Widok
powieka - czerwona sucha swędząca
Pomocy
Od jakiegoś czasu mam suchą, czerwoną swędzącą górną powiekę, byłam 3 razy u dermatologa, zapisywała mi tylko maść cortineff czy jakoś tak i na chwilę znikało i po paru dniach powtórka z rozrywki, właśnie odstawiłam chemiczne rzeczy bo może to alergia, miałyście coś takiego, jak z tym walczyć i najważniejsze - zwalczyć
Od jakiegoś czasu mam suchą, czerwoną swędzącą górną powiekę, byłam 3 razy u dermatologa, zapisywała mi tylko maść cortineff czy jakoś tak i na chwilę znikało i po paru dniach powtórka z rozrywki, właśnie odstawiłam chemiczne rzeczy bo może to alergia, miałyście coś takiego, jak z tym walczyć i najważniejsze - zwalczyć
ja mialam podobnie, i poszlam dla odmiany do... okulisty. Diagnoza zapalenie brzegów powiek. okropna dolegliwosc bardzo trudna do wylecznia. W ostrym zapaleniu należy dwa razy dziennie rano i wieczorem stosować okłady z bardzo cieplej wody i gazy. Nastepnie masowac powieki od zewnętrznej do wewnętrzej. Po tym wszystkim lekarstwo w postaci chusteczek blephaclean. jesli przez miesiac to nie pomoże tzn nie da znacznej ulgi nalezy zrobic badania pod kątem nużenca .