Widok
A czego oczekujesz? Dokładnego rysopisu, nazwiska, adresu i nr buta?
To jest ostrzeżenie i ktoś pomyślał, żeby to nagłośnić.
Nie chcesz, nie ostrzegaj swoich dzieci.
Wiadomo, że o takich rzeczach się z dziećmi rozmawia, ale nie robi się tego dzień w dzień. więc jeśli istnieje potencjalne niebezpieczeństwo, to fajnie, ze ktoś napisał, żeby mamy właśnie teraz przypomniały dzieciom i je szczególnie uczuliły.
Ja tego nie rozumiem. Przy najbardziej błahej informacji zawsze znajdzie się ktoś, kto ma ból d.
To jest ostrzeżenie i ktoś pomyślał, żeby to nagłośnić.
Nie chcesz, nie ostrzegaj swoich dzieci.
Wiadomo, że o takich rzeczach się z dziećmi rozmawia, ale nie robi się tego dzień w dzień. więc jeśli istnieje potencjalne niebezpieczeństwo, to fajnie, ze ktoś napisał, żeby mamy właśnie teraz przypomniały dzieciom i je szczególnie uczuliły.
Ja tego nie rozumiem. Przy najbardziej błahej informacji zawsze znajdzie się ktoś, kto ma ból d.
Nie chodzi o to, żeby teraz robić łapankę na wszystkich starszych kierowców srebrnych aut. Chodzi o to, żeby ludzie dowiedzieli się, że w Bojanie też jest taki problem i może ktoś, widząc kiedyś mężczyznę zaczepiającego dziecko, zainteresuje się tym i zareaguje. Informacje, które podałem w pierwszym poście, to wszystko co otrzymaliśmy ze szkoły.
FORMA JEST ZAWSZE WAŻNA, TAK SAMO JAK TREŚĆ. Straszenie dzieci, a dokładnie wzbudzanie paniki i upowszechnianie stereotypu księdza pedofila jest głupie. Przecież pedofil może się przebrać równie dobrze za policjanta, udawać nauczyciela itp. Metody zawsze są istotne, gdyby pójść tokiem Twojego rozumowania, to nauczyciel powinien przyjść na kacu do szkoły by zniechęcać dzieci do alkoholu, a by ustrzec je od palenia, dać im wypalić z kilka sztuk. Szkoła jest placówką pedagogiczną, oświatową i pewne normy, standardy muszą w niej obowiązywać.