Widok

po pierwszych naukach:)))

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziś odbyliśmy nasze pierwsze nauki w kościele NSJ we Wrzeszczu-może którach z forumek tam była???:))))jakoś mnie specjalnie nie porwały-panowie przysypiali z deko no ale ważne,że pierwsze zaliczone,pozdrowionka.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratki!!
image

dzięki:)))

image
kiedy następne?;)
image

za tydzień ,4 spotkania z rzędu a czwartek poradnictwo mamy.

image
poradnictwo to będzie dobre koniecznie napisz jak bedziesz po:)
image

nie ma problemu-no nauki pewnie wypadną blaaado przy poradnictwie:DDDD termometr,wykresy itp:)dam znać w czwartek

image
haha a jak twój luby sie nastawia
jesteście na naukach z jakimiś znajomymi
image

BOCIANY napisz jak bedziesz po naukach,jestem ciekawa czy cos sie zmieniło...

Nie przeprasam za bledy
my poradnictwo wspominamy miło.........babeczka byla przemiła..........do tego jest psychologiem,udziela sie w różnych instytucjach.........życie też zna..........słuchaliśmy jej przez całą godzine i ani razu nie było nudno.........

image
image
25 listopad 2006
dziewczyny a ile trwaja takie nauki, tak mniej wiecej? i kiedy nalepiej zaczac je robic? mozna juz teraz, mimo iz slub jest w przyslzym roku? :)
czy trzeba się na nauki zapisać wcześniej , czy wystarczy przyjść na 1 spotkanie ze skierowaniem od księdza?
my mamy ślub we wrześniu-nauki robimy teraz,należy się zgłosić do kancelarii i dostajesz papiery-akurat w kościele NSJ są 4 nauki i 3 poradnictwa-jak je zakończymy mamy przyjśc w lutym spisac protokól.Na tych naukach byliśmy akurat bez znajomych ale na reszte idziemy z nimi i na poradnictwo też razem:))a mój luby...jak większośc panów na sali był z deczko znudzony;)pozdrowionka

image
kurcze skleroza ale to nie jest tak że ten protokół też dopiero na 3 miesiące przed ślubem?
image

Nasz ksiądz powiedział, że ze wszystkim mamy się do niego zgłosić w lutym, marcu. Na nauki dopiero wtedy nas wyśle. Problem jest w tym, że my mieszkamy na Złotej Karczmie a na nauki chce nas wysłać aż do Katedry Oliwskiej; masakra. Powiedział, że wszystkich z parafii tam wysyła.

Czy możemy się z nim nie zgodzić i powiedzieć, że aż tam niechemy dojeżdżać? Gdzie blisko nas można się na nauki wybrać? Wiem, że we Wrzeszczu na ul. Czarnej są. A niewiecie czy może na Morenie?

Pozdrowionka

image
image
a czemu tak szybko odbywacie te nauki?
wcale nie szybko,my slub w czerwcu a ksiadz na nauki wyslal w styczniu,ot tak zeby miec to zalatwione

Nie przeprasam za bledy
ale czy trzeba się zapisać wcześniej czy wystarczy przyjść na 1 spotkanie ze skierowaniem. bo my skierowanie juz mamy, nauki od 4.12 i nie wiem czy trzeba sie zapisywać?
karcia sa na morenie w Bożym ciele zawsze we wtroki o 19,00 i mozesz tam uczeszczac

poradnictwo tez na morenie załatwisz `

"pmagdalena" dziekuję :)

image
image
co do nauk na Czrnej w NSJ to dużo par z innych parafii tam robi-od razu jest też poradnictwo-koszt 30 zł od pary-nauki wtorki 19 a najbliższe poradnictwo w ten czwartek.

image

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

do góry