Widok

nowe śruby do nadkoli

Wymieniałam dziś prawy błotnik w Autku. Jutro czeka mnie lewy (jeśli śruba odpuści).
Przy spasowywaniu błotnika i przykręcaniu śrub nadkola, zauważyłam, że ze starości łatwo je zdeformować łebkiem śrubokręta i w niektórych miejscach gawno trzymają... Nadkola też przechodzone i może dlatego ...
Muszę zamawiać na allegro nowe... czy gdzieś kupię garść stacjonarnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ech...

Niech będzie... po starej znajomości. I nawet nie skomentuję Twojego pytania. Takie dobre serce mam :D

Wróżką nie jestem i nie mam bladego pojęcia, jakie są te Twoje śrubki.

Ale najczęściej są to zwykłe blachowkręty. Rzadziej wkręty metryczne.

Jedne i drugie kupisz w sklepie ze śrubkami.

Najcześciej nazywa się "metalowy". W markecie budowlanym też jest szansa. Wystarczy wziąć w łapkę i pokazac panu w sklepie, co potrzebujesz.

Może się zdarzyć, że śrubka jest jakaś nietypowa. Wówczas kupisz ją w sklepie ze śrubkami do aut. Najczęściej nazywają się "motoryzacyjne".

Jeśli śrubki ci nie trzymają, to pozostaje kwestia, dlaczego?

Czy nie trzymają się same z siebie, czy nadkole przez nie przełazi na wylot?

W tym drugim przypadku kupujesz takie same, jak masz w łapce, ale z większymi łbami. "Talerzowe" się nazywają. Lub zakładasz podkładki. Pan w sklepie ci je dobierze.

Jeśli śrubki nie trzymają się same z siebie, to najczęściej trza wymienić takie małe kwadratowe p***rygały z blaszki w miejscach, w które wchodzą śrubki. Często jest to blaszka z plastikiem.

Bierzesz jeden do łapki i jedziesz do "moryzacyjnego"

Czy powyższe jest wystarczająco jasne? ;>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzięki badyl :)

Po dniu gmerania w kluczach i szorowaniu paznokci tylko sprawdziłam w necie czy są na allegro...

Chodzi mi bardziej o te "p***rygały z blaszki". Jestem niecierpliwa ale i dbam o detale więc przy okazji wyjazdu do "miasta" kupię co trzeba.

Niechętnie opuszczam krzaki.

Ps

Nie zamierzam konsultować się z żadnym chłopem w realu. Większość to typ wdr ;)

Dawanie mu z liścia w myślach to mało...

Nie wiem czemu to robię, ale widocznie mam Dzień Dobroci Dla Babsztyli - w MetalMot Gdańsk Oliwa poszukaj.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda, że otaczasz się "Babsztylami" a nie Kobietami.
Zaczekam aż będziesz miał dzień dobroci dla lukrecji.

Ps
Gdzie mi do Oliwy? Jeszcze tam mnie nie było...
Listonosz i Kurier to ostatnio moje ulubione towarzystwo.

I żeby nie było... tak mnie wku...ły dwie rozmowy z tzw. fachowcami (rodzaju męskiego) ws wymiany tych błotników, że postanowiłam sama się sponiewierać.
Jak można tyle marudzić, wydziwiać...?! Szok! :(((

Zuch dziewczynka;-) podziwiam a w razie problemu służę fachowa rada ( pomocą) pozdrawiam;-)

Jaka marka? Znam dobry serwis, który posiada wszelkie takie drobnostki, ale nie wiem, czy obsługują Twoją markę (brak informacji z Twojej strony). Rzuć okiem lub skontaktuj się z nim http://good-goods.pl/

Inne tematy z forum Motoryzacja

M4K Garage (23 odpowiedzi)

Witam. Czy byl juz ktos w warsztacie Michala, prowadzacego na youtube kanal Milosnicy Czterech...

Samochód z komisu - czy warto? (33 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

Jaka firma na najem długoterminowy samochodu? (18 odpowiedzi)

Jaką wypożyczalnię polecicie na wynajem długoterminowy samochodu? Dodam, ze potrzebuję kilku aut...

do góry