Widok

parafia DOBREGO PASTERZA - Gdynia Cisowa

Wesele Cisowa Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiem, ze na temat naszego proboszcza kraza juz legendy o jego dobrych i zlych dniach:)
czy ktos z was rowniez bierze slub w tym kosciele?
jak wyglada sprawa z ksiedzem proboszczem i wymaganiami co do papierow etc.
jedyne co na razie zalatwilam to termin ale bylam w pazdzierniku i fartem trafilam na ten 'dobry' dzien :)

pozdrawiam,
Agniecha

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy proboszcz; Jarosław Urbański z parafii w Strzebielinie. Szczęść Boże.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
orientujecie sie to teraz jest proboszczem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Daruj sobie takie wypowiedzi.
każdy zasługuje na szacunek obojętnie jaki był.
ja nie miałem żadnego problemu moja komunia, bierzmowanie oraz chrzest moich 2 córek.

chciałeś zabłysnąć ???
to słabo ci wyszło.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
To się problem z proboszczem sam rozwiązał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Hehe to ten proboszcz co na pasterce 2013 pod koniec mszy mówił na ile setek tysięcy kościół wziął kredyt na remont generalny? A po mszy ministranci wręczali parafianom puste koperty?

Dziękuję, do widzenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Zastanów sie co piszesz najpierw zorientuj sie w przepisach prawach kanonicznego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co się orientuję mają Komunie św. w soboty, nie w niedziele.
ulica Zbożowa należy do parafii Przemienienia Pańskiego na Kcyńskiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasza parafia to jedno wielkie apośmiewisko... Inni jakoś żyją normalnie, chętnie chodzą do kościoła, msze święte dla dzieci są dla dzieci...a u nas? Oomimo, że tłumacze czteroletniemu dziecku, że zabieram ją na Mszę to dziecko nie ma ochoty chodzić do kościoła... Wszystko jest mało zorganizowane, jest dziwna atmosfera imto nie tylko między proboszczem a parafianami, ale również pomiędzy księżmi. Przykro, że każdy ksiądz który się wykazuje, angażuje, dogaduje się z wiernymi zostaje oddelegowany za sprawą proboszcza który czuje się zagrożony, bo ktoś dokonał więcej niż on...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6
Czy ktoś się orientuje czy drugoklasiści mają Komunię Św.w tej parafii i kiedy?
Tak. Brak strony internetowej to obecnie duży mankament. Kościół (proboszcz) musi trochę bardziej wyjść do wiernych...Poza tym jest wszystko OK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a u nas za 1 zł.
Zbożowa należy do Przemienienia Pańskiego, ja też mieszkam od niedawna przy Zbożowej i jednak chodzę do Dobrego Pasterza, widzę, że wielu sąsiadów również
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wg mojej wiedzy Zbożowa należy do Przemienienia Pańskiego.
http://www.przemienienie.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
wasza parafia. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Właśnie się tu przeprowadziliśmy ze świeżo poślubionym mężem. Byliśmy pierwszy raz na mszy w niedzielę - podobało nam się :) Tylko kiepsko, że nie mają strony internetowej, chcemy iść na drogę krzyżową w piątek i nie wiemy na którą i czy jest... A tak właściwie to nawet nie jesteśmy pewni czy to nasza nowa parafia. Mieszkamy na Zbożowej, wie ktoś?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
trudno mi z tym polemizować, powiem tylko tyle jak długo tu mieszkam i przyjmuje kolędę nigdy nikt nie mówił o pieniądzach i nie oczekiwał takich datków
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
A u mnie na kolędzie Proboszcz stwierdził że chyba w boga nie wierzymy, bo zobaczył w swoich notatkach że na kościół nie dajemy. W taki sposób się określa kto jak mocna w boga wierzy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
co to znaczy nie mieli kościelnego? Kościelny to co jakiś pomocnik, dzwonnik, organista nie to sakrament i to jeden z najważniejszych, a wy podchodzicie do tego jak do gumy do żucia. Gdzie jest wasza miłość szacunek dla partnera Kościół katolicki nie popiera związków nie formalnych gdyż to rodzina jest wartością, a nie życie na kocią łapę. Taki związek nie rokuje żadnej przyszłości. Podchodzicie do ślubów jak do smarkania, a to jest coś naprawdę ważnego i jeśli partnerzy mają świadomość tego sakramentu to cementuje ich związek. Proszę nie dziwcie się kapłanowi że nie robi tego co chcecie on nie jest od spełniania waszych zachcianek.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8
kolezanka mi kiedyś opowiadała, ze jej nie chciał ochrzcić dziecka, bo oni nie mieli kościelnego, to poszli do Przemienienia i za 50zł bez problemu ochrzcili dziecko, o innych ciekawostkach tez słyszałam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8