Widok

problem z sąsiadami

jak w tytule, co zrobić z patologicznymi sąsiadami? ich dzieciak (z resztą jak wszystkie dzieci) nie chodzi teraz do szkoły, codziennie do późnych godzin nocnych (23-24) biega po mieszkaniu, wali w kaloryfer i podłogę, zrzuca ciężkie przedmioty. W dzień jest jeszcze gorzej, podczas gdy wszyscy rodzice siedzą zakopani w lekcjach mariuszek tylko szaleje, wydziera się w niebogłosy, wali w kaloryfer, gra w piłkę, jeździ (chyba) na rolkach! Rozmowy i prośby o ciszę nic nie dają, przynoszą wręcz odwrotny skutek bo madka dołącza się do skakania (chyba w drewniakach). Nie da się pracować z domu, nie da się spać ani odpocząć! Inni sąsiedzi też to słyszą ale nie bardzo chcą reagować cyt. ,,bo to dziecko i wygląda jakby chore" otóż dzieciak nie jest chory tylko niewychowany! A matka zamiast próbować uciszyć albo wytłumaczyć (8 latkowi już chyba można wytłumaczyć że sąsiadom przeszkadza) to robi na złość i sama wali czymś w podłogę!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja muszę pracować z domu, dzwonią do mnie klienci, a tu sąsiedzi drą pyski. Wieczorem chcę się wyciszyć - też nie mogę. Więzień we własnym domu. Dla mnie to też trudna sytuacja - może wszyscy wykażą się empatią, a nie tylko bezdzietni i starsi ludzie?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dodałbym brak szacunku dla starszych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie uwierzysz, ale te rodziny z dziećmi też są jak więźniowie we własnych domach. Bez placów zabaw, bez możliwości wyjścia i spotkań z dziećmi. Ty w ich wieku biegales po trzepakach, bawiles w piaskownicy, chodziles do szkoły, oni są zamknięci i nie mogą tak się bawić
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ta sytuacja nie upoważnia ich do zatruwania życia innym. Niech się bawią, ale cicho. Można rysować, malować, oglądać bajki, grać w gry planszowe... Nie trzeba całymi dniami biegać po mieszkaniu, grać w piłkę, skakać z mebli i drzeć mordę. To zachowania sprzeczne z ogólno przyjętymi zasadami współżycia społecznego. Ja np. lubię grilla, ale muszę się powstrzymać i nie robię tego na balkonie, gdyż mogło by to przeszkadzać innym sąsiadom.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

I to jest według ciebie wytłumaczenie tego że dzieci mogą zamieniać życie sąsiadów w koszmar? Ludzie uczą się w domach, pracują... i chyba mają prawo do spokoju we własnym domu? Uwierz mi żę nawet największe pokłady cierpliwości się kończą jeśli jesteś zmuszony z całą rodziną do znoszenia przez cały dzień wrzasków, walenia piętami gdy dzieciaki sąsiadów nad tobą latają jak oszalałe po całym domu, skakania z mebli, grania w piłkę , jeżdzenia na rolkach po domu czy wrzasków na balkonie ... naprawdę rodzice tych dzieci nie zdają sobie sprawy jak bardzo głośne zachowanie ich dzieci uprzyksza życie ich sąsiadom...??? Wyrozumiałośc powinna iśc w obie strony!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo współczuję, mam podobnie i wiem, że to jest nie do zniesienia - nie móc odpocząć we własnym domu. Niektórzy nie powinni mieszkać w bloku.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja Dziadkowi życzę dziecka z ADHD zdiagnozowanego przez rzetelnego specjalistę. Jak doświadczy tego na własnej skórze to przestanie szastać nazewnictwem różnych zaburzeń bez uprzedniego głębszego zaznajomienia się z tematem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

I wpychają się w kolejki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba czas cię Dziadku zgłosić na policję. Za ten wpis możesz mieć klopoty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (41 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry