Widok

pozegnianie smoczka-ile to trwa

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziwczyny w sobote pozegnalismy smoczka.Bylo pa pa,smoczek zostal wyrzucony do kosza,pozniej wplac zabaw,w domu nagroda...Wszystko super,ale jak maly robi sie zmeczony,to dostaje histerii.Ile to jeszcze potrwa?jak to u was bylo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie córeczka prawie nigdy nie rozstawała się ze smoczkiem, też pierwsze podejście było "schowanie go w szufladzie", ale to nie zadziałało i mała wpadała w rozpacz. Innym razem obcięłam jej połowę smoczka i dałam, gdy zasypiała to jakoś dziwnie było jej i nie chciała go, no to powiedziałąm, że skoro takiego nie chce to niech wyrzuci go do śmieci. I faktycznie poszła i wyrzuciła. Od tamtej pory tylko 2 razy zapłakała i zapytała gdzie smoczek, odpowiedziałam, że wyrzuciła go do śmietnika i było już ok. Także cierpliwości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mojego własnego dziecka i 4 podopiecznych trwało to 1 dzień. Moje dziecko miało 8 mies jak pozbyłam si smoka a dwoje z 4 podopiecznych po 10 mies pozostala 2 roczek
z pewnością jeszcze chwilka i będzie wszystko dobrze :)
wiadomo im starsze dziecko tym dłużej pamięta.. ale bądź dobrej myśli :)

życzę dużo cierpliwości!! z pewnością Ci się przyda...

2 dni.
image

image
3 noce histerii:)
u mojej koleżanki małej wpadł do ubikacji i tak byl koniec he potem upomnila sie moze z dwa razxy ta jej przypomniala co sie stalo i koniec:)
dzieki dziewczyny,mam nadzieje ze ten koszmar szybk sie skonczy.Moj maly ma 20mcy takze juz byl czas najwyzszy,ale to chyba racja ze im szybciej tym lepiej.Dzis nas czeka 3 noc bez...
1 noc histerii
To masz szczescie
ok 3 dni u mojej było.. Choć dosyć długo go ciągnęła.. Już nie pamiętam ile.. I były powroty.. ale sama odkładała później.. na szczęście z ząbkami, zgryzem ok.. Ale jak dałabym teraz smoka, to też by ciągnęła.. :D raczej gryzła.. a ma 6 lat.. pół roku temu znalazła w opakowaniu, w domu.. otworzyła i doiła,, :o ale obie wpadłyśmy w brecht.. :D później dopiero się uraziła.. ;) smoczka wygryzła i leży.. obiecałam, że nie wyrzucę.. :) choć, gdybym to zrobiła to płaczu by nie było..
u nas mlody ze smiechem obcinal sam smoka, zostawilam mu ten wywlok i wieczorem ze 2-3 razy go chcial a ze zepsuty to go odrzucil i zapomnial, teraz jak mala to nieraz na przekor jej smoki ciagnie...

ale nioe robilam mu szoku najpierw ograniczylam tylko do zasypiania w dzien nie bylo mowy o smoku i czekalam na moment spokoju z zebami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja Mala ma 13 miesiecy i też juz mysle zeby tego smoka jej odebrac,w sumie daje jej tylko do zasypiania na noc i w ciagu dnia jak idzie spac po chwili go wywala wiec chyba sie zbiore i go wywale calkowicie, mam nadzieje ,ze to dam rade.
2 godziny, dyd odszedł na emeryturę.
U nas zero histerii, wykorzystałam dzień, kiedy nie spał w południe i wieczorem padał ze zmęczenia - zasnął szybko bez smoka i od tej pory już o smoka nie poprosił.

Niestety, skończyły się jednocześnie drzemki w dzień - smok był sygnałem do zasypiania, bez tego nie ma spania, za mało jest zmęczony. Za długo zwlekałam z odstawieniem (do 2 urodzin). Tak się kończy wygodnictwo...
ja przyznam sie ze troche pozno sie za to wzielam ale moja mala miala 2 lata ale za to w odpowiednim momencie :) odstawilam jej i tyle i ani slowa z jej strony i zadnej histerii.:)
Wasze posty ( niektóre) napawają optymizmem :) u nas daleka droga do tego ale na samą myśl aż się boje :/ tak jak Agatha pisze wygodnictwo - problemów z zasypianiem przynajmniej nie ma i z głowy...
image
image
Koks poprostu go wyrzucił ja schowałam i juz nie dałam :) bez histeri i lamentów
zreszta wcześniej też potrafił bez niego spać Pola też bez zasypia więc myślę ze ze smokami nie bede miała problemów
wytrwałosci :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Próbowałam Wiki oduczyć 3 razy i za każdym razem się poddawałm, aż pewnego dnia mąż wszedł na dyda i się połamał, powiedzieliśmy jej, że daliśmy panu do naprawy. Jesteśmy już 2 tydzień bez dyda i jest super. Młoda tylko pierwszą noc budziła się z płaczem, teraz zasypia jak suseł nawet w dzień. W nagrodę dostała swojego ulubionego krecika z bajki i teraz to on jest jej przyjacielem do spania (nawet pieluchy nie chce do spania a to był jej ulubiony komplet: dyduś + lula)
Każde dziecko inaczej reaguje, napewno twój mały w końcu zapomni. Powodzenia
image
image
nasz długo musiał mieć do spania, jakoś sie tym nie martwiliśmy. W końcu schowałam i powiedzialam,ze się gdzieś zapodział i jak znajdę to mu przyniosę. zasnął bez, następnego dnia jeszcze wspomnial a potem już ok. Ale on już był duzy chłopak około 2 letni;) krzywdy mu to nie zrobilo,ze tak długo z nim spał.

Młoda jest bezsmoczkowa i śpi z palcem w buzi. Tez myślę,ze kiedyś jej poprostu przejdzie i sie nie martwie. Nie będę niczym smarować czy coś.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Dziewczyny ja tez sie balam ale dzis byla trzecia noc bez i nic...Ladnie zasnal,jeczal chwile o 5 rano,ale nie plakal,a rano o 7 slysze mama mama,wstal i przyszedl do mnie,bez zadnego placzu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry