Widok

porazka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
to jest jakies chore. Mąż w styczniu 2009 czyli 2 lata temu pracował na zlecenie-jeden jedyny miesiąc. Zarobił wtedy dodatkowo ok 4000. A teraz po tych wszystkich wyliczeniach okazuje się ze przekroczyliśmy ta super kwote o 12 zł. Dobre co???? Czy jest jakaś szansa zeby nie brali w ops-ie pod uwagę dochodu z tego zlecenia ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tze nie mam ochoty oplacac komus zycia z moich podatkow tylko dlatego ze sie nie chcialo nosic tornistra.
Dzieci tez sie same nie robia. Jedna z druga widziala chyba z kim idzie do lozka. Najlatwiej jest pozniej wystawic dlon do panstwa.
Jezeli wiecie ze ktos oszukuje MOPS, wyludza kase, zgladszajcie to. Jak dlugo bedziemy tolerowac kretaczy.
Dowiedz się czy można zrobić takie coć jak dochód utracony, tak się robi jeśli się coś zarobiło i już się tych pieniędzy nie dostaje.
no niestety zawsze tak jest, że musi być jakiś próg, a tu jednemu przekroczy o 4zł a innemu o 12zł, jakkolwiek próg nie ustawić to będzie źle, bo jakby np komuś przyznać świadczenie "bo ma tylko 4zł więcej" to następny powie, a ja mam 8zł więcej i co? tak się tworzy niekończący się łańcuszek...
sama pobierałam rente rodzinną po rodzicu i wiem jak to jest... renty niecałe 600zł i jak zarobiłam trochę więcej to musiałam zmiejszyć do 200zł I jak tu studia opłacać i jeszcze się utrzymać?
a moi znajomi dostawali np renty 1800zł i mieli spokój... więc niestety nic się w tym temacie nie da zrobić...
uważam, że pomoc należy się potrzebującym w danej chwili a nie dlatego, że 2 lata temu ktoś miał przypływ gotówki a teraz nie ma pracy to już może zapomnieć o pomocy...

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my z mężem zarabiamy razem ok 3200. niby duzo ale jak policzymy wydatki (1500 wynajęcie mieszkania 700 przedszkole 200 bilety 200 jakies inne oplaty ) to zostaja smieszne pieniadze ale tez nam sie nic nie nalezy bo za duzy dochod na rodzine
no, ale w MOPSie ważny jest dochód za dany rok, czyli za 20, czyli co ich obchodzi co działo sie 2 lata temu ...? A nawet jeśli takie procedury itd... to piszesz oświadczenie, że nastąpiła utrata dochodu, ze obecnie i od dłuższego czasu sytuacja wygląda zupełnie inaczej i tyle.

Nawiasem mówiąc, to żal mi mężczyzny, który nie może rodziny utrzymać. Zwłaszcza, że mieszka w 3mieście, gdzie możliwości są naprawde spore, trzeba tylko chcieć. No chyba że jest na tyle chory, że nie może.
Co znaczy nie może utrzymac rodziny , jakie mozliwości ?
Mój mąz 2 lata harował na 2 etety a i tak nie starczało kasy .
Wkurza mnie gadanie typu że mężczyzna ma utrzymac rodzine za wszelka cene . to zarobki powinny sie zmienic a nie że musi tyrac na 2 etetach żeby na zycie starczylo .

to czy starcza na życie to też kwestia poziomu życia, Jedni dają radę przeżyć za 1000zł miesięcznie, a innym i .tys nie wystarcza.

Pensje, to każdy wie, ze zadowalające nie są, wiemy, ze za pracę, którą wykonujemy można dużo lepszą kasę dostawać, świadczy o tym emigracja.

Jednak zarobić 1.200 przez 11 m-cy to już brak zaradności. Chyba, że źle zrozumiałam przekaz autorki wątku.

A osobiście jestem zdania, ze faceci mają więcej możliwości dorobienia niz kobiety, zwłaszcza jeśli w rodzinie jest dziecko.
my nie mamy wysokiego poziomu zycia a i tak ciezko bylo jak bylam na wychowawczyma ai teraz nie jest łatwo mimo że pracuje bo M juz nie może dorabiac jak ja jestem w pracy

do góry