Widok
prawo do intymności na porodówce
A jak myślicie dlaczego większość facetów to ginekolodzy...Powinny powstać szpitale w których przyjmują same kobiety, żeby kobieta miała prawo wyboru, czy chce iść do szpitala gdzie przyjmuje kobieta lub czy chce iść tam gdzie faceci. Ja jestem po przykrych przejściach i dla mnie to bardzo ważne, niestety z tego powodu nie zdecydowałam się na bycie matką, bo mam przykre wspomnienia z przeszłości i nie wyobrażam sobie żeby mnie dotykał lub naruszał moją przestrzeń jakiś obcy facet podczas tak intymnej sytuacji. Mam nadzieję że ktoś kiedyś poruszy kwestie tego tematu, bo jest to naprawdę średniowiecze i jakieś nieporozumienie jak traktuje się kobiety w Polsce. Z jednej strony policja ściga przestępców na tle wiadomo jakim a z drugiej strony wystarczy wyrobić sobie odpowiednie papiery i można robić to w sposób legalny...zaraz poleci hejt ( przecież to lekarz ) przypominam że facet który uprowadził 11 latka też był lekarzem, a jeśli tego mało kilka lat temu w moim mieście lekarz wykonywał też wiadomo jakie badanie panią które szły na prawo jazdy. Żeby nie było niejasności mnie to nie nie interesuje jeśli pacjentki wolą faceta niech idą do niego, ale ja jako Polka żyjąca w XXI wieku chciałabym mieć prawo decyzji co kto będzie robił ze mną w tak intymnych sytuacjach a w szczególności ofiarom takich przestępstw jakie spotkało mnie.
moje zdanie na ten temat jest takie jak twoje zgadza się nie każdy lekarz jest taki sam ale daje do myślenia fakt że kolesie to ginekolodzytak jak napisałaś też chciała bym mieć prawo decyzji bo ja podczas porodu czułam się jak gwałcona i wiem co czujesz tak jak napisałaś mamy średniowiecze ja mam 1 dziecko i na tym koniec nigdy wiecej takich przerzyć
tak to już bywa informatyk idzie na informatyka bo lubi komputery. ginekolog idzie na ginekologa bo lubi kobiety. ale ja też jako osoba zyjąca w wolnym kraju wolałabym mieć wybór a z tym szpitalem nawet ciekawa opcja. maże jakaś petycja pomyśl zbierz głosy a nóż się uda coś zmienić. bo prawo mamy chore tak jak napisałaś wystarczy papier i można legalnie zostać zboczeńcem
Kobieto, już raz założyłaś taki wątek i wylewałaś te żale o facetach ginekologach. Teraz znowu pod wątem autorki pojawiają się wpisy z tego samego IP, czyli sama sobie współczujesz i siebie popierasz... No kurka znowu? Cały wątek już o tym był. Dziewczyny ci pisały, że jak chcesz to zawsze możesz iść do ginekologa kobiety. Możesz wybrać poród prywatny z wybranym lekarzem i może to być kobieta. Możesz wybrać poród w domu z położną , kobietą wybraną przez ciebie. Jest wiele rozwiązań. Nie jęcz, masz prawo wyboru to skorzystaj z niego. Chcesz kobietę, wybierz kobietę.
PS. Zapomniałaś oskarżyć kobiety, że jak zostają ginekologami to pewnie lesbijki, bo jak można chcieć grzebać innym kobietom no właśnie tam...
PS. Zapomniałaś oskarżyć kobiety, że jak zostają ginekologami to pewnie lesbijki, bo jak można chcieć grzebać innym kobietom no właśnie tam...