Widok

polska gastronomia schodzi na psy

dlaczego w restauracjach zamiast kucharzy pracuja krawcowe,nauczycielki,ogrodnicy a nie kucharze.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo jak taki kucharz ma słuchać właściciela, który wie wszystko najlepiej choć ma wykształcenie np ekonomiczne to woli gary zmywac w UK luc u turka robić w Szwecji i zarobic kilka razy więcej.... smutne, ale prawdziwe, siedze w tej branży to znam wiele osób z gastronomicznym wykształceniem. I tak marnują się znakomite talenty, gasi się ich zapał i wenę niskimi zarobkami, zwężaniem granic kompetencji, narzuca swoje menu lub każe gotować z gó.na.
image

image

popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
TO PRAWDA ALEX ŻENADA.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To juz lepiej tak niz mial bys isc do dentysty a tam kucharz albo krawcowa
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
szkoda tylko że niema w gdańsku knajpy w której zje sie dobry obiad wszędzie to samo znakiem tego ogrodnicy i inni którym w zyciu nie wyszło nieumieja dobrze gotować.BRAKUJE NOWYCH POMYSŁOW LUDZIE WYZYSKIWANI W KNAJPACH ZA 6ZL POTRAFIA ZROBIC TYLKO FILETA Z KURCZAKA I ANANASEM I SEREM CZESTO W MIKROFALI ALBO SCHABOWEGO NIEWSPOMNE O ŁOSOSIU ZMARZONYM W STAREJ FRYTURZE,TRAGEDIA TAKIE RZECZY TO JA MOGE SOBIE ZROBIC W DOMU SAM.WSZYSCY ZATRZYMALI SIE NA LATACH90 I DZIWIA SIE ZE NIEMA KLIJETOW.NO TAK ALE JAK SIE ZROBI PORZADNE MENU TO ''PANI KRYSIA FRYZJERKA NIE ZAŁAPIE''WIEC TRZEBA BEDZIE ZATRUDNIC DOBREGO KUCHARZA KTÓRY Z KOLEJI ZA 7ZŁ DO PRACY NIE PRZYJDZIE I KUŁKO SIE ZAMYKA.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tej dziedziny polecam iśc na żarelko do
Holywood w Gdyni.. Mają szerokie menu i super smak!!!W karcie nie jest 5 dań a 50 i robią wszystko sami Zadnych pólprodoktów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
TO FAJNIE TYLKO JAK JEST 50 DAŃ W KARCIE TO JAK TRFIĆ NA COŚ ŚWIERZEGO CO NIE GNIJE JUŻ W LODÓWCE 6DZIEŃ NAWET NIE ZAFOLIOWANE OBESCHNIĘTE ITD...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobre restauracje mają w karcie po 10 dań w tedy wszystko jest świeże, w programach kulinarnych też często się to słyszy :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żarty sobie robicie, wszystko jest pycha .maja taki asortyment, Co dziennie zakupy są robione,gotowane na bieżąco.Wiem bo znam obsługę i szefową.Nie ma lipy !!!! Żadnych mrożonek i półprodóktów .Pisałem ze menu jest wielkie Więc ty decydujesz co chcesz jeśc.To jest mała restauracja więc nie schodzi im 100 schabowych dziennie..Tam niema nic z mikrofali. Zamawiasz a oni robią ,gotują na miejscu. Tam sie stawia na jakośc nie na ilosć klijentów.W domu sam gotuję więc wiem co mówię. Proponuję iść i sprawdzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
kiedyś jadłem tam kilka razy pizze z nachosami i była bardzo dobra, ale np w programie Kuchenne rewolucje zawsze skracają kartę do kilku dań
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
JESTEM KUCHARZEM Z 15 LETNIM STARZEM I MOWIE WAM ZE TO JEST NIEMOZLIWE ZEBY BYŁO WSZYSTKO ŚWIERZE I NIC NIE MRORZONE PRZY 5O POZYCJACH W KARCIE MOZE BYĆ CO NAJWYŻEJ ŚWIŻO ODMRORZONE CZYLI ŚWIRZE BO BYŁO ZAMRORZONE HA,HA A WY MYŚLICIE ŻE PANI MAGDA GESLER W SWOJCH RESTAURACJACH NIE MA ZAMRAZAREK I NIC NIE MROZI.ZAMROZIĆ TEŻ TRZEBA UMIEĆ JAK I ODMROZIĆ.ALE STUDENCI ,KRAWCOWE ,MALARZE I INNI CO PRACUJĄ TERAZ W RESTAURACJACH ZA 5ZŁ SKĄD MAJĄ WIEDZIEĆ. DLATEGO KAŻDY MOWI ŻE NIC NIE MROZI I MA WSZYSTKO ŚWIERZE.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak gotujesz tak świetnie jak piszesz... to Panie chroń nas przed restauracjami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
dyktanda tu nie pisze tylko wyraził swoje zdanie,wkurzają mnie tacy poligloci ciekawe jak piszą smsy czy używają polskich znaków by błysnąć poprawną polszczyzną.Wykształciuchy za 1200zl.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
pozatym napisał wyrażnie że jest kucharzem a nie polonistą on może nie umie pisać poprawnie ty za to nie umiesz czytać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
O, następny mądry.
Język polski w podstawówce każdy miał, nie tylko przyszli poloniści. Ja też polonistą nie jestem, a pisać umiem. Czytać również. Nie denerwuj się tak, poczytasz trochę książek i może też się nauczysz. Dasz radę!
PS. Na zarobki nie narzekam. Pewnie dlatego, że w PR płacą nieźle. Ale trzeba posiadać jakże rzadką umiejętność pisania po polsku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11
bujaj sie żenado chcesz być madrzejsza od Halewicza spadaj do ksiązek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Teraz to mi pojechałeś, nie wiem jak się pozbieram :(
Idę się "bujać".
Pa, słonko :*
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
ortografia chłopie!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
popieram kucharza wyraznie napisal ze jest kucharzem a nie polonista i nie ma to w tym przypadku znaczenia. tak to prawda restauracje schodza na psy najlepiej wynajac sobie kucharza do domu za niewielkie pieniadze jest sporo takich ofert .zakupy zrobic i tyle .jestem wyksztalcony ale nie nie ma to znaczenia dla mnie jak kto pisze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brawo KK. masz rację chodzi tu o sens wypowiedzi a nie o ortografię kucharz ma rację bo to co się teraz dzieje w knajpach to ewenement w skali gastronomi.Zatrudniają ogrodników krawcowe byle taniej w restauracjach pracują teraz ludzie co nie mają zielonego pojęcia o gastronomi,byle tylko pracował na czarno i najlepiej za 5zł.NIEMA Z KIM PRACOWAĆ.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale jaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
PAN OBSERWATOR WŁĄCZYŁ MÓZG, JEŚLI GO JESZCZE MA, NAJPIERW SIĘ WYPOWIADA W SPRAWACH MORDESTW MAŁYCH DZIEWCZYNEK, A TERAZ W GASTRONOMII. MOŻE JESTEŚ LUDOŻERCĄ??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

zarobki w Mohito /LPP (13 odpowiedzi)

Witam, orientuje się ktoś jak wyglądają zarobki w sieci Mohito? System premiowania?

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

do góry