych z Allegro. Ludzie za to odpowiedzialni powinni ponieść jakieś konsekwencje, bo przez waszą pocztę ludzie tracą pieniądze , nerwy, szansę na pracę, bo listy wysyłane dużo wcześniej informujące o rozmowach kwalifikacyjnych nie dochodzą na czas!!!