Widok

prosba-niedziela

Dzień Dobry, w związku z komunią jaka odbedzie się w naszej Parafii w najbliższą niedziele zwracam sie z uprzejma prośbą o uszanowanie tego dnia i nieurządzanie hucznych spotkań i przyjęć w sobotę, a w niedzielę o godne i spokojne zachowanie szczegónie w okolicach świątyni. prosze też w miare o powstrzymanie sie od spożycia alkoholu.dziekuję. Aldona Maszke, Banino
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43
Pani Aldono, a czy z domu możemy wychodzić?
Proszę o szczegółowe instrukcje bo nie chciałbym zgrzeszyć...
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak ktoś jest niewierzący? Jakoś prawami niewierzących/osób innych wyznań jakoś nikt się nie przejmuje.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2
W związku z tym, że w najbliższą niedzielę zaplanowałem grilla z sąsiadami zwracam się z uprzejmą prośbą o nie zawracanie nam d... swoimi prywatnymi sprawami.
I żeby dzwony nie biły z samego rana, bo chcę się wyspać.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1
W tym roku też mam komunię dziecka i nie robię sobie z tego takich jaj.Dajcie żyć innym i sobie.Może w telewizji i gazecie dacie znać aby cała polska ucichła ponieważ 14 i 15 są komunie w Baninie.O losie co za problemy wszystkim komunijnym i grilującym życzę udanego i wesołego weekendu .
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aldona zluzuj trochę..... weekend jest po to aby odpocząć po tygodniu pracy, zrelaksować się wypić jakieś piwko, wódeczkę a nie chodzić jak mnich bo komunie są
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jedynie browarek do niedzielnego meczyku. Obiecuję, że nie więcej.

Pozostali mieszkańcy proszą zaś, by imprezy komunijne nie były za głośne, a prezentowe tablety lekko ściszyć. Uczyńmy ten weekend spokojnym i refleksyjnym.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani Aldono, czytam i nie wierzę. Normalnie nie wierzę.
Ręce i cycki opadają...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żeby tylko naszym mężom nic nie opadło bo weekend idzie....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja znam Aldonę, to bardzo porządna i pobożna kobieta. Jej apel dotyczy tylko tego aby nalezycie podejśc do tego świętego dnia. Dlatego chcemy wraz z radą parafialną prosic wszystkich by w sobote do niedzieli rzeczywiscie nie spozywac alkoholu oraz pomodlic sie w intencji przyjmujacych komunię Św. bardzo dzienkujemy. Mirella Bach, Rebiechowo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 33
Porąbało się w główkach i to zdrowo!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale do kogo ten apel?
Mamy powstrzymać się od tarasowego weekendowego drinusia?
I jaki zasięg terytorialny obejmuje ta prośba? mieszkańców okolicy kościoła, czy całego Banina, czy może jeszcze dalej?

Przesada, najgorzej być świętszym od samego Papieża
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
kobieto TY chyba nie wiesz co mówisz....... . Wstydzisz się swoich sąsiadów.? wstydzisz się miejscowości w której mieszkasz.? Bo inaczej tego nie można zrozumieć i racjonalnie sobie wytłumaczyć . Normalnie jakaś paranoja
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szanowni Panstwo,
ja takze przylanczam sie do prosby Pań. od lat zauważam coraz wieksze odchodzenie od Kosciola i naszej wiary. szczegolnie ostatnie lata to wielka nagonka na Wiarę. dajmy razem wyraz przywiązania do Kosciola i nie pijmy w ta sobote i niedziele alkoholu. zachowajmy powagę i dostojenstwo. uszanujmy przyjmujących Św. Komunie. Pozdrawiam Tomasz Miotk, Banino
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 25
Wypije za wasze zdrowie. Choć chyba już za późno. ..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jak wasze dzieci będą brać ślub to procesję se zamówcie dzieci sypiące kwiatki i wstrzymajcie ruch uliczny i powietrzny Masakra właśnie przez taką obłudę ludzie od kościoła się odwracają ( ale nie od Boga)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jak poproszę, że chcę Dzień Matki, 26 maja, obchodzić w ciszy i spokoju, bez hałaśliwej procesji pod oknami to się zgodzicie?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
ktoś tu chyba sobie wała z mieszkańców robi to nie można mieć tak zryte pod beretem.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2
Drodzy Państwo,
jeszcze (z naciskiem na jeszcze) nie żyjemy w Państwie wyznaniowym i Pani Aldonka może sobie pisać takie bzdety a my nie musimy ich brac pod uwagę.
Na szczęście większość z nas jest ludzmi kulturalnymi i zwykle nie pijamy alkoholu pod kościołem nawet w niedziele więc nie widze powodu dlaczego mielibyśmy to robić teraz.
Reasumując - katoświrów nie brakuje (sam jestem wierzący ale jak widzę takie idiotyzmy to mnie skręca - prawie tak bardzo kiedy słyszę kaczora i jego świtę)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeszcze raz Tomasz Miotk, rozumiemy ze Panstwo z nas sobie żartujecie, ale bardzo prosze by nas nie obrazac. nie znam sie na informatycznym obszarze tego forum, ale czytam tyle zlosilwosci. prosze uszanowac ze mamy inne poglady. My tu mieszkamy od 40-60- lat. Ja osobiscie prawie 60. my tylko prosimy o uszanowanie niedzieli i soboty gdy nasze dzieci i wnuki ida do komuni. prosimy bez nienawisci w swoich wypowiedziach. pozdrawiam. Miotk tomasz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 22
do góry