Widok
piwonie - 300szt. potrzebuję, gdzie kupię?
Potrzebuję 300szt. piwonii, zastanawiam się gdzie moge kupić te kwiaty. Obawiam się że RENK może nie mieć takich kwiatóww ofercie, ponieważ nie są to typowe kwiaty kwiaciarniane...
może macie namiary na jakieś ogrodnictwo w okolicach trójmiasta które zajmuje się uprawą tych kwiatów?
może macie namiary na jakieś ogrodnictwo w okolicach trójmiasta które zajmuje się uprawą tych kwiatów?
może warto podpytac w watkac na tym forum, szukałam firm w naszym wojewodztwie, ale nic, na renku mozna podjechac do odob ktore sprzedaja bratki przed renkiem , moze beda mialy takie bardziej działkowe kwiaty, a na samym renku tez warto podpytac. mialam bukiet takze z piwoniami zroniony przez sopocka kwiaciarnie, wiec skads musialy to kupic:). na elblaskiej jest jeszcze stara giełda
http://www.dzialkowicze.fora.pl/moja-dzialka,12/piwonie,14-105.html
http://www.dzialkowicze.fora.pl/moja-dzialka,12/piwonie,14-105.html
http://renk.pl/index.php?v=show2&idkl=6&asort=1
podzwon moze tutaj
Kwitną w maju , czerwcu i lipcu. Zdarzają się również odmiany kwitnące dwukrotnie w ciagu roku.
podzwon moze tutaj
Kwitną w maju , czerwcu i lipcu. Zdarzają się również odmiany kwitnące dwukrotnie w ciagu roku.
mozna pobiegac po wsi albo pozbierac po ogródkach od kilku działkowiczów albo zaplacic jakiejs babci za posianie w swoim ogrodku:)
ja mieszkam obok kartuskiej, naprzeciwko balkonu mam sad:) , mozna by z dziadkiem popertraktowac:) trawe by ściął i piwoniowo gotowe:)
Witam,
na Renku dostanie Pani bez problemu tyle,że trzeba zamówić z wyprzedzeniem.
Proszę też zwrócić uwagę na to jaki rodzaj Piwonni Pani zamówi bowiem piwonni jest ok 30 gatunków i ceny maja bardzo różne :)
Jesli potrzebowałaby Pani porady lub pomocy,proszę o kontakt :
piekny_ślub@onet.com.pl
Pozdrawiam
na Renku dostanie Pani bez problemu tyle,że trzeba zamówić z wyprzedzeniem.
Proszę też zwrócić uwagę na to jaki rodzaj Piwonni Pani zamówi bowiem piwonni jest ok 30 gatunków i ceny maja bardzo różne :)
Jesli potrzebowałaby Pani porady lub pomocy,proszę o kontakt :
piekny_ślub@onet.com.pl
Pozdrawiam
szansa jest, ale rzeczywiscie trzeba zamowic, przejedz sie za miesiac do renku, ale tak wczesnie rano ok. 5, wtedy jest wielu sprzedawcow pozbieraj kontakty na przyszly rok. http://www.bilscy.info/kategorie/Piwonia,1,12,name,asc,brak-filtrowania.html?gclid=CJSIi9Tj9a8CFcNN3wod30wyUg
znalazlam gospodarstwo, ktore zajmuje sie uprawa
http://www.paeonia.pl/kontakt.html
ale jest kawalek
znalazlam gospodarstwo, ktore zajmuje sie uprawa
http://www.paeonia.pl/kontakt.html
ale jest kawalek
powodzonka i daj znac chociaz na prv jak wszystko sie juz uda:)
nie rozumiem ludzi, ktorzy klepią minusy , jak sie komus ofiaruje bezinteresową pomoc i informacje....
a kwiaty ogrodowe to duze pole do popisu i szansa na sielska atmosfere wesela i piekny zapach, bo duza czesc pieknych kwiatow niestety nie pachnie
a kwiaty ogrodowe to duze pole do popisu i szansa na sielska atmosfere wesela i piekny zapach, bo duza czesc pieknych kwiatow niestety nie pachnie
na pewno lilie sa intensywne, hiacynty, wlasnie piwonie, ale z delikatnych frezje, konwalie, roze takie ogrodowe - gałązkowe, fiołki...
Dobra florystka doradzi , dobierze i sprowadzi kazdy rodzaj kwiatow o kazdej porze roku :) kwestia ceny bo i konwalie w grudniu mozna miec :) czy nie warto w ten jedyny dzien w swoim zyciu zlecic takie zadanie jak kwiaty osobie ktora sie na tym zna? :) ktora wie co zrobic aby w 30 stopniowym upale kwiaty nie "padly" ? oczywiscie kazdy robi tak jak chce ale czemu np na weselu nie puszczacie muzyki z laptopa , jakby zlozyc dobra skladanke to ludzie tez by sie "dobrze" bawili ;) skoro duzo panien mlodych bawi sie we florystki to moze pan mlody wezmie sie za oprawe muzyczna :P why not ? :D
pozdrawiam :)
pozdrawiam :)
i bardzo dobrze, ze wiesz czego chcesz na weselu
I słusznie :)
Ja wspieram wszystkie Pani jakie wykazują się inicjatywą i wiedzą co chcą.
