Widok

paznokcie hybrydowe

Zaspa Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego zadowolone i gdzie polecacie taki manicur w Gdańsku zrobić.Ja dzisiaj jestem umówiona na pierwszą wizytę na Zaspie, ale zawsze można zmienic miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a w jaki sposob sciaga sie ten manicure?
czy kosmetyczka piłuje czy jakos specjalnie? nie chcialabym pilowania bo pewnie i tak to juz paznokcie beda w slabym stanie...
ja dziś miałam ściągane. przez 5 min moczyłam w acetonie i mięknie się odkleiły , całą warstwą schodziły . paznokcie są ok. dziś mam zrobiony kolor bordowy. fajnie wygląda. tylko mi strasznie szybko paznokcie rosną i po 1,5 tyg miałam już widoczny odrost
dzieki Lidia - ja w pon ide ale na frencza, zobacze jak u mnie bedzie się trzymał
Czy, płytke pod hybryde piłuje sie tak samo jak pod tipsy czy też akryl ?
Czy pod hybrydy piłuje sie płtykę paznokcia jak pod tipsy czy teżakryl?
mi też za długo sie nie trzymały. ładny efekt utrzymał się do 2 dni potem było widać ryski na paznokciach a trzeciego dnia juz mi zaczął odpryskiwać mino że za dużo nie robiłam, nie sprzątałam ani nie myłam naczyć... chciałam sobie zrobic na wyjazd, ale ciesze sie w sumie ze teraz mi to się stało a nie na wyjazdzie, bo bym średnio wyglądała.
ja mam właśnie frencza w sumie sprzed 3 tygodni, rewelacja! tyle, że się jedne paznokieć złamał, no bo wiadomo, że to jednak własne. On już wcześniej był osłabiony o czym mówiła kosmetyczka.
Trochę lakier jest popękany wzdłuż na końcówkach kciuków i wskazujących, ale ja mam bardzo długie paznokcie, więc wiecznie o coś zaczepiam.

Ja mam robione Shellackiem i połysk jest cały czas. Na nogach mam bordowe już 5 tydzień i nadal super, tym bardziej, że rosną mi powoli.

Ktoś tu wyżej pytał o spiłowywanie: do hybryd paznokci się NIE PIŁUJE, tylko lekko poleruje.
Ajeczka i gdzie zrobiłaś tego Shellaca i za ile?
Witam!
Ja właśnie dzisiaj zrobiłam sobie w Kaliszu manicure hybrydowy:(
Totalna pomyłka!!!
Trzymał mi się około 1 godziny!!!
Wróciłam do gabinetu kosmetycznego i poprosiłam o zdjęcie tego "czegoś" oraz o zwrot pieniędzy!!!
Szczerze odradzam!!!
ja robilam shellac manicure, ale w londku, ewelacja , efekt mial btc 2 tyg i byl, mialam b.krotkie paznokcie, ja mialam pomalowane na strawberry freeze czy cos takiego, b.jasny roz, sis miala coral colour , lakiery shellaca.

moje dlonie sa czesto w rekawiczkach bo praca itp, i lakier nie odpryskiwal itp, tym co po 1h odpada, to sa zle materialy itp, choc ja uwazam ze shellac jest najlepszy...
ajeczka - ja mam frencza ale wykonanie nie za dokładne, no i chyba to nie shellac bo po 3 dniach mialam juz odpryski, a dzis mija 5 dzien i 1 paznockiec mam juz prawie caly popękany i ta biala koncowka odprysla...
gdzie ty robilas i ile placilas? za dlonie i stopy?
"Tym" odpada po 1 godzinie, bo niestety nie miałam manicure shellac, tylko chyba jakieś badziewie!
Ale fakt pozostaje faktem, że babka się nie spisała, bo oprócz dobrych preparatów też trzeba mieć jeszcze umiejętności, a ona ich po prostu nie ma. Podejrzewam, że nie zrobiła nawet żadnego kursu w tym celu!
Ja robię w salonie Jaśminowy ogród na Wiszących Ogrodach.
http://www.jasminowyogrod.pl/
W sumie nie byłam zadowolona z pierwszego manicure, bo miałam zadziorki, ale malowanie było ok i lakier bordowy trzymał świetnie przez 2 tyg. Z pedicure byłam zadowolona.
Nie znalazłam nic satysfakcjonującego w okolicy, więc stwierdziłam, że pójdę jeszcze raz. Tym razem było super.

Za komplet ręce i nogi jednym lakierem 170 zł, a za frencha na ręce płaciłam 80 zł. Wiem, że french 10 zł drożej niż jednolity kolor.
Mam pytanko: czy ktoś zna dobry gabinet kosmetyczny w Kaliszu, który wykonuje manicure hybrydowy shellac?
iskierkasm: dziewczyny z Trójmiasta raczej nie będą miały takich informacji, poszukaj może na forum wizaz.pl
Dzięki ajeczka:)
ajeczka napisz jeszcze raz o kosztach, bo nic nie zrozumiałam

czy płaciłaś osobno za zabiegi i osobno za malowanie ?ile w sumie wizyta ?
cytrynka 007:
za cały zabieg manicure i pedicure z malowaniem shellac jednym kolorem płaciłam 170 zł
za manicure z malowaniem shellac french płaciłam 80 zł

Wnioskuję, że manicure z malowaniem 1 kolorem shellac kosztuje 70 zł, panie mówiły, że french jest 10 zł droższy.
do ajeczka:
napisz proszę czy pamiętas zmoże która z pań(imię) robiła Ci manicure za drugim razem?Sama mieszkam na Wiszących ogrodach i mialabym blisko, a nie chciałabym źle trafić;)
z innej beczki- jesteś z Wiszących ogrodów? bo widzę, że mamy dzieci w tym samaym wieku (moja mała 5 paźziernika będzie miała 3 latka)?
Mała Misia: obie panie są w porządku. Manicure za każdym razem robiła mi ta ciemniejsza w kucyku, a blondynka w okularach (chyba właścicielka) robiła mi pedicure. Wydaje mi się, że ta w kucyku jest lepsza, bo raz mi blondynka zaczynała manicure, ale akurat przyszła ta druga i blond poprosiła ją, żeby mi kreski frencha namalowała, bo jej to lepiej wychodzi. W efekcie i tak całość robiła mi ta w kucyku. Myślę, że ma większą wprawę, skoro tamta jej oddaje malowanie.
Niestety nie wiem jak mają na imię.
Fryzjerki tam to Ania i Bożena, te co były w Semiramidzie. Tu akurat bardziej mi pasowała Ania.

Mieszkam na Wiszących, ale nie mam dzieci: Vika to skrót od Viva La Musica - mojego wymarzonego psa :)
Z Wiszących jest tu Effcia i chyba Dotyk Anioła, jakoś tak. Effcia ma chłopca w podobnym wieku i prowadzi klub kangura, ją znam osobiście :)
Mieszka nas tu kilka, musiałabyś poszukać wątku o Wiszących...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry