Widok

paznokcie hybrydowe

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego zadowolone i gdzie polecacie taki manicur w Gdańsku zrobić.Ja dzisiaj jestem umówiona na pierwszą wizytę na Zaspie, ale zawsze można zmienic miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a w jaki sposob sciaga sie ten manicure?
czy kosmetyczka piłuje czy jakos specjalnie? nie chcialabym pilowania bo pewnie i tak to juz paznokcie beda w slabym stanie...
ja dziś miałam ściągane. przez 5 min moczyłam w acetonie i mięknie się odkleiły , całą warstwą schodziły . paznokcie są ok. dziś mam zrobiony kolor bordowy. fajnie wygląda. tylko mi strasznie szybko paznokcie rosną i po 1,5 tyg miałam już widoczny odrost
dzieki Lidia - ja w pon ide ale na frencza, zobacze jak u mnie bedzie się trzymał
Czy, płytke pod hybryde piłuje sie tak samo jak pod tipsy czy też akryl ?
Czy pod hybrydy piłuje sie płtykę paznokcia jak pod tipsy czy teżakryl?
mi też za długo sie nie trzymały. ładny efekt utrzymał się do 2 dni potem było widać ryski na paznokciach a trzeciego dnia juz mi zaczął odpryskiwać mino że za dużo nie robiłam, nie sprzątałam ani nie myłam naczyć... chciałam sobie zrobic na wyjazd, ale ciesze sie w sumie ze teraz mi to się stało a nie na wyjazdzie, bo bym średnio wyglądała.
ja mam właśnie frencza w sumie sprzed 3 tygodni, rewelacja! tyle, że się jedne paznokieć złamał, no bo wiadomo, że to jednak własne. On już wcześniej był osłabiony o czym mówiła kosmetyczka.
Trochę lakier jest popękany wzdłuż na końcówkach kciuków i wskazujących, ale ja mam bardzo długie paznokcie, więc wiecznie o coś zaczepiam.

Ja mam robione Shellackiem i połysk jest cały czas. Na nogach mam bordowe już 5 tydzień i nadal super, tym bardziej, że rosną mi powoli.

Ktoś tu wyżej pytał o spiłowywanie: do hybryd paznokci się NIE PIŁUJE, tylko lekko poleruje.
Ajeczka i gdzie zrobiłaś tego Shellaca i za ile?
Witam!
Ja właśnie dzisiaj zrobiłam sobie w Kaliszu manicure hybrydowy:(
Totalna pomyłka!!!
Trzymał mi się około 1 godziny!!!
Wróciłam do gabinetu kosmetycznego i poprosiłam o zdjęcie tego "czegoś" oraz o zwrot pieniędzy!!!
Szczerze odradzam!!!
ja robilam shellac manicure, ale w londku, ewelacja , efekt mial btc 2 tyg i byl, mialam b.krotkie paznokcie, ja mialam pomalowane na strawberry freeze czy cos takiego, b.jasny roz, sis miala coral colour , lakiery shellaca.

moje dlonie sa czesto w rekawiczkach bo praca itp, i lakier nie odpryskiwal itp, tym co po 1h odpada, to sa zle materialy itp, choc ja uwazam ze shellac jest najlepszy...
ajeczka - ja mam frencza ale wykonanie nie za dokładne, no i chyba to nie shellac bo po 3 dniach mialam juz odpryski, a dzis mija 5 dzien i 1 paznockiec mam juz prawie caly popękany i ta biala koncowka odprysla...
gdzie ty robilas i ile placilas? za dlonie i stopy?
"Tym" odpada po 1 godzinie, bo niestety nie miałam manicure shellac, tylko chyba jakieś badziewie!
Ale fakt pozostaje faktem, że babka się nie spisała, bo oprócz dobrych preparatów też trzeba mieć jeszcze umiejętności, a ona ich po prostu nie ma. Podejrzewam, że nie zrobiła nawet żadnego kursu w tym celu!
Ja robię w salonie Jaśminowy ogród na Wiszących Ogrodach.
http://www.jasminowyogrod.pl/
W sumie nie byłam zadowolona z pierwszego manicure, bo miałam zadziorki, ale malowanie było ok i lakier bordowy trzymał świetnie przez 2 tyg. Z pedicure byłam zadowolona.
Nie znalazłam nic satysfakcjonującego w okolicy, więc stwierdziłam, że pójdę jeszcze raz. Tym razem było super.

Za komplet ręce i nogi jednym lakierem 170 zł, a za frencha na ręce płaciłam 80 zł. Wiem, że french 10 zł drożej niż jednolity kolor.
Mam pytanko: czy ktoś zna dobry gabinet kosmetyczny w Kaliszu, który wykonuje manicure hybrydowy shellac?
iskierkasm: dziewczyny z Trójmiasta raczej nie będą miały takich informacji, poszukaj może na forum wizaz.pl
Dzięki ajeczka:)
ajeczka napisz jeszcze raz o kosztach, bo nic nie zrozumiałam

czy płaciłaś osobno za zabiegi i osobno za malowanie ?ile w sumie wizyta ?
cytrynka 007:
za cały zabieg manicure i pedicure z malowaniem shellac jednym kolorem płaciłam 170 zł
za manicure z malowaniem shellac french płaciłam 80 zł

Wnioskuję, że manicure z malowaniem 1 kolorem shellac kosztuje 70 zł, panie mówiły, że french jest 10 zł droższy.
do ajeczka:
napisz proszę czy pamiętas zmoże która z pań(imię) robiła Ci manicure za drugim razem?Sama mieszkam na Wiszących ogrodach i mialabym blisko, a nie chciałabym źle trafić;)
z innej beczki- jesteś z Wiszących ogrodów? bo widzę, że mamy dzieci w tym samaym wieku (moja mała 5 paźziernika będzie miała 3 latka)?
Mała Misia: obie panie są w porządku. Manicure za każdym razem robiła mi ta ciemniejsza w kucyku, a blondynka w okularach (chyba właścicielka) robiła mi pedicure. Wydaje mi się, że ta w kucyku jest lepsza, bo raz mi blondynka zaczynała manicure, ale akurat przyszła ta druga i blond poprosiła ją, żeby mi kreski frencha namalowała, bo jej to lepiej wychodzi. W efekcie i tak całość robiła mi ta w kucyku. Myślę, że ma większą wprawę, skoro tamta jej oddaje malowanie.
Niestety nie wiem jak mają na imię.
Fryzjerki tam to Ania i Bożena, te co były w Semiramidzie. Tu akurat bardziej mi pasowała Ania.

Mieszkam na Wiszących, ale nie mam dzieci: Vika to skrót od Viva La Musica - mojego wymarzonego psa :)
Z Wiszących jest tu Effcia i chyba Dotyk Anioła, jakoś tak. Effcia ma chłopca w podobnym wieku i prowadzi klub kangura, ją znam osobiście :)
Mieszka nas tu kilka, musiałabyś poszukać wątku o Wiszących...