Widok

ogrzewanie domku

witam fachowcow od ogrzewania czy ktos moze mi poradzic jaki piec mam zamontowac w domku koncze wlasnie hydraulike i musze kupic piec ale nie koniecznie na gaz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi ostatnio znajomi polecali eko groszek
image

Uploaded with ImageShack.us
eko groszek...

image

podobno rewelacyjny jest choć gazowy piec kompensacyjny - warto zainwestować w taki, za który zapłacisz coś w okolicach od 7 - 8 tysięcy. Zimą inwestycja się zwróci. Niestety jesteśmy jeszcze przed montażem pieca (ale czytaliśmy dużo o piecach firmy Vaillant, podobno super!)
Lidka napisał(a):

> (ale czytaliśmy dużo o piecach
> firmy Vaillant, podobno super!)

No cóż, reklamować to się potrafią! Mam piec tej firmy (co prawda - na olej opałowy) i raczej jest on przeciętny. Nastawcie się na baaardzo drogi i wręcz obowiązkowy serwis.
Niewątpliwie super są piece Buderusa. Droższe, ale wydajniejsze i bezawaryjne (gazowy ma kuzynka).
Jeśli w warunkach zagospodarowania nie ma nic o niskoemisyjnych źródłach ciepła, to faktycznie najlepiej kupić piec typu "eko-groszek".
a czemu nie gazowy, przecież jak masz nowe mieszkanko / domek to nie zużyjesz gazu aż tak bardzo.
Mój teściu ma pompę ciepła - powietrzną i jesteśmy z niej super zadowoleni ale to już jest koszt, ja w swoim domu będę montował piec na gaz :)

imageimage
beann napisał(a):

> Lidka napisał(a):
>
> > (ale czytaliśmy dużo o piecach
> > firmy Vaillant, podobno super!)
>
> No cóż, reklamować to się potrafią! Mam piec tej firmy (co
> prawda - na olej opałowy) i raczej jest on przeciętny.
> Nastawcie się na baaardzo drogi i wręcz obowiązkowy serwis.
> Niewątpliwie super są piece Buderusa. Droższe, ale wydajniejsze
> i bezawaryjne (gazowy ma kuzynka).
> Jeśli w warunkach zagospodarowania nie ma nic o niskoemisyjnych
> źródłach ciepła, to faktycznie najlepiej kupić piec typu
> "eko-groszek".
Jeśli chodzi o piece Vaillant to są to piece najmniej zawodne i posiadające fachowy serwis a to że jest raz do roku świadczy o dbaniu o klienta, najlepsze fachowe doradztwo wraz montażem zapewni państwu firma A-Tom Sp.z o.o Lublewo jak też wykonanie wszelkich prac z zakresu hydrauliki i wszelkich prac z zakresu ogrzewania .tel.058 6917011

OCIEPLIMY TWOJE OTOCZENIE

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

meble (13 odpowiedzi)

Witam ja polecam osobiście a miałam kilka firm do wyboru wybrałam firmę http://jfmfurniture.de...

budowa domu - koszt (55 odpowiedzi)

Witam, Zamierzam wraz z mężem budować dom w okolicy ok. 50 km od Gdańska. Dom ok. 130 m2 pow....

Jaki jest koszt budowy domu? (125 odpowiedzi)

Jaki jest mniej więcej koszt budowy domu? Posiadam działkę około 1000 m2 kilka km od Trójmiasta....

do góry