Widok

prosba-niedziela

Dzień Dobry, w związku z komunią jaka odbedzie się w naszej Parafii w najbliższą niedziele zwracam sie z uprzejma prośbą o uszanowanie tego dnia i nieurządzanie hucznych spotkań i przyjęć w sobotę, a w niedzielę o godne i spokojne zachowanie szczegónie w okolicach świątyni. prosze też w miare o powstrzymanie sie od spożycia alkoholu.dziekuję. Aldona Maszke, Banino
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43
No nie godzinę. Z wypowiedzi Krystyny wynika że cały tydzień.

Sorki, ale jak zapraszałam gości na sobotniego imieninowego grilla, nawet nie przyszło mi do głowy że w tym czasie zabaw mam nie organizować. Kiedyś na religii uczyli mnie że zabaw w czasie postu, i to hucznych jedynie, nie należy urządzać. Mam wrażenie że niektórzy wręcz prześcigają się, by pokazać jacy z nich dobrzy parafianie.
Parafianie, nie katolicy niestety.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
I jak Pani Aldonko kochana,
spisali się sąsiedzi? nie pili pod kościołem?
proszę napisać kilka słów bo ciekawi jesteśmy cholernie jak to wszystko wyszło ... proszę nas nie zostawiać w niepewności.

Jest Pani z nas dumna?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pani Aldona, z tego co wczoraj widziłlem, chyba już nie chce brać udziału w forum, przestraszona ilością nienawiści. ale na pewno będzie bezpośrednio wszystkich namawiać na godne obchodzenie Bożego Ciała. Dlatego tez przygotowuje wraz ze swoja grupa apel do mieszkanców o powstrzymanie się od zabaw oraz spożycia alkoholu w nadchodzących dniach i odwiedzać naszych parafian. Będziemy ją w tym wspierać. Szczęść Boze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Na prawdę jeszcze nikt się nie zorientował, że to prowokacja?

Takie mamy teraz czasy że dzielenie ludzi na katolików i niewierzących jest nośne i pogłębia podziały:( a szkoda bo mamy XXI wiek
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Takie mamy czasy, że czytając wiadomości zastanawiasz się, czy to AszDziennik, czy prawda i do końca nie jesteś pewien/pewna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nienawiści? Serio? Zauważyłam tylko, że niektórzy z takich czy innych powodów nie mieli ochoty spełnić prośby. To nie oznacza nienawiści, tylko to, że nie każdy jest katolikiem i chce dostosowywać się do świąt katolickich. Jak widać - słusznie, bo po jednej prośbie weekend z komunią pojawiła się natychmiast następna - o tydzień przed 26 maja. Tak trudno zrozumieć, że nie dla wszystkich kościół jest ważny? I że nie ma to nic wspólnego z nienawiścią?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po prostu brak mi słów.
Nie widzę na tych forum nienawiści lecz bardziej i mniej mądre komentarze. Mieszkańcy po prostu są nie zadowoleni z tego, że ktoś ich traktuje jako alkoholików.
Niedziela jest wolnym dniem- jedna osoba, go świętuje w kościele, a inna na łonie natury, a jeszcze inna przy grillu i pije alkohol- ale nie sądzę, że ludzie robią to w takich ilościach, aby zataczać się pod tym kościołem.

Ktoś kto nie ma komuni lub jego dziecko wnuk- ma prawo do spędzenia tego dnia jak chce, dlaczego miałby zrezygnować z grilla lub np wypicia jakieś piwa? tylko dlatego, że ktoś ma komunię.

Jeśli, ktoś jest takim mocnym katolikiem to droga wolna,ale dlaczego ma ograniczać drugiego człowieka?
Tak samo jakbyś ateista powiedział, że nie wolno organizować procesji lub innych obrządków religijnych w miejscach publicznych, ponieważ sobie tego nie życzy.

Niech każdy świętuje dni wolne jak ma ochotę, nie powinno się nikomu czego narzucać.

Przy okazji gratuluję dużej ilości wolnego czasu- ja pracując po 12 godzin dziennie, wychowując małe dziecko ,tylko widzę jak dzieci lataja na komunie teraz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
ptysiu, wiocha. niezadowoleni piszemy łącznie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry