Widok

obniżyli loty

kiedyś, w czasach gdy pracowali pod szyldem Shell'a wielokrotnie odwiedzałem ten warsztat, ceniąc sobie obsługę. Obecnie po dwóch ostatnich wizytach zraziłem sie na tyle, iż postanowiłem sie tym podzielić na forum. Ostania, kiedy poprosiłem o wymianę uszkodzonego gumowego wężyka w układzie chłodzenia mówi o tym najlepiej - praca na pół godziny, a awaria oczywista (ostatecznie naprawy dokonałem samodzielnie w garażu u kolegi). W odpowiedzi na moją prośbę usłyszałem, że w tych dniach wykonują tylko przekladki opon i nie maja czasu (pytam sie wiec, czy to jest punkt wymiany opon, czy warsztat zajmujacy sie naprawa samochodów?) Dodam, że gdy odbierałem auto w okolicach g. 17-tej dwa stanowiska staly juz wolne! Czare goryczy przelal jednak fakt, iz przy przekladce opon poprosilem o wymiane klockow hamulcowych - nie wykonano tego. Ba, nawet jestem przekonany ze ich nie sprawdzono! A co do pękniętego wężyka mechanik stwierdził, że cytuje "po dokładnym obejrzeniu silnika' to uszczelka pod głowicą.Nie mam wątpliwości, że nie zostało to sprawdzone. Tym bardziej, że płyn 'uciekał' ze zbiorniczka wyrównawczego praktycznie na bieżąco.
Z pracownikow obsługi nadal bardzo cenie jedynie
Moja ocena
Feu Vert Car Service kategoria: Warsztaty samochodowe
obsługa: 3

asortyment: 4

jakość usług: 2

terminowość: 5

przystępność cen: 5

ocena ogólna: 3

3.7

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miesiąc temu pojechałem wymienić olej i filtr , gość spuścił olej , zmienił filtr , zalał nowy olej , zapłaciłem i pojechałem do domu , byłem zadowolony z usługi trwało to dość szybko i nie czekałem w kolejce . Po miesiącu zajrzałem pod maskę żeby sprawdzić poziom oleju ponieważ silnik troszkę pali oleju , i to co zobaczyłem silnik jest cały zarzygany olejem aż po miskę olejową i skrzynię , sprawdziłem bagnet i poziom oleju był delikatnie ponad kropką max, więc debil który zmieniał mi olej wlał go co najmniej 0.5l za dużo. W najbliższy wtorek jadę do kierownika i pokażę jak to jego fachowcy wymieniają olej, to świadczy o tym że pracują tam debile , do tej pory wymieniałem olej i filtr sam ale niestety zlikwidowali podjazd i nie miałem już takiej możliwości. I jak tu ufać takim fachowcom którzy nie potrafią wlać oleju tyle ile zaleca producent. W tej chwili będę musiał wymienić uszczelkę pokrywy zaworów i jestem ciekawy jakie będzie tłumaczenie i czy pokryją koszty wymiany , widząc opinię kolegi powyżej będą się chcieli wymigać od jakichkolwiek napraw z ich strony.

wypowiedź zmoderowana ( 2011-04-26 14:17:24)

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Macieju sam jestes debilem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Debil Maciek !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry