Widok
pediatra Wejherowo lub okolice
Wielkimi krokami zbliża mi się termin porodu, a ja nadal nie wybrałam sobie przychodni i pediatry dla córeczki :( Macie jakieś sprawdzone miejsca / dobrych lekarzy? Zależy mi, żebym w razie co mogła też do takiego lekarza zadzwonić i zapytać o radę, albo żeby przyszedł na wizytę domową (niekoniecznie z wielką łaską...)
Jestem z Wejherowa, więc biorę pod uwagę moje miasto i okolice.
Jestem z Wejherowa, więc biorę pod uwagę moje miasto i okolice.
W Wejherowie chyba najlepszą przychodną jest przychodnia na Kaszubach. Oboje z mężem jesteśmy tam zapisani. Niestety nie przyjmuje tam już świetna kobieta dr Garczarek.
Dla maluchów najlepsza jest Olszewska ale małe szanse na dostanie się do niej.
My chodzimy do dr Borna. Mało mówi ale leczy chyba dobrze. Jakoś nie mieliśmy większych problemów.
Jest bardzo doświadczona, jest już długo pediatrą.
Sama obsługa na Kaszubach tzn. pielegniarki są naprawdę miłe i pomocne, a to wierz mi bardzo ważne.
Dziś moja 3 letnia córka miała pobieraną krew z żyły i nawet nie poczuła więc polecam.
Prywatnie polecam dr Chuchałę z Kusocińskiego. Chodzimy do niej i to jest prawdziwy pediatra nie tylko z nazwy. To jest kobieta, która kocha wszystkie dzieci i może rozmawiać o nich i ich chorobach i nie tylko godzinami. Świetny ma kontakt z dziećmi i rodzicami. Można się do niej łatwo dodzwonić lub poprostu wysłać sms, zawsze odpowiada. Wizyty tanie i naprawdę owocne.
Lepszego lekarza od niej nie znam.
Nie polecam za to przychodni na Bukowej. Okropna obsługa.
Dla maluchów najlepsza jest Olszewska ale małe szanse na dostanie się do niej.
My chodzimy do dr Borna. Mało mówi ale leczy chyba dobrze. Jakoś nie mieliśmy większych problemów.
Jest bardzo doświadczona, jest już długo pediatrą.
Sama obsługa na Kaszubach tzn. pielegniarki są naprawdę miłe i pomocne, a to wierz mi bardzo ważne.
Dziś moja 3 letnia córka miała pobieraną krew z żyły i nawet nie poczuła więc polecam.
Prywatnie polecam dr Chuchałę z Kusocińskiego. Chodzimy do niej i to jest prawdziwy pediatra nie tylko z nazwy. To jest kobieta, która kocha wszystkie dzieci i może rozmawiać o nich i ich chorobach i nie tylko godzinami. Świetny ma kontakt z dziećmi i rodzicami. Można się do niej łatwo dodzwonić lub poprostu wysłać sms, zawsze odpowiada. Wizyty tanie i naprawdę owocne.
Lepszego lekarza od niej nie znam.
Nie polecam za to przychodni na Bukowej. Okropna obsługa.
Dr Budnik jest super lekarzem-pediatrą, też jestem z Wejherowa i też bardzo długo zastanawiałam się nad lekarzem, ale teraz wiem, że lepiejnie mogłam wybrać. Pani dr Budnik mieszka w Wejherowie, napewno przyjmuje w Luzinie na przychodni,bo tam jestem zapisana, ale słyszałam, że też przyjmuje na ul. Bukowej w wejh. ale nie wiem czy prywatnie, czy na NFZ. Ale gorąco polecam
Witam:)
My chodzimy do dr Olszewskiej. Udało nam się fartem do niej dostać. wydaje się być dobrym lekarza. Poleciła ją nam znajoma, która od kilkunastu lat leczy u niej swoje córki. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy.
pozdrawiam
My chodzimy do dr Olszewskiej. Udało nam się fartem do niej dostać. wydaje się być dobrym lekarza. Poleciła ją nam znajoma, która od kilkunastu lat leczy u niej swoje córki. Mam nadzieję, że się nie zawiedziemy.
pozdrawiam
Dr Ruciński to jest wielka pomyłka!!! Byłam u niego na bilansie zerowym - masakra, wizyta trwała 3 miniuty!!! usłyszałam, że jak mam jakieś pytania co do szczepień to mam przyjść w innym terminie bez dziecka!!
Polecam dr. Chojnowską - przyjmuje na Fenikowskiego, jest super i pracuje w szpitalu, więc jak cos poważniejszego się dzieje to od razu kieruje do siebie na oddział
Fajne jest też to, że przyjmuje po południu i szczepienia też są popołudniu, więc mąż nie musi brać urlopu!!!
Polecam dr. Chojnowską - przyjmuje na Fenikowskiego, jest super i pracuje w szpitalu, więc jak cos poważniejszego się dzieje to od razu kieruje do siebie na oddział
Fajne jest też to, że przyjmuje po południu i szczepienia też są popołudniu, więc mąż nie musi brać urlopu!!!
Nam mieszka sie spoko, do kolejki blisko, do przedszkola i szkoły też, no i plac zabaw pod nosem;)) Kurcze nie pamiętam jak ta Korona ma na imię ale jest w miare młoda i słucha co do niej się mówi;)) o Bukowej nie słyszałam zbyt dobrych opinii więc zdecydowaliśmy się na Pucką. My mieszkamy od wrzesnia a Wy?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Skoro młoda to chyba też się skuszę;)) ;)) Bo mam wrażenie że większość starszych lekarek ma już gdzieś swoich pacjentów i siedzą tylko w tej przychodni żeby do emeryturki albo już dorobić albo po prostu dotrwać:P Oczywiście nie mówię ze wszyscy starsi lekarze ale większość z którymi akurat ja się spotkałam;)
Nam też mieszka się bardzo fajnie;)) Choć jak na razie ani szkoła ani przedszkole nie jest potrzebne to bardzo fajnie że są blisko;)) Bo już niedługo się przydadzą;) Z resztą fajnie jest otworzyć okno i słyszeć radość dzieci z zabawy na przerwie:)) No my już tu trochę mieszkamy bo w sumie już półtorej roku. Ale tak jak już wcześniej wspominałam przeprowadziliśmy się całkiem w ciemno z sopotu (oglądanie mieszkań to były nasze pierwsze w życiu wizyty w Wejherowie:) ). Więc musieliśmy od podstaw ze tak powiem poznawać miasto:) Ale nie żałujemy decyzji o kupnie mieszkania właśnie tutaj- ja za żadne skarby świata nie wróciłabym do trójmiasta już na pewno nie do sopotu:) Tylko przydałoby się nawiązać w końcu jakieś znajomości:) Bo nawet na spacerki nie będę miała z kim chodzić jak mała przyjdzie na świat;)
Nam też mieszka się bardzo fajnie;)) Choć jak na razie ani szkoła ani przedszkole nie jest potrzebne to bardzo fajnie że są blisko;)) Bo już niedługo się przydadzą;) Z resztą fajnie jest otworzyć okno i słyszeć radość dzieci z zabawy na przerwie:)) No my już tu trochę mieszkamy bo w sumie już półtorej roku. Ale tak jak już wcześniej wspominałam przeprowadziliśmy się całkiem w ciemno z sopotu (oglądanie mieszkań to były nasze pierwsze w życiu wizyty w Wejherowie:) ). Więc musieliśmy od podstaw ze tak powiem poznawać miasto:) Ale nie żałujemy decyzji o kupnie mieszkania właśnie tutaj- ja za żadne skarby świata nie wróciłabym do trójmiasta już na pewno nie do sopotu:) Tylko przydałoby się nawiązać w końcu jakieś znajomości:) Bo nawet na spacerki nie będę miała z kim chodzić jak mała przyjdzie na świat;)
Witam! Jeśli mogę coś w sprawie ciast i tortów to ostatnio na urodziny i chrzciny zamawialiśmy u Konkola (jest nowy na Placu Wejhera- koło orange) kiedyś też zamawiałam w sabince do czasu gdy pare razy było ciasto nieświerze tzn takie jak by stało już dzień czy dwa.
Mieszkam w Wejherowie od 4 lat i też mam 2 dzieciaczków ;)
Mieszkam w Wejherowie od 4 lat i też mam 2 dzieciaczków ;)
Tak, Aneta Ś:)) Hehe. A bo ja najpierw poszłam do urzędu gminy gdzie oczywiście mi powiedzieli że meldunki jeśli mieszkam w samym wejherowie to w urzędzie się załatwia no to dawaj na deptak:P (A ja głupia zasugerowałam się inf. w necie) Więc zanim się tam doturlałam to już z 11:30 była;p
A skąd wiesz ze ja to Aneta Ś:)?
A skąd wiesz ze ja to Aneta Ś:)?