Widok
nowe śruby do nadkoli
Wymieniałam dziś prawy błotnik w Autku. Jutro czeka mnie lewy (jeśli śruba odpuści).
Przy spasowywaniu błotnika i przykręcaniu śrub nadkola, zauważyłam, że ze starości łatwo je zdeformować łebkiem śrubokręta i w niektórych miejscach gawno trzymają... Nadkola też przechodzone i może dlatego ...
Muszę zamawiać na allegro nowe... czy gdzieś kupię garść stacjonarnie?
Przy spasowywaniu błotnika i przykręcaniu śrub nadkola, zauważyłam, że ze starości łatwo je zdeformować łebkiem śrubokręta i w niektórych miejscach gawno trzymają... Nadkola też przechodzone i może dlatego ...
Muszę zamawiać na allegro nowe... czy gdzieś kupię garść stacjonarnie?
Ech...
Niech będzie... po starej znajomości. I nawet nie skomentuję Twojego pytania. Takie dobre serce mam :D
Wróżką nie jestem i nie mam bladego pojęcia, jakie są te Twoje śrubki.
Ale najczęściej są to zwykłe blachowkręty. Rzadziej wkręty metryczne.
Jedne i drugie kupisz w sklepie ze śrubkami.
Najcześciej nazywa się "metalowy". W markecie budowlanym też jest szansa. Wystarczy wziąć w łapkę i pokazac panu w sklepie, co potrzebujesz.
Może się zdarzyć, że śrubka jest jakaś nietypowa. Wówczas kupisz ją w sklepie ze śrubkami do aut. Najczęściej nazywają się "motoryzacyjne".
Jeśli śrubki ci nie trzymają, to pozostaje kwestia, dlaczego?
Czy nie trzymają się same z siebie, czy nadkole przez nie przełazi na wylot?
W tym drugim przypadku kupujesz takie same, jak masz w łapce, ale z większymi łbami. "Talerzowe" się nazywają. Lub zakładasz podkładki. Pan w sklepie ci je dobierze.
Jeśli śrubki nie trzymają się same z siebie, to najczęściej trza wymienić takie małe kwadratowe p***rygały z blaszki w miejscach, w które wchodzą śrubki. Często jest to blaszka z plastikiem.
Bierzesz jeden do łapki i jedziesz do "moryzacyjnego"
Czy powyższe jest wystarczająco jasne? ;>
Niech będzie... po starej znajomości. I nawet nie skomentuję Twojego pytania. Takie dobre serce mam :D
Wróżką nie jestem i nie mam bladego pojęcia, jakie są te Twoje śrubki.
Ale najczęściej są to zwykłe blachowkręty. Rzadziej wkręty metryczne.
Jedne i drugie kupisz w sklepie ze śrubkami.
Najcześciej nazywa się "metalowy". W markecie budowlanym też jest szansa. Wystarczy wziąć w łapkę i pokazac panu w sklepie, co potrzebujesz.
Może się zdarzyć, że śrubka jest jakaś nietypowa. Wówczas kupisz ją w sklepie ze śrubkami do aut. Najczęściej nazywają się "motoryzacyjne".
Jeśli śrubki ci nie trzymają, to pozostaje kwestia, dlaczego?
Czy nie trzymają się same z siebie, czy nadkole przez nie przełazi na wylot?
W tym drugim przypadku kupujesz takie same, jak masz w łapce, ale z większymi łbami. "Talerzowe" się nazywają. Lub zakładasz podkładki. Pan w sklepie ci je dobierze.
Jeśli śrubki nie trzymają się same z siebie, to najczęściej trza wymienić takie małe kwadratowe p***rygały z blaszki w miejscach, w które wchodzą śrubki. Często jest to blaszka z plastikiem.
Bierzesz jeden do łapki i jedziesz do "moryzacyjnego"
Czy powyższe jest wystarczająco jasne? ;>
Dzięki badyl :)
Po dniu gmerania w kluczach i szorowaniu paznokci tylko sprawdziłam w necie czy są na allegro...
Chodzi mi bardziej o te "p***rygały z blaszki". Jestem niecierpliwa ale i dbam o detale więc przy okazji wyjazdu do "miasta" kupię co trzeba.
Niechętnie opuszczam krzaki.
Ps
Nie zamierzam konsultować się z żadnym chłopem w realu. Większość to typ wdr ;)
Dawanie mu z liścia w myślach to mało...
Po dniu gmerania w kluczach i szorowaniu paznokci tylko sprawdziłam w necie czy są na allegro...
Chodzi mi bardziej o te "p***rygały z blaszki". Jestem niecierpliwa ale i dbam o detale więc przy okazji wyjazdu do "miasta" kupię co trzeba.
Niechętnie opuszczam krzaki.
Ps
Nie zamierzam konsultować się z żadnym chłopem w realu. Większość to typ wdr ;)
Dawanie mu z liścia w myślach to mało...
Jaka marka? Znam dobry serwis, który posiada wszelkie takie drobnostki, ale nie wiem, czy obsługują Twoją markę (brak informacji z Twojej strony). Rzuć okiem lub skontaktuj się z nim http://good-goods.pl/