Widok

nowy ŻŁOBEK w GDYNI ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie MAMY:) Mam zamiar otworzyć niedługo przytulne i bezpieczne miejsce gwarantujące najwyższy poziom opieki naszym malutkim i tym najmniejszym skarbom ( od 5 miesięcy do 3 latek) i będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi i sugestie dotyczące wyboru lokalizacji w Gdyni. POZDRAWIAM i z góry dziękuję za wszelkie wskazówki:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno byłabym bardzo zainteresowana od maja przyszłego roku. Lokalizacja? Odpowiem pod siebie, Władysława IV, Świetojańska i boczne, Śląska, Warszawska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ooo fajnie :) Ja tak samo popieram lokalizacje jak koleżanka powyżej. Może być też Karwiny, Mały Kack.
Pracuję w centrum, więc ta lokalizacja byłaby bardzo trafna. W okolicy Władysława IV, Świętojańskiej, 10lutego.
też jestem za tą lokalizacją o której wyżej pisano
a ja chętnie podejmę się pracy :)
Mam doświadczenie w żłobkach, właśnie w najmłodszych grupach!
jakby co to mail:
zanetaha@wp.pl
centrum może być ale jakby coś powstało na Witominie byłoby super :)
na Witominie to sama bym otworzyła ;)
Tylko brak funduszy niestety..
fajnie by było na Witominie
A może któras by była chętna na takie 'domowe przedszkole'?
Chętnie zajęłabym się 3-ką dzieci.
Jak się zapatrują na takie coś mamy?
Chylonia albo Cisowa:)
hmmm..domowe przedszkole.. muszę się zastanowić :) no pytanie jaki koszt :)
Bombelkowa, a ogarnęłabyś u siebie w domu takie sprawy jak przygotowanie posiłków, drzemki, wyjście na plac zabaw, spacery?

Z trójką dzieci + swoje jak mniemam byłoby ciężko szczególnie z tymi spacerami jak sie nie ma własnego podwórka.

No i jaki koszt?

bo gdyby to było tańsze od typowego żłobka/punktu opieki i posiadało w ofercie posiłki (no bo pracująca mama to raczej nie ma za bardzo czasu żeby myśleć i przygotowywać posiłki do żłobka) i wyjścia na świeże powietrze to z miłą chęcią posłałabym tam dziecko!

P.S. aktualnie się nie rozglądam za żłobkiem, ale myślę już tak przyszłościowo
ja popieram centrum :D mały idzie od sierpnia do żłobka i będę go musiała dowozić, bo tu w centrum jest jeden żłobek ale cena powala, bardziej mi się opłaca dojeżdżać autem do pracy i podrzucać małego do chyloni niż posłać go do tego żłoba!
także cena bardzo istotna :)
mnova, fakt, w centrum (+ maksymiliana) brakuje takich miejsc. Tam na pewno byliby klienci tez z tego względu że dużo osób pracuje w centrum.
bombelkowa fajny pomysł, ale czy to przemyślane? a jak ci się trafi trójka nie chodzących jeszcze maluszków ? ja miałam na jeden dzień dwójkę takich i ciężka sprawa, a o wyjściu na spacer już nie wspomnę :P
no i jak pisałam, dużo zależy od ceny :)
Odpowiadając na Wasze pytanie..
Tak - poradziłabym sobie z trójką.
Pracowałam w jednym żłobku w Gdyni i miałam SAMA pod opieką nieraz 9-kę dzieci w wieku 5-12 msc.

Przemyśleć by trzeba było dużo, ale jedno co pewne, to nie zdecydowałabym sie na duzą rozbieżność wiekową, właśnie z tego względu, aby dzieci
a) mogły się razem bawić (wiadomo że inną uwagę poświeca się 9 msc a inną 1,5 rocznemu dziecku)
b) albo wszystkie radzą sobie z chodzeniem i idziemy na spacer, albo żadne nie chodzi i wskakują do wózka np :)
Przy dwójce dzieci można by kupić uzywany wózek bliźniaczy np.
Mieszkam na Leśniczówce, obok mam piękne tereny spacerowe i takie do rozłożenia koca. Mam ogródek pod balkonem :)
Także warunki jako takie są..

A cena.. też kwestia dogadania, myślę że jest to coś pośredniego między prywatną opiekunką a punktem opieki. Tak więc 700-800 zł za dziecko byłoby w moim mniemaniu ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
no proszę Leśniczówka :)
patysiak - Ty też z leśniczówki? :)
tak jest :)

Inne tematy z forum Kobieta

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (5 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Nerwica (7 odpowiedzi)

Witam wszystkich, pisze na tym forum ponieważ nie mam już siły, a mam nadzieję że ktoś też ma to...

do góry