Widok
prosba-niedziela
Dzień Dobry, w związku z komunią jaka odbedzie się w naszej Parafii w najbliższą niedziele zwracam sie z uprzejma prośbą o uszanowanie tego dnia i nieurządzanie hucznych spotkań i przyjęć w sobotę, a w niedzielę o godne i spokojne zachowanie szczegónie w okolicach świątyni. prosze też w miare o powstrzymanie sie od spożycia alkoholu.dziekuję. Aldona Maszke, Banino
ja znam Aldonę, to bardzo porządna i pobożna kobieta. Jej apel dotyczy tylko tego aby nalezycie podejśc do tego świętego dnia. Dlatego chcemy wraz z radą parafialną prosic wszystkich by w sobote do niedzieli rzeczywiscie nie spozywac alkoholu oraz pomodlic sie w intencji przyjmujacych komunię Św. bardzo dzienkujemy. Mirella Bach, Rebiechowo
Szanowni Panstwo,
ja takze przylanczam sie do prosby Pań. od lat zauważam coraz wieksze odchodzenie od Kosciola i naszej wiary. szczegolnie ostatnie lata to wielka nagonka na Wiarę. dajmy razem wyraz przywiązania do Kosciola i nie pijmy w ta sobote i niedziele alkoholu. zachowajmy powagę i dostojenstwo. uszanujmy przyjmujących Św. Komunie. Pozdrawiam Tomasz Miotk, Banino
ja takze przylanczam sie do prosby Pań. od lat zauważam coraz wieksze odchodzenie od Kosciola i naszej wiary. szczegolnie ostatnie lata to wielka nagonka na Wiarę. dajmy razem wyraz przywiązania do Kosciola i nie pijmy w ta sobote i niedziele alkoholu. zachowajmy powagę i dostojenstwo. uszanujmy przyjmujących Św. Komunie. Pozdrawiam Tomasz Miotk, Banino
Drodzy Państwo,
jeszcze (z naciskiem na jeszcze) nie żyjemy w Państwie wyznaniowym i Pani Aldonka może sobie pisać takie bzdety a my nie musimy ich brac pod uwagę.
Na szczęście większość z nas jest ludzmi kulturalnymi i zwykle nie pijamy alkoholu pod kościołem nawet w niedziele więc nie widze powodu dlaczego mielibyśmy to robić teraz.
Reasumując - katoświrów nie brakuje (sam jestem wierzący ale jak widzę takie idiotyzmy to mnie skręca - prawie tak bardzo kiedy słyszę kaczora i jego świtę)
jeszcze (z naciskiem na jeszcze) nie żyjemy w Państwie wyznaniowym i Pani Aldonka może sobie pisać takie bzdety a my nie musimy ich brac pod uwagę.
Na szczęście większość z nas jest ludzmi kulturalnymi i zwykle nie pijamy alkoholu pod kościołem nawet w niedziele więc nie widze powodu dlaczego mielibyśmy to robić teraz.
Reasumując - katoświrów nie brakuje (sam jestem wierzący ale jak widzę takie idiotyzmy to mnie skręca - prawie tak bardzo kiedy słyszę kaczora i jego świtę)
jeszcze raz Tomasz Miotk, rozumiemy ze Panstwo z nas sobie żartujecie, ale bardzo prosze by nas nie obrazac. nie znam sie na informatycznym obszarze tego forum, ale czytam tyle zlosilwosci. prosze uszanowac ze mamy inne poglady. My tu mieszkamy od 40-60- lat. Ja osobiscie prawie 60. my tylko prosimy o uszanowanie niedzieli i soboty gdy nasze dzieci i wnuki ida do komuni. prosimy bez nienawisci w swoich wypowiedziach. pozdrawiam. Miotk tomasz