Widok

paskudni ścigacze!!

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Czy was też tak w****iają samozwańczy "super kierowcy" , którzy zapieprzają po głównych ulicach slalomem?

Ja z reguły jeżdżę w godz. 14/15 po Gdyni, ul. Morską przejeżdżam kilka razy dziennie, i szlag mnie trafia jak jest ruch taki że więcej jak 60km/h nie pojedziesz i zapindala taki cwaniaczek 90km/h na łeb na szyję, często bez kierunków zmieniając pasy jak porąbany pomiędzy autami.

Po prostu jadę, patrzę w lusterko - widzę cwaniaczka, patrzę przed siebie - widzę że mam trochę odstępu od auta przede mną i już wiem że zaraz mi się wtarabani przed maskę cwaniak, a potem zrobi to samo z powrotem na drugi pas i tak dalej...

No cholera mnie bierze, przez takich idiotów odechciewa się jeździć!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8
Taki cwaniak nie wpadnie nawet na to, że po pierwsze jeździ niebezpiecznie, a po drugie w ruchu miejskim nic mu to nie daje-na większości świateł i tak spotyka się z tymi, których przed chwilą "wyprzedził". I to mnie zawsze zastanawia, jak można aż tak tego nie zauważyć. Nie wiem co to im daje, że są na skrzyżowaniach o kilka samochodów z przodu, czy u celu o kilka minut wcześniej. Miałem podobny przypadek na trasie Wejherowo-Lębork. Z daleka widziałem jak skacze jakiś świr-okazało się passatem- i ładuje się w każdą lukę. Już pal licho jego nieekonomiczną jazdę, przegrzane hamulce, i wykręcony kark od nerwowych ruchów na polu: kierownica-lusterko. Ale jaki miał w tym-nie wiem? I tak najechałem na niego w Lęborku pod tunelem, a jechałem o wiele spokojniej:)!
Ciężko jest zrozumieć takich przez, których inni, bardziej doświadczeni tracą spokój i nerwy. Zasada bezpiecznej odległości pewnie niedługo zniknie z wykładów dla kursantów!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja myślę, że oni tak robią nie z pośpiechu ale dla zwykłego popisu czy nie wiem co frajdy z odczuwanego ryzyka. Popaprańcy:/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie "popis" bo jak zauważyłem to zazwyczaj młodzi, ledwo wystający zza kierownicy!! Albo spieszący się kierowcy-ścigający nałożony plan sprzedażowy!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Należy zwrócić uwagę na tablicę rejestracyjną . To wystarczająco dużo mówi za pseudokierowcę .
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Hehe...znamy te pojazdy migające nam przed oczami i zajeżdżające chamsko drogę! W sezonie letnim też "fantastycznie" jeździ się wśród urlopowiczów z nadwiślańskiego "kraju" ... . A może to ten pośpiech, kariera itd. , dlatego może, coraz większa już część kierowców pędzi na oślep i zajeżdża drogę wciskając się między jadące auta? Przypomniało mi się jak na odcinku z Redy do Rumi udało się przyblokować starszego Pana pędzącego busem-na szczęście bez pasażerów. Kierowca ten tak pędził, że dosłownie najeżdżał na "niepozwalających się" wyprzedzić. Ja jadąc lewym pasem patrząc w lusterko drogi zauważyłem jak na mojej wysokości kierowca autobusa kręci głową na widok szaleńca kierującego busem. Wspólnie zwolniliśmy, a Pan z busa trąbił, używał świateł drogowych i skakał jak zając po jezdni swym autem. I wariat pędził tylko do castoramy-tam zjechał na parking! Wszyscy jadący odetchnęli z ulgą! Ktoś powie, że mógł jechać tak szybko, bo mogło się coś poważnego wydarzyć? Jedna zasada-śpiesz się powoli-kierowcy zawodowi służb ratowniczych doskonale o tym wiedzą, a i oni mają obowiązek zachowywania szczególnej ostrożności!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
Brawo, wspaniale!!! chyba powinieneś zostać funkcjonariuszem.......

Wtedy miałbyś większe możliwości w stosunku do "starszego Pana".

Socjalizm już był i nie wszyscy mieli po równo i tak samo........

Jak widzisz, że ktoś chce się zabić to mu pozwól i zjedź na prawy.

