Widok

pięcset zł nie rozwiaze problemu

Aniołki Temat dostępny też na forum:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019409,title,Policja-zatrzymala-25-letnia-matke-porzuconych-chlopcow-Dzieci-znaleziono-w-swiatyniach-na-Slasku,wid,18221832,wiadomosc.html?ticaid=116ac6

praca--a wraz z nia umowa o prace-ubezpieczenie,mozliwosc pojscia na zwolenieni na dziecko,dni wolne na dziecko itd

złobki,przedszkola,blisko i dofinasowanie nawet całkowite na nie

mieszkanie--odpowiednie warunki-nie 5 czy wiecej osób na zagrzybionym pokoju

pomoc w odseparowaniu/natychmiast od agresora,pijusa,ćpuna--wywalic agresora a nie zabierac matce dziecko,
ochrona przed nimi
kontrole opieki socjalnej--fachowej w srodowisku a nie na oodwal i odległosc
kompetentne a nie biurokratów

pomoc natychmiastowa a nie przedłuzanie procedur
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dlatego projekt 500+n to tylko początek większego pakietu zaproponowanego przez Morawieckiego. Samo nic się nie rozwiąże.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Isia:

To, co proponujesz, to idealna recepta na hodowlę patologii.
Co za różnica, komu kobieta wystawi odwłok?
Jakby co, dostanie przecież od Państwa mieszkanie, pracę, żłobek, przedszkole.. no i te 500 zł od małego łba.

Jestem przekonany, że przynajmniej 90% patologii nie miałoby miejsca, gdyby kobiety staranniej dobierały "materiał genetyczny".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ sadyl

Poruszyłeś bulwersujący temat z tym "doborem", ale, tu muszę baby wziąć w obronę, jako znawca tematu, więc pytam - dlaczego zwalasz na kobiety? One i tak już przecież stosują postulowany przec ciebie dobór materiału, o czym świadczy bardzo niska dzietność, bo polscy faceci są baaardzo mało atrakcyjni. Gdyby miały być jeszcze bardziej wybredne, to Polska wyludnilaby się w ciągu paru lat.

Poza tym, słusznie sugerujesz bierność owego materiału, czyli jego niewielką siłę przyciągania, ową "atrajcyjność".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
prezentujesz osad bezdzietnej osoby
o patologii tez pisałam---czyli o resocjalizacji
poza tym
za dziecko
powinni by codpowiedzialni i
tatusiowie
same sobie paclem dzieci nie robimy

jestem zniesmaczona tym ujeciem sprawy
wkraczamy tu w szerokie arkana--odpowiedzialnosci
nie tylko kobiety za swoje macierzynstwo
za swoj poped
za potrzebe bycia z kims

zacznijmy konsekwencje odpowiedzialnosci za dziecko poczete i urodzone ---wyciagac i od ojców!
a skoro tego nie ma --to nie zostawiajmy dziecka bo matka głupia albo naiwna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Rozumiem, że owe przywileje mają przysługiwać tylko matkom - ochrona w pracy itp? Stary ma zrobić swoje, harować na zachcianki żony/partnerki, nie wtrącać się i nie wymagać nic? Jak czytam takie posty domorosłych feminazistek, to jakoś się przestaję dziwić muzułmanom.. Zwalanie wszystkiego na ojca.. a gdzie ty byłaś w czasie poczęcia dziecka??
I to .. agresor/pijus/ćpun.. po pierwsze, oczy ch*jem zarosły kiedy partnera wybierałaś? Po drugie, sprawdź ilu facetów jest niszczonych przez żony/partnerki.. chyba, że ci solidarność jajników nie pozwala, bo to samcza propaganda.. a owe dane i tak są zaniżone, bo facet wstydzi się przyznać, że go kobieta na3.14erdala..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
> za dziecko powinni by codpowiedzialni i tatusiowie

A czy ja twierdzę coś innego?
Tyle, że tego tatusia (odpowiedzialnego bądź gnojka) wybrała SOBIE i SWOJEMU DZIECKU właśnie mamusia.
Przymus kopulacji z konkretnym samcem jest raczej rzadkością ;]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Sadyl:
>To, co proponujesz, to idealna recepta na hodowlę patologii.

