Widok
Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu lecz gdy przeczytałem dzisiaj na forach opinie o tej firmie to szczerze odechciewa mi się kupna gdyż wielu narzeka na stan wykonania budynków i kwestie formalne. Czy możecie podzielić się swoją opinią na ten temat gdyż pierwsze wrażenie zrobili pozytywne ale jak wiemy wszyscy, pierwsze wrażenie często bywa złudne.
Ja kupiłem mieszkanie na tym osiedlu i na razie jest ok. Po zapoznaniu się z dokumentacją techniczną okazuje się, że będą to ciekawe budynki a co najważniejsze są oddalone od siebie o 35 m nie jak u innych sąsiad sąsiadowi zagląda prawie do mieszkania. Jeżeli chodzi o sprawy formalne czyli umowa kupna sprzedaży jest przejrzysta i jasna. Spawami formalnymi zajmuje się Pani Marta, która konkretnie i rzeczowo odpowiada na wszelkie pytania jak również sprawnie pomaga przy załatwianiu potrzebnych dokumentów. Jak dalej będzie układać się współpraca czas pokaże. Opinie o których piszesz to ja bym podchodził ostrożnie ponieważ konkurencja nie śpi i jedni mażą o drugich różne rzeczy i przez to jest zamieszanie. Mogę podać przykład osiedla sąsiadującego firmy ....... które jest zachwalane tylko dlaczego nie piszą,że mieszkańcy narzekają na zalane garaże, o pleśni na ścianach czy prowizorycznym wykonaniu zabezpieczeń miejsc postojowych. Najlepiej jest pojechać do siedziby firmy zapoznać się dobrze z ofertą i wtedy podejmować decyzję. Na dzień dzisiejszy Ekolan ma najniższe ceny w Gdyni i można jeszcze negocjować. Ja w cenie mieszkania dostałem miejsce postojowe.
Wydaje mi się, że niektórzy na forum nie wiedzą co piszą. Na osiedlu ma być podobno 180 mieszkań to biorąc modelową rodzinę 2+2=4.
Czyli 180 mnożąc przez 4 to wychodzi 720. Więc fikuś skąd wziąłeś 4000 ludzi ?. Jeżeli chodzi o drogę to najpierw trzeba zapoznać się z planem zagospodarowania Pogórza a potem pisać co ślina na język przyniesie.
Czyli 180 mnożąc przez 4 to wychodzi 720. Więc fikuś skąd wziąłeś 4000 ludzi ?. Jeżeli chodzi o drogę to najpierw trzeba zapoznać się z planem zagospodarowania Pogórza a potem pisać co ślina na język przyniesie.
Fikuś usłuszałeś wiadomość tylko ilość ludzi o której piszesz dotyczy wszystkich mieszkańców również na innych osiedlach Pogórza. Jak wcześniej pisałem, jeżeli chodzi konkretnie o mistral docelowo ma być 180 mieszkań. Sprawa wąskiego gardła niestety, dopóki nie będzie przebudowane skrzyżowanie Płk Dąbka i Kwiatkowskiego to będą dalej utrudnienia w ruchu.