Kwiaciarnie mają ceny z kosmosu często a hasło-ŚLUB i cena idzie w górę,nawet za najprostrzą wiązankę.
Rozumiem,ze koszty utrzymania są wielkie ale przebitki 200 -300% to już przesada.
No i sposoby "by kwiaty nie padły" są często zadzwiające ;)
Piwonie same w sobie są piękne,więc wystarczy ich kilka na stole w jakimś wysokim naczyniu i jest dobrze. :)
Nie rozumiem tej krytyki,czy wszystcy muszą iść za Polską tradycją
" zastaw się a postaw się" ??? :)
Ja wspieram wszystkie Pani jakie wykazują się inicjatywą i wiedzą co chcą.
Kwiaciarnie mają ceny z kosmosu często a hasło-ŚLUB i cena idzie w górę,nawet za najprostrzą wiązankę.
Rozumiem,ze koszty utrzymania są wielkie ale przebitki 200 -300% to już przesada.
No i sposoby "by kwiaty nie padły" są często zadzwiające ;)
Piwonie same w sobie są piękne,więc wystarczy ich kilka na stole w jakimś wysokim naczyniu i jest dobrze. :)
Nie rozumiem tej krytyki,czy wszystcy muszą iść za Polską tradycją
" zastaw się a postaw się" ??? :)
dlaczego od razu zastaw sie a postaw sie? ja akurat jestem przeciwna takiemu rozumowaniu , ale uwazam ze pewne rzeczy należy zostawić profesjonalistom , to że wiele pseudo florystek nie zna sie na rzeczy i ma ceny z kosmosu to fakt tak jak w kazdej branzy , ale jest bardzo duzo osob ktore wiedza co robia a i cen nie maja wygorowanych , wystarczy poszukac :)
Panny mlode ktore wiedza czego chca to skarb - zgadzam sie :) i popieram , natomiast stwierdzenie ze na haslo slub cena idzie w gore to juz duza przesada, zdarza sie , ale to bardziej stereotyp niz powszechna zasada. Wystarczy pochodzic, popytac a na bank znajdzie sie ktos kto sie zna na rzeczy i nie skasuje Cie jak za zboze. nawet najprostsza wiazanka to nie sa chwycone kwiaty i zwiazane wstazka ... jesli zajmujesz sie profesjonalnie florystyka ,to wiesz o czym mowie, nawet najbardziej prostej wiazanki slubnej nie robi sie w 15 min, wiec wiadomo ze bedzie wiecej kosztowac niz zwykly bukiet z paru kwiatkow , ale to tak samo jak z suknia slubna , czemu kosztuja po 4 tysiace skoro czesto nie roznia sie za bardzo (jedynie kolorem)od sukienek wieczorowych za 800 zl - widac sa tyle warte , tak ja wiazanki slubne w wiekszosci tez sa warte tyle ile faktycznie kosztuja :) tak jak napisalam wystarczy troche poszukac a na prawde mozna miec profesjonalnie i niedrogo :)
Panny mlode ktore wiedza czego chca to skarb - zgadzam sie :) i popieram , natomiast stwierdzenie ze na haslo slub cena idzie w gore to juz duza przesada, zdarza sie , ale to bardziej stereotyp niz powszechna zasada. Wystarczy pochodzic, popytac a na bank znajdzie sie ktos kto sie zna na rzeczy i nie skasuje Cie jak za zboze. nawet najprostsza wiazanka to nie sa chwycone kwiaty i zwiazane wstazka ... jesli zajmujesz sie profesjonalnie florystyka ,to wiesz o czym mowie, nawet najbardziej prostej wiazanki slubnej nie robi sie w 15 min, wiec wiadomo ze bedzie wiecej kosztowac niz zwykly bukiet z paru kwiatkow , ale to tak samo jak z suknia slubna , czemu kosztuja po 4 tysiace skoro czesto nie roznia sie za bardzo (jedynie kolorem)od sukienek wieczorowych za 800 zl - widac sa tyle warte , tak ja wiazanki slubne w wiekszosci tez sa warte tyle ile faktycznie kosztuja :) tak jak napisalam wystarczy troche poszukac a na prawde mozna miec profesjonalnie i niedrogo :)
w czerwcowym numerze "Magnolii" jest duzy artykuł o piwoniach. zerknij przy okazji w kiosku:)
czy piwonie to dobry pomysł na dekorację na salę weselną?
Sama chciałam użyć tych kwiatów - korzystając, że w ogrodzie jest tego pół ogrodu.
Ale pomyślałam, że one intensywnie pachną, i na sali mogą dać mdły zapach, który nie każdy toleruje.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Sama chciałam użyć tych kwiatów - korzystając, że w ogrodzie jest tego pół ogrodu.
Ale pomyślałam, że one intensywnie pachną, i na sali mogą dać mdły zapach, który nie każdy toleruje.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Pomogę w dekoracji - mam sporo materiałów: szkło, wazony, skertingi, pokrowce -> koliberq@gmail.com