Widok

nowa .... rodzina

Kobieta Temat dostępny też na forum:
Szukam pomocy w Gdańsku .... mam problem związany z dziećmi mojego partnera .... nie wiem gdzie szukać pomocy .... dzieciaki robią wszystko by uprzykrzyć nam życie i nie możemy dać sobie z nimi rady ... może znacie jakiegoś psychologa albo terapeutę??? Do tego martwimy się, że nasz wspólny maluch przejmie nawyki i zachowanie od rodzeństwa ... po prostu sytuacja w domu zaczyna nas przerastać :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakiego typu to sa problemy z tymi dziecmi? w jakim sa wieku? moze po takich wskazowka bardziej bedzie mozna ustalic co moze pomuc.
dziewczynki maja 14 i 16 lat ... wcześniej mieliśmy z nimi dobry kontakt ... ale odkąd ich matka i jej rodzinka zaczęli nastawiać je przeciwko nam to mamy mały sajgon w domu .... ciągle karzą im wybierać kogo kochają... mówi im że skoro mieszkają z tatą i ze mną to już jej nie kochają ... dziewczynki są przez całą tą sytuację zagubione ... odcięły się od nas ... w ogóle nas nie słuchają i mają ogólnie wszystko gdzieś ... zaczęły nas oszukiwać. Wiem jedno jak coś z tym nie zrobimy będzie coraz gorzej. Rozmowy z ich matką nie dały żadnego efektu, bo jej zdaniem nie ma żadnego problemu ... no cóż jak się widzi z nimi tylko raz na jakiś czas po kilka godzin, to dziewczynkom się wydaje że z nią jest tak cudownie ... a z drugiej strony nie chcą z nią mieszkać ... albo tylko tak mówią. Nie daję sobie z tym rady i potrzebuję pomocy .... może są jakieś poradnie dla takich rodzin? Kilka razy chciałam się już wyprowadzić ale to nie jest wyjście, gdyż chce być z ich ojcem. Po prostu jestem w kropce.
Może tu... http://poradnia1gda.w.interia.pl/index.htm i pomogą.
dzięki .... spróbuję jutro do nich zadzwonić.
sprobuj zajrzec na forum Gazety Wyborczej "Macochy"

tam dziewczyny narawde dobrze radza, jest mila atmosferka:)
http://forum.gazeta.pl/forum/f,14479,_macochy_.html
wiem że w przychodni na Morenie, jest a przynajmniej był psycholog rodzinny, kiedyś tam uczęszczałam, oczywiście na NFZ, osobiście byłam zadowolona z podejścia i z pomocy, tyle że to było kilka lat temu
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
dziekuje za rady ... z dnia na dzien jest coraz gorzej ... takiego doła jeszcze nigdy nie miałam.
no to wszystko jasne .... w końcu udało mi się od dziewczynek coś wydusić .... starsza Agata nie może znieść mojej obecności i buntuje młodszą .... w tym wypadku chyba nie mam zbyt wiele możliwości :(
Polecam Centrum diagnozy i terapii zaburzen rozwojowych http://www.cdit.pl/ Monika Zielinska jest doskonalym terapelta specjalizujacym sie w terapii behawioralnej. Umow sie z nia na spotkanie, porozmawia z dziecmi i powie Ci co da sie zrobic. Tel do Moniki to tel: 692 489 013
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm

Inne tematy z forum Żabianka

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry