Widok

opona Michelin Hi-Lite

Zamówiłem na allegro opone szosową Hi-Lite Comp, ku mojemu zdziwieniu ma ona jednak gładki bieżnik.
Z tego co się dowiedziałem od sprzedawcy nadaje się ona dobrze do jazdy po suchych nawierzchniach, czy jednak pozwala na jazde bezpieczną (bez wpadki w poślizg) w czasie deszczu lub po?
Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć na temat opon szosowych z gładkim bierznikiem czy są to opony treningowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dbig...Axial Pro ma bieznik??!! od kiedy? przeciez to jest typowy slick, mialem takie. Teraz mam Pro Race, pelen slick i w deszczu jezdzielm, na bardzo szybkich zjazdach, jest slisko, ale jeszcze gleby nie zaliczylem, trzeba zachowac ostroznosc, bo kazda opona szosowa na mokrym bedzie swirowac.
Na kole które mam w rowerze mam opone MIchelin Axial Pro ta ma bieżnik, a te opone Michelin Hi-Lite o której mowa mam na kole które złożyłem do tyłu tyle że brakuje mi jeszcze do niego kasety.
Ja używam Michelin Bi-Axial Sport, które mają bieżnik. Jednak moja tylna opona jest już całkiem łysa, bieżnika brak jej kompletnie. Jeździłem w deszczu i w poślizg nie wpadałem, co prawda z górki (gdy asfalt był mokry) nigdy szybko nie jeżdżę, ale 60km/h na tej oponie łysej na wilgotnym asfalcie jechałem przynajmniej kilka razy. Tak więc wydaje mi się, że możesz jeździć, na początku bądź ostrożny i wyczuj czy są momenty w których tracisz przyczepność. To tyle co mogę Ci powiedzieć, Pozdrawiam.

Inne tematy z forum Rowery

Serwis rowerów GAZELLE (19 odpowiedzi)

Cześć, wiecie gdzie jest dobry i sprawdzony serwis rowerów Gazelle? Nie chcę dać swojego do...

do góry