Jeszcze jedno: starszy Pan mógł przez Ciebie dostać wylew lub zawał za kierownicą powodując zagrożenie dla innych..........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jasne, i przez 5 kilometrów ten kierowca najeżdżał innym na tyły bo spieszył się do lekarza, który czekał na niego przy castoramie!
Może zacznijmy wjeżdżać na pieszych i lampy oświetlające jezdnie by ustąpić grzecznie świrom którzy pędzą na oślep z zawałem, wylewem i takimi tam...bo gdzieś tam na nich czeka lekarz!
Urocze!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak?, to znaczy jakie to są tablice?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rejestracyjne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale odkrywcze.....chodzi Ci o tablice rejestracyjne z GD, GA czy GSP?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdecydowanie odkrywcze zważywszy na fakt, że właściciele pojazdów z tymi tablicami, mając wysokie mniemanie o sobie, gardzą innymi uczestnikami ruchu, o czym mówią opisane powyżej przykłady, sami uważając się za mistrzów kierownicy, i przykłady wzorowych kierowców. A inni dla nich jeżdżą źle, wolno, beznadziejnie...itd. Trójmiejscy kierowcy w mojej ocenie jeżdżą nieźle, biorąc pod uwagę strukturę i warunki, w których przyszło im się poruszać.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
początek ma na literę W z reguły.....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
...te auta, które widzicie w trójmieście z tablicami na literę W... w 90% procentach kierowane są przez miejscowych, wiec nie pisz że trójmieszczanie są jak na warunki w ktorych przyszło im żyć/jeżdzieć) w miarę kulturalni a Ci z W... to już że nie, jeżeli to są w wiekszości przypadków Ci sami ludzie..tzn trójmieszczanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
To może inaczej, a może po raz kolejny...pisałem o turystach, urlopowiczach wakacyjnych. Ci nasi z obcymi rejestracjami(według mnie mnie,j i to znacznie poniżej 90%) naprawdę jeżdżą spokojnie. Wiem co mówię. Obserwuję i widzę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawda jest taka że gadacie na tych co wyprzedzaja , i niby szaleją za kierownicą wiadomo zdarzają sie i tacy.Ale ile razy Wy byliscie w sytuacji w ktorej sie spieszyliscie ? To napewno jechaliscie 50km/h ...Zapewne nie jedna osoba ktora sie tu wypowaida to równie wspaniały uczestnik ruchu który nie wpuszcza innych samochód,nie pokaze jak ktoś niema świateł,nieustąpi pierwszeństwa pieszym,parkuje jak popapraniec... I niestety taka prawda Polacy niemaja ŻADNEJ kultury jazdy !!! Jeżdzą na harpuna,co jeden to myśli że lepszy cwaniak...Także nie mówmy tu o tych którzy jeżdzą szybko tylko może by tak zwrócić uwage na kulture której niema??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Racja. Większość ma klapki na oczach, obrany kierunek i cel i czy jedzie 50km/h, czy pędzi-leci na ślepo do celu, mało przewidując niestety. Tak tu sobie możemy pogdybać o kulturze i bezpieczeństwie, a co lepsza fura to musi zapiepszać przecież jeszcze szybciej- i ciśnie taki cwaniak bez zapiętych pasów, z komórą przy uchu, udając biznasmena i wielce jest oburzony kiedy trafia na korek, ma ustąpić pierwszeństwo, czy przepuścić pieszego. Jednak rzadko, bo rzadko, ale spotkać można prawdziwych kierowców, którzy z uśmiechem ustąpią pierwszeństwa, potrafią bez obowiązku zatrzymać się przed przejściem dla pieszych, i też jeżdżą normalnie na trasie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nieogólniaj, nie wszyscy Polacy......rozumiem, że napisałaś swoje przemyślenia na podstawie swojego postępowania....Ty to nie znaczy każdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ale stary. Wyluzuj. Masz kompleksy, że to cie denerwuje? Zobaczyles, pojechal i co z tego? jedz swoje. Stara ci nie daje ze straciles czas na opisywanie tego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Lepsi są ci, co Słowackiego do góry przy ograniczeniu do 70 km/h, jadą 50-60 km/h, ale po przekroczeniu tablicy "Teren zabudowany", przyśpieszają do 80-90 i zaczynają wyprzedzać wszystko co maja przed sobą.

No i jeszcze tacy, co przy ograniczeniu np. do 80 km/h jadą 80 km/h. Ok, mi to nie przeszkadza, takie są przepisy, ale żeby utrzymać stałą prędkość i przypadkiem jej nie przekroczyć , mając przed sobą prostą pustą drogę, naciskają co chwilę hamulec. Głownie kobiety jeżdżą w ten sposób.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
A czy to takie trudne utrzymać stałą prędkość pojazdu nie używając co chwila hamulca?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak "Cross" , ale mało jest takich ,co potrafią tak jeździć.
Ale widziałem i takiego kierowcę na szosie , u którego zapalał się STOP za każdym razem , gdy z przodu zbliżał się jakikolwiek pojazd.
Tylko na rower nie reagował.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

do góry