Widok
Fajnie położone jest Obłuże bo:
Wylot/ wlot z/na obwodnicę,
Dużo autobusów,
Kościół, przedszkola, szkoły, przychodnie lekarskie, sklepy a nawet pogotowie,
Lasek w pobliżu na spacery
Z wieżowców piękne widoki na zatokę, prom Stena Line
Bezpiecznie
Polecam stronę mojeosiedle.pl można poszperać,poczytać, pooglądać i popytać ;)
Złą reputację ma Chylonia i Grabówek
Pozdrawiam ;)
Wylot/ wlot z/na obwodnicę,
Dużo autobusów,
Kościół, przedszkola, szkoły, przychodnie lekarskie, sklepy a nawet pogotowie,
Lasek w pobliżu na spacery
Z wieżowców piękne widoki na zatokę, prom Stena Line
Bezpiecznie
Polecam stronę mojeosiedle.pl można poszperać,poczytać, pooglądać i popytać ;)
Złą reputację ma Chylonia i Grabówek
Pozdrawiam ;)
Ja bym wybierała między Orłowem, Redłowem, Wzgórzem i Główną. Zgadzam się, że zdecydowanie Chylonia i Grabówek nie. Są też osiedla 'głębiej' położone, niektóre może i fajne ale to już strasznie daleko mi się wydaje do tzw. centrum. Zależy jaki tryb życia prowadzisz, czy przemieszczasz się na rowerze i komunikacją czy wszędzie autem. Czy chcesz mieć blisko skmkę. Najlepiej sprawdz czy jest przychodnia / sklepy z żywnością / szkoły itd. obok i odpowiedz sobie na pytanie co często robisz i czego potrzebujesz:) kina, teatry, kawiarnie, knajpy, większe sklepy itd... powodzenia w szukaniu!
Najlepsze lokalizacje to Redłowo i Orłowo, ale ceny są kosmiczne. Dobre i znacznie tańsze są okolice Małego i Wielkiego Kacka oraz Karwin - dobrze skomunikowane, z odpowiednią infrastrukturą handlowo - usługową. W Małym Kacku (Strzelców) obecnie budują 3 firmy: Ekolan, Eurostyl i Hossa (w tej ostatniej praktycznie juz nie ma mieszkań na sprzedaż). Na skraju Karwin, na leśnej polance, buduje Panorama (kupiłam tam mieszkanie, odbiór jesienią 2014). Obecnie mieszkam nieopodal (na Fikakowie) i jestem bardzo zadowolona z tej lokalizacji.
Z tego co wiem to na obrzeżach Gdańska powstaje nowa inwestycja Park Gutenberga. Kameralna zabudowa na obrzeżach miasta. Z szybkim dostępem do centrum miasta. Park Gutenberga to z jednej strony serce miasta, a z drugiej niemal dziewicze tereny. Jeśli ktoś poszukuje takiej równowagi to warto przyjrzeć się tej inwestycji.
Szukanie inwestycji w Gdyni to między innymi oferta jaką ma firma Semeko, która buduje w tym mieście, w tym także inwestycję na ulicy Morskiej - https://www.semeko.pl/oferta/Morska-Park-Gdynia. Ostatecznie co wybrać to indywidualna kwestia każdego kto szuka dla siebie mieszkania.