Widok
Ja też chodzę do Hill Obszyńskiej i uważam że jest dobrym pediatrą. Nie polecam takie babki , młodej ,czarne długie włosy. Ostatnio musiałam do niej pójść bo mojej pediatry nie było a ona była niesympatyczna do granic , traktowała mnie jak idiotkę, nie zauważyła zapalenia ucha a skierowania do laryngologa nie chciała mi dać. Do tego nie zapomnie tapety na twarzy i paznokci pomalowanych na czarno... Brrr. Koszmarna baba!
chodzimy do dr Augustyniak i jestesmy bardzo zadowoleni: mila, konkretna, nie namawia na antybiotyki, zapisala nam refundowane usg brzuszka w ramach profilaktyki antynowotworowej. Zawsze ma czas dla chorego dziecka, jak na razie nie mielismy problemu aby dostac sie do niej (w sumie tylko z glupim katarkiem). Polecam :)
tez chodziłam z córką do dr Hill-Obszyńskiej od urodzenia aż do niedawna. Bardzo sympatyczna kobieta, ma podejście podobne do mojego tzn. np. nie zapisuje antybiotyków bez potrzeby, ale - kiedy działo się cokolwiek ponad zwykły katar nigdy neistety nie pomogła. Przy grzybicy pieluszkowej zapisała nieskuteczny lek, o którym inna lekarka powiedziała, że się go w zasadzie nie stosuje. No i w końcu nawet z tym katarem - jak nie przeszedł po kilku miesiącach zrezygnowałam w końcu z jej usług.. Jeżeli chodzi o standardowe wizyty kontrolne u małego dziecka to ok, ale przy powazniejszych kwestiach radze udać się do innego pediatry. Pozdrawiam.
podpisuje się pod odpowiedzią...Zlekceważyła bakterie w moczu gdzie dziecko miało (bakterie coli) i tak samo zlekceważyła grzybice od pieluszki....a tyle czasu dziecko się męczyło i było niespokojne.Mogłabym dużo uwag wypisać.Dobry lekarz to taki który od razu interweniuje a nie czeka aż coś poważniejszego wyjdzie z bakterii moczu i obeszłoby się bez antybiotyku....Jak powyżej ,standardowe wizyty ok..
Chodzę od 6 lat do dr Augustyniak - Kłos. Najpierw zapisałam starszą, a rok temu młodszą córkę. Jestem zadowolona. Nigdy nie było problemu z żadnym skierowaniem na badania czy do specjalisty, nawet jeżeli chodziło o szpital. Potrafi przyjąć w nagłych przypadkach i zdarza się, że udzieli krótkich konsultacji przez telefon. Z receptami czy zwolnieniami, które można potem odebrać w pokoju pielęgniarek, też nie ma kłopotu. Pani doktor jest rzeczowa i konkretna i co najważniejsze odpowie na każde nawet "głupie" pytanie przejętego rodzica :) Dodam, że jest również alergologiem, co u nas miało wielkie znaczenie w przypadku starszej pociechy :) Wiem, że kilka lat temu za swoją pracę została wyróżniona nagrodą Prezydenta Miasta.
Dziewczyny powiedzcie mi czy Dr Augustyniak przyjmuje jeszcze koniec gdzieś??sytuacja z dziś byłam o 7:50 w rejestracji kurcze a rej czynna od 7:45 w ciągu 5 min tyle osób się zapisało rozumiem że Pani Dr jest tylko na 1/2 etatu wiec szukam moze gdzieś indziej przychodni w której nasza kochana Pani Dr również pracuje.Nie podoba mi się że mam po innych lek w zastępstwie latać i opowiadać co i jak ... kiedyś należałam do przychodni na Karwinach i nie było większego problemu z rejestracją dziecka do lek specjalisty ale przeprowadziliśmy się i zmieniliśmy przychodnię i pediatrę...
natomiast ja nie polecam dr Augustyniak-Kłos ,byłam poczatkujaca mama nie wiedziałam co jak za bardzo gdy moja córka miala ok 3 tygodnie lekarz stwierdził ze nie przybiera na wage i napewno ja glodze nie daje jej jedzenia wypisała skierowanie do szpitala tak po przebadaniu lekarz powiedziałmi ze ma zapalenie płuc i na dal nie rozumiem jak lekarz z doświadczeniem nie rozpoznał zapalenia płuc
DR HILL-chcesz miec chore dziecko? idz do niej
kobieta chyba pomylila sie z powolaniem.
pomimo, ze dziecko nie jest alergikiem przepisuje leki na alergie- na kaszel i katar alergiczny,
Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze wysyla chore dziecko do przedszkola pomimo to ze z nosa leje sie katar!!
zero odpowiedzialnosci, a pozniej inne dzieci chorują przez takich pseudo lekarzy.
zmieniamy lekarza.
pragne jeszcze dodac, ze w przychodni tej nie mozna sie umowic wczesniej do lekarza z chorym dzieckiem.
Trzeba zadzwonic o 7.30 na dany dzien o ile ktos laskawie odbierze.
Bylam w pokoju lekarek i chcialam zapisac dziecko dzien wczesniej. Podejrzalam, ze w komputerze u pielegniarki byla juz lista do polowy zapisana na nastepny dzień. wiec jak to jest? są równi i rowniejsi??
Szczytem bezczelnosci jest tez to, że znajomi pielegniarek i lekarzy wchodza poza kolejnoscia! bylam swiadkiem. ale na szczescie pewien ojciec z ktorym czekalam w poczekalni sie oburzyl, ze tak nie bedzie i ze jest dana godzina a nie ze sie wpychaja. i od razu wyszly i zaczely cos mowic pod nosem. moze ktoś się w końcu tym zainteresuje|
pomimo, ze dziecko nie jest alergikiem przepisuje leki na alergie- na kaszel i katar alergiczny,
Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze wysyla chore dziecko do przedszkola pomimo to ze z nosa leje sie katar!!
zero odpowiedzialnosci, a pozniej inne dzieci chorują przez takich pseudo lekarzy.
zmieniamy lekarza.
pragne jeszcze dodac, ze w przychodni tej nie mozna sie umowic wczesniej do lekarza z chorym dzieckiem.
Trzeba zadzwonic o 7.30 na dany dzien o ile ktos laskawie odbierze.
Bylam w pokoju lekarek i chcialam zapisac dziecko dzien wczesniej. Podejrzalam, ze w komputerze u pielegniarki byla juz lista do polowy zapisana na nastepny dzień. wiec jak to jest? są równi i rowniejsi??
Szczytem bezczelnosci jest tez to, że znajomi pielegniarek i lekarzy wchodza poza kolejnoscia! bylam swiadkiem. ale na szczescie pewien ojciec z ktorym czekalam w poczekalni sie oburzyl, ze tak nie bedzie i ze jest dana godzina a nie ze sie wpychaja. i od razu wyszly i zaczely cos mowic pod nosem. moze ktoś się w końcu tym zainteresuje|