Widok

piosenka religijna na ślubie

Wesele Temat dostępny też na forum:
To chciałabym się Was moje drogie weselniczki zapytać, jakie pieśni religijne chciałybyście usłyszeć na swoim ślubie bądź też usłyszałyście i bardzo się przy nich wzruszyłyście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Oto są baranki młode" - piękna i radosna piosenka (i to wcale nie jest żart;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba kojarzę tą piosenkę-jest rzeczywiście superowa:-)podbijam wątek,bo też ciekawią mnie jakieś ładne pioseneczki na ślub takie do śpiewania i do samego grania na organach albo na skrzypcach:-)dajcie cynk:-)
"Bóg dał czas na nadzieję", "Twoja miłość jak ciepły deszcz", "nie ścigaj się z miłością", "bo jak śmierć potężna jest miłość" ...i pewnie inne, których teraz nie pamiętam. trochę tego jest ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"pomódl się Miriam" - pikna piosenka na czas gdy młodzi klęczą przed ołtarzem Matki Boskiej juz na zakończenie mszy...

Nieśmiertelne "Ave Maria"

pięknie też raz się na jednych za ślubów na jakim byłam zaprezentowalo jak po kazaniu puścili z płyty przemówienie Jana Pawla do mlotych o tym by wypłynęli na głębie i później właśnie ta pieśń "wypłyń na głębię", że masłzeństwo jest właśnie takim wypłenięciem na głębie, poodjęciem wyzwania i odpowiedzialności... tak wzruszające, ze Pani młoda ledwo powiedziala przysięgę, która byla tuż po tym... aż ciarki po plecach przechodziły

PRZEPRASZAM ZA WSZYSTKIE KŁAMSTWA
ja chciałam na wejscie "Duchu Święty ogarnij mnie" i dalej "otwórz oczy mego serca napelnij milością" ale w moim kościele nie mamy nic do gadania jezeli chodzi o oprawę muzyczną i nie da się :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i jeszcze na czas modlitwy młodych przed obrazem Maryi piękna jest piosenka "Pozdrowiona bądź"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam, bo cos mało tych pieśni
Powietrzem moim jest, Zapraszam Cię jak codzien do siebie, Do Ciebie Panie, Oblubieniec,
Nas bardzo wzruszyły: 'Hymn o Miłości' i 'Przyjdź z gór Libanu'
Zresztą nie tylko nas;)
poprawka zapraszasz mnie jak codzien do siebie- Nie ma mnie bez Ciebie
Podczas Mszy można zagrać np.
"Oto jest dzień", "Kochany bracie", "Miłość Bożą", "To przykazanie", "Jesteś Panie winnym krzewem"

inne inspiracje: http://www.katedra.art.pl/slub/
Też podbijam:-)
też lubię pieśni podane przez Carrie, poza tym moją ukochaną, którą koniecznie chciałam na naszym ślubie, jest: "Oblubieniec czeka już". mieliśmy to na Komunię.
"Baranki" są ładne, ale ja ich nie lubię aż tak, poza tym są jak dla mnie już dość oklepane.

myśmy mieli poza tym na wejście takie fajne Alleluja stare średniowieczne, grane na bębenkach i bardzo wesołe i potem na składanie podpisów też takie stare Benedictus, ale obie pieśni usłyszałam pierwszy raz jak ustalałam z chórem program i ostatni raz na ślubie, nie są ogólne znane...
Mi się bardzo podoba Prawo miłości :)
chciałabym to mieć na ślubie ale nie wiem czy ksiądz wyrazi zgodę ..
up i up i up i up
ja też up:-)
Ofiaruję Tobie Panie mój
Uwielbiam imię twoje Panie
Juz teraz we mnie kwitną twe ogrody
Jezus najwyższe imie
jakies inne propozycje?
ja pewnie "Przyjacielu", mimo wszystko "Jestes Krolem" - jakos zawsze sie wzruszam:) i chyba "niechaj z nami będzie Pan" cciaz to chyba wielkanocna piosenka ale tak radosna:D
do góry