Widok

ropień piersi - ktoś miał???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
obawiam się, że mi to grozi..mam zapalenie piersi od tygodnia a od 4 dni antybiotyk który ponoć za późno dostałam i nie taki - augumentin.. przy brodawce od czterech dni wyczuwam bolesne zgrubienie, którego nie potrafię ściągnąć..ściagam głównie laktatorem, mała ma problem z ssaniem piersi.. umówiłam się na usg..boję się co będzie dalej..czy możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza od takich rzeczy, jak wygląda leczenie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie czekalabym do jutra tylko pojechała na SOR, zrobią Ci od reki usg i razie jakby trzeb było nacinać czy coś, to Ci od razu pomogą.
Ja strasznie długo męczyłam się z zapaleniem piersi ( 2 antybiotyki) po czym groziło mi nacinanie ale dzięki radom położnej nie doszło do tego. Zbawienne oprócz antybiotyku okazało się po każdym karmieniu okładanie zamrożoną pieluchą( praktycznie co 3 godziny jak wypadało karmienie i nawet w nocy) i kapustą(około 4 razy na dobę).
Okłady z kapusty lekko rozbitej z ominięciem brodawki i na to stanik i ściągać laktatorem a najlepiej jak dziecko ssie. Jak nie chce z dzień to w nocy przez sen (tzn jak się dziecko budzi w nocy )mój synek w dzień nie dawał rady i nie chciał ssać bo nic nie leciało a w nocy ssal i rano miałam problem z głowy W dzień ciepły prysznic potem laktator a potem kapusta w stanik Powodzenia!
Ja miałam.
Byłam na SOR gdzie zrobili mi USG i dostałam augumentin. Następnego dnia spotkałam się z położną laktacyjną, która skorygowała ssanie malucha. Do tego nosiłam cały czas liście kapusty na chorej piersi. Wpierw ją schłodziłam, ponakuwałam i do stanika. Taki liść powinien być na piersi 8-12h (jeden) i potem wymiana na nowy. Podczas karmienia można włożyć go do lodówki. Jak maluch nie chce jeść z tej piersi to najlepiej ściągać mleko laktatorem.
Po kilku dniach problem się skończył.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry