Widok
byłeś w okolicy?
te budynki już stoją rozgrzebane z 2 lata...
faktycznie jest blisko centrum, ale z jednej strony masz ulicę brukowaną po której rano jedzie bardzo dużo samochodów, popołudniowy szczyt to samo. z drugiej strony AK, ruch wiadomo jaki. no i piękne zejście z chełmy tzw "armata", miejsce wywalania śmieci przez licznych brudasów oraz malowniczy krajobraz z menelami w tle.
nie wiem czy to warte zastanowienia...
te budynki już stoją rozgrzebane z 2 lata...
faktycznie jest blisko centrum, ale z jednej strony masz ulicę brukowaną po której rano jedzie bardzo dużo samochodów, popołudniowy szczyt to samo. z drugiej strony AK, ruch wiadomo jaki. no i piękne zejście z chełmy tzw "armata", miejsce wywalania śmieci przez licznych brudasów oraz malowniczy krajobraz z menelami w tle.
nie wiem czy to warte zastanowienia...
właśnie kupiłam tam mieszkanie, miejsce jest super, samo centrum wszędzie blisko, wykonanie komfort ceny już niestety nie no ale coś za coś albo się decyduje na zamieszkanie na Szadółkach za połowę ceny albo w centrum, nie można mieć wszystkiego i nie wypisujcie bzdur na temat położenia osiedla bo to nieprawda wiele osób chciałoby tu zamieszkać
ale jakie bzdury? to są fakty:
minusy:
- położone przy jednej z głównych, dwupasmowych dróg w gdańsku
- położone przy serpentynie z bruku (duże natężenie ruchu)
- położone przy "armacie", zejście ze starego chełmu z kilkoma napadami na koncie, ze śmieciami w lasku (ponoć się poprawi jak nam opłaty za śmieci podniosą...)
- położone w pobliżu biskupiej górki...
- brak sklepów spozywczych w pobliżu
plusy:
- stosunkowo blisko do starego miasta oraz centrum
- blisko do przystanku tramwajowego
nie podnoś sobie w głowie standardu, to tylko mieszkania od gorskiego, postawione w takim sobie miejscu.
wykonanie? komfort tak, jeśli go sobie w mieszkaniu zapewnisz. zgadzam się, że wiele osób chciałoby tu mieszkać, ale równie wiele by nie chciało. nie wiem czy wiesz, ale poza pohulanką i szadółkami sa tez inne dzielnice w gdańsku, takie jak morena, chełm (to jest bardzo dobra lokalizacja), orunia górna, wrzeszcz itd...
minusy:
- położone przy jednej z głównych, dwupasmowych dróg w gdańsku
- położone przy serpentynie z bruku (duże natężenie ruchu)
- położone przy "armacie", zejście ze starego chełmu z kilkoma napadami na koncie, ze śmieciami w lasku (ponoć się poprawi jak nam opłaty za śmieci podniosą...)
- położone w pobliżu biskupiej górki...
- brak sklepów spozywczych w pobliżu
plusy:
- stosunkowo blisko do starego miasta oraz centrum
- blisko do przystanku tramwajowego
nie podnoś sobie w głowie standardu, to tylko mieszkania od gorskiego, postawione w takim sobie miejscu.
wykonanie? komfort tak, jeśli go sobie w mieszkaniu zapewnisz. zgadzam się, że wiele osób chciałoby tu mieszkać, ale równie wiele by nie chciało. nie wiem czy wiesz, ale poza pohulanką i szadółkami sa tez inne dzielnice w gdańsku, takie jak morena, chełm (to jest bardzo dobra lokalizacja), orunia górna, wrzeszcz itd...
niestety ale gadasz bzdury, hałas jak wszędzie, nie wiem co lepsze hałas z ulicy, który ja nazywam normalnym czy hałas od sąsiada 24h na dobę, moje mieszkanie jest akurat dobrze położne z pięknym widokiem na zatokę i miasto, czynsz niski, owszem samo mieszkanie bardzo drogie ale na coś trzeba się zdecydować albo chce się mieszkać w centrum albo za połowę ceny na śmierdzących Szadółkach, nie siej więc defetyzmu bo nie masz racji
osiedle fajne, mieszka się dobrze, trochę mało sklepów spożywczych, do najbliższego na ul. kartuską ok. 5-10 min pieszo, jeżeli chodzi o pobliską "mordownię" na biskupiej górce, to nikt nikomu nie każe się tam zapuszczać, droga do centrum prowadzi też przez ul. kartuską(nowe ogrody), osiedle jest ogrodzone, poza małym metrażem większości mieszkań, nie widzę szczególnie rażących wad, atutem może być rozpoczęta już budowa przystanku skm-śródmieście z centrum handlowym 'forum radunii" do krórych będzie ok. 5 min. pieszo