Widok

proboszcz bez prawa jazdy za jazde po pijaku

http://www.polskatimes.pl/fakty/417714,pow-wejherowski-ksiadz-z-bojana-jechal-po-alkoholu,id,t.html?cookie=1
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
jejciu co ten Ksiądz wyprawia???szok!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.telewizjattm.pl/index.php/odtworz,2011-06-21,02
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak sobie od razu pomyslałam, że to chodzi o proboszcza z Bojana, hehehe ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
I co teraz? Dalej trzeba przebaczać? Czy już granica została przekroczona?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
brak słów normalnie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie są teraz zagorzali obrońcy proboszcza? Czy nadal mają klapki na oczach i ciągle wierzą w jego prawość i nieskazitelność?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak to: "nadal przebaczać"? Nadstawić drugi policzek! :D
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nieszczescia chodza parami. Co za zli policjanci, kazdy ksiadz w niedziele ma tyle promili taka jego praca
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
NO to przecież DOBRZE CO NIE ?
Kazdy ksiadz ma w niedziele lekko wypite. A ze ten akurat jest ze wsi to musi jezdzic samochodem bo skm-ka tamtedy nie jezdzi. Wiec jesli Ci policjinci wiedzieli kim on jest to zwykle z nich barany.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
to już normalnemu człowiekowi nie wolno po wypiciu i bez prawka, a proboszczowi wolno, bo "każdy ksiądz ma w niedzielę wypite i nie ma jak dojechać, bo skm-ka nie jeździ" no nie moge!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
to każdy mógłby miec taką wymówkę, bo w niedziele rano to każdy ma kaca i coś tam jeszcze we krwi, a dojechać też czasami w niedzielę ciężko gdziekolwiek. Źli policjanci, nie powinni nikogo sprawdzać w weekend!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a co to was ludzie z Bojana interesuje? To już nie jest ksiądz z Bojana. Było mineło. Macie tymczasowego proboszcza, a latem dostaniecie nowego na stałe i sie zajmijcie nowymi .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ciebie co to obchodzi
Może i dostaniem nowego. Ale nie oszukujmy się jednak zrobił trochę dla Bojana. Bo przecież kościół, przedszkole, kolonie, wyjazdy, chór, schola, zawody. To jednak on rozpoczął i nie tak łatwo zapomnieć. A jeżeli co poniektórzy nie potrafią tego zrozumieć i co chwile podkładają człowiekowi świni pod nogi. Jednak Tak i tak On zostanie zawsze naszym proboszczem. A teraz sam pomyśl zbudujesz sobie piękny dom z ładny ogrodem. Trochę nad tym popracujesz owszem ktoś Ci pomaga tak. Ale to jest twoje i nagle Twój sąsiad z którym masz spory rozgłośnia nie prawdę, gazety telewizja, co chwile kłody pod nogi i po pewnym czasie okazuje że to nad czym pracowałeś pół swojego życia musisz od tak zostawić jak byś się w tedy czuł???? Co??/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
No właśnie, "jak byś się w tedy czuł????" ?
Hmmm powiedzmy, że to porównanie nie ma zbyt wiele z prawdą wspólnego... Ktoś o księdzu rozpowszechnia nieprawdę? Czyli sąd się mylił, kiedy ksiądz dostał dwa wyroki? A alkomat popsuty?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aha a ksiądz na to poświęcił 1/4 swojego życia, nie pół i jeszcze jedna zasadnicza różnica... Jak budujesz dom, to jest Twój, faktycznie bo budujesz go dla siebie i dla najbliższych i w dodatku za SWOJE pieniądze. Ksiądz budował kościół NIE ZA SWOJE pieniądze tylko za pieniądze parafian i nie budował go dla siebie, tylko dla ludzi, dla Boga, dla wiernych...
Śmieszny jesteś XXX z tym porównaniem;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam pytanie , kto jest teraz proboszczem w Bojanie i gdzie odszedł ksiadz Mirosław B ?
Jesli juz cytujesz "Dari_982" to nie przeinaczaj tekstu bo nabiera innego znaczenia. Sa ksieza ktorzy musza wile mszy dziennie odprawic i to w kilku kosciolach (znam takiego). Za komuny milicja go lapala na badanie krwi z premedytacja gdy jechal z jednej wsi do drugiej.
Jesli ktorys z Was byl kiedykolwiek na mszy to pewnie zauwazyl ze w trakcie obrzedu przemienienia ksiadz przechyla kielich z winem (symbol krwi panskiej). Wiec naturalnie musi miec 0.3 promila we krwi i nic na to nie poradzi, a do innej wsi jechac trzeba bo wierni na msze czekaja.
Czy jakis glomb czego jeszcze nie rozumie? Ci policjanci zrobili to samo co milicja za komuny.
Nie wiem co komu zrobil ten ksiadz. Chyba komus waznemu nacisnal na odcisku a banda gluptasow podaza za jego wytycznymi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
przestańcie już kopać leżącego, nawet tryglota w ringu nie kopie leżącego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie... no bez jaj... Mam nadzieje, ze ta opinia to zart....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zal i straszna bieda duchowa dla Bojana.Podniescie sie mieszkancy i wolajcie o prawdziwego pasterza owiec dla tej owczarni.Nadzieja jest w Bogu a nie w tym czlowieku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powtarzam pytanie - czy Bojano ma nowego proboszcza czy nie ?
Chcesz już temu też dokopać nim przyjedzie i poznamy go
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
jakis tu dupek proboszcza tu. siedzi na tym forum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
~ knie

"Jesli ktorys z Was byl kiedykolwiek na mszy to pewnie zauwazyl ze w trakcie obrzedu przemienienia ksiadz przechyla kielich z winem (symbol krwi panskiej). Wiec naturalnie musi miec 0.3 promila we krwi i nic na to nie poradzi, a do innej wsi jechac trzeba bo wierni na msze czekaja.
Czy jakis glomb czego jeszcze nie rozumie? Ci policjanci zrobili to samo co milicja za komuny.
Nie wiem co komu zrobil ten ksiadz. Chyba komus waznemu nacisnal na odcisku a banda gluptasow podaza za jego wytycznymi."

No chyba sobie jaja robisz!! Odprawiając nawet i 5 mszy ksiądz nie miałby 0,3 promila, przecież symbolicznie łyk się wypija ,a nie cały kielich duszkiem.

A jak po tym 0,3 promila by kogoś potrącił to też by nic nie poradził?Bo msze musiał odprawić.
Wiem że zrobił dużo,ale zaprzepaścił swoją "karierę" myśli że jest bezkarny?
On przygotowuje wasze dzieci do bierzmowania,a sam zabawia się z kobietami, i jeździ po pijaku?

Ja wiem że dla wiernego trudno w to wszystko uwierzyć,Też kiedyś chodziłem do kościoła,ale patrząc na to co się dzieje w Kościele Katolickim, wolę pomodlić się w domu do Boga niż chodzić i słuchać tych hipokrytów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
gdzie jest ksiądz?
który.
mirek
tam

Inne tematy z forum Bojano

Koniec patodeweloperki? (10 odpowiedzi)

Radni zgłosili do Wójta projekt zmiany w MPZP, który przewiduje odległość między budynkami min 10...

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (8 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Grzybiarze-klatwa ignorancji (11 odpowiedzi)

Moje cztery spotkania z grzybiarzami na prywatnej posesji i ciekawe scenariusze. - Pani na...

do góry