Ułatwienia w pracy dla rodziców, przedszkola i żłobki też wchodzą w skład tej recepty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
@Chmurko:

Kiedy oboje rodziców pracuje a dzieci ceduje się na instytucje, to rodzina w coraz większym stopniu zaczyna spełniać funkcje hodowlane a nie wychowawcze.
Ale nie to miałem na myśli pisząc powyższe. Chodziło mi o to, że pełne bezpieczeństwo socjalne wzmaga beztroskę a minimalizuje odpowiedzialność przyszłych rodziców (szczególnie matek).

BTW: mógłby mi ktoś podrzucić ze 3 worki suchej zaprawy betonowej? ;D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
>Kiedy oboje rodziców pracuje a dzieci ceduje się na instytucje, to rodzina w coraz większym stopniu zaczyna spełniać funkcje hodowlane a nie wychowawcze.

Jeżeli tylko jedno z rodziców pracuje, to często od świtu do nocy i prawie nie ogląda tej rodziny na oczy. Jeżeli funkcjonują instytucje, to masz możliwość wyboru, czy z nich skorzystasz czy nie (ale tylko wówczas, gdy jedna osoba jest w stanie zapewnić byt rodzinie).

>Chodziło mi o to, że pełne bezpieczeństwo socjalne wzmaga beztroskę a minimalizuje odpowiedzialność przyszłych rodziców (szczególnie matek).

Wiem, o co chodziło. Ale przy okazji wyrzuciłeś wszystkie pomysły Isztar do kosza.

>mógłby mi ktoś podrzucić ze 3 worki suchej zaprawy betonowej? ;D

Nawet gdybym miała, to takiej ilości nie dałabym rady dowlec do tramwaju ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
> Jeżeli funkcjonują instytucje, to masz możliwość wyboru

Ależ ja nie neguję całkowicie sensu takich instytucji. Niech sobie będą, ale funkcjonujące na normalnych, rynkowych zasadach a nie finansowane z budżetu Państwa. Każdy rodzic zadecyduje, czy chce dziecko wychowywać czy hodować.
Dopuszczam częściowe dofinansowanie kosztów osobom w najtrudniejszej sytuacji. Ale to temat dla opieki społecznej (szeroko pojętej - niekoniecznie "państwowej").
Jeśli czytałaś "szwedzki" link ze stopki Aradasha, mogłaś się naocznie przekonać, w jakim stopniu socjalizm doprowadza do dezintegracji rodzin.

> takiej ilości nie dałabym rady dowlec do tramwaju

No wiem.. trochę niewygodnie. Dwa wory to jeszcze można pod pachę wziąć :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ojc Sadyl
napisałam duzo ale nie miałam juz siły wcisnac "wyslij"
moze i dobrze
byłaby draka:)D
----------------
tez...nawet jakbym mogła poprosic tego komu wystawiam ....
tego luja z budowy----
to i tak ci nie załatwie: D i jeszcze podrzucac ...phi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
skrzywdzony sie czujesz?
i nie rozumiesz
bierzesz czyjes słowa do swojej sytuacji!
a to nie ma nic do tego!
uspokoj sie .....stonuj...a wszystko inaczej bedzie wygladac:)
> i tak ci nie załatwie: D i jeszcze podrzucac ...phi

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
sliczna!:)
!!!!!!!

i widzisz! bierzecie nas nawet na żabe
potem dziwicie sie --efektom uwiedzenia:)pp
-y!!!

To Ropuch jest, nie żaba! :D

> dziwicie sie --efektom uwiedzenia:)

Pierwszy raz kogoś uwiodłem publicznie na żabę :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
czekaj przyjrze sie.....

biedaczek,,tak okaleczony!!!
:)
Poważnie-
rozbawic kobiete to niemal posiaśc jej serce:)
Wiem, że wiesz, że ja to wiem :D
Ale... nam to już chyba niepotrzebne? ;>
-usmiechu,żartu?--potrzeba
nam wszystkim
w tym całym wariactwie wokół
:):):